Pazar 1 tonluk forma spor salonunda dikildi

1 tonluk forma spor salonunda dikildi

01.03.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Dev takıma dev forma”... Bu sözler Avea Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya’ya ait. Avea’nın Fenerbahçe için üretip kulübe armağan ettiği 1 ton 50 kilo ağırlığındaki formadan söz ediyor.

1 tonluk forma spor salonunda dikildi

2013’e kadar Fenerbahçe’nin ana sponsorluğunu üstlenen Avea, formayı geçen günlerde Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda taraftarın karşısına çıkardı. Konuyla ilgili sorularımızı Avea Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya yanıtladı...

Dev bir forma üretme projesi kimin fikriydi?
Kurumsal iletişimdeki spor sponsorlukları departmanımızın. Fenerbahçe’yle yedi yıldır bir işbirliğimiz var. Ana sponsorluğumuzu dört yıl daha uzattık. Bu işbirliğinin büyüklüğüne ve Fenerbahçe camiasına yakışır bir iş yapmak istedik. Böylece dev bir forma yapma fikri geldi aklımıza. Fenerbahçe yetkililerinin de çok hoşlarına gitti.

“Nisan ayında bir maçta tekrar açılacak, rekor tescil edilecek”

Forma “Guinness Rekorlar Kitabı”na da aday. Böyle bir amacınız var mıydı başta?
Hayır. Amacımız kitaba girmek değildi ama ortaya çıkan iş girmeye aday olacak büyüklükte. Görüşmelere başladık, yetkililer onay verdi. Şu anda bu, dünyanın en büyük forması. Daha önce yapılmış bir örneği yok. Eğer kitaba girmeyi başarırsak bu nisan ayının başında olacak.

Üretimde birtakım zorluklarla karşılaştınız mı?
Bu boyutlarda bir forma dikmek, bunu bir yere sığdırmak tabii ki kolay değil. O kadar ağır ve büyük ki dikecek yer de bir meseleydi. Forma Bayrampaşa Plevne Lisesi Spor Salonu’nda dikildi. Dolayısıyla bir spor salonunda dikildi. Bunun dışında başka bir sıkıntıyla karşılaşılmadı.

Herhangi bir tasarımcıyla çalıştınız mı?
Hayır çünkü orijinal formaya sadık kaldık, gerek yoktu. Bu sezon giyilen klasik çubuklu Fenerbahçe formasının birebir kopyasıdır. Zaten Fenerbahçe yetkilileriyle çalıştık, onların denetiminde yürüdü.

1 tonluk forma spor salonunda dikildi
Hava durumunu da sürekli takip etmişsiniz galiba...
Evet. Forma çok büyük olduğu için rüzgar hesaba katılarak birtakım hesaplar yapıldı. Rüzgarda havalanmaması için kumaşın türüne dikkat edildi. Meteoroloji takip edildi.

Bu forma nasıl taşınıyor?
Kamyonla. Çok büyük, kalabalık bir taşıyıcı ekip var.

Şu anda forma nerede?
Avea olarak formayı Fenerbahçe’ye armağan ettik. Nisan ayı içinde bir maçta tekrar açılacak, hangisi olacağı henüz belli değil. Hakemler tescil edecek, böylece “Guinness Rekorlar Kitabı” çalışması da sonuçlanacak. Ardından forma Fenerbahçe Müzesi’nde sergilenecek.

Rakamlarla dev Fenerbahçe forması

- Boyu 72 metre (Boyundan bele kadar)
-Eni 78 metre (Bir kolun ucundan diğer kolun ucuna kadar)
-5 bin 500 metrekare alana sahip
-1 ton 50 kilo ağırlığında
-4 buçuk kilometre kumaş kullanıldı
-25 kişi 10 gün çalışarak dikti
-Formanın taşıyıcı ekibi 25-30 kişi