Pazar 2016 böyle geçti

2016 böyle geçti

01.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzun yıllar hafızamızdan silinmeyecek bir gece yaşadık. Sadece Türkiye’ye değil, dünya tarihine de damgasını vurdu 15 Temmuz gecesi.

2016 böyle geçti

15 Temmuz darbe girişimi

Haberin Devamı

Uzun yıllar hafızamızdan silinmeyecek bir gece yaşadık. Sadece Türkiye’ye değil, dünya tarihine de damgasını vurdu 15 Temmuz gecesi. Hiç şüphe yok ki, ülkemiz için 2016’nın en önemli olayıydı 15 Temmuz darbe girişimi. Tarihe “kara bir leke” olarak geçen geceden sonra, küllerinden doğdu adeta Türkiye. Bu fotoğraf, Boğaz Köprüsü’nde yaşananların karanlık yüzünü
gün aydınlanırken gösteriyor bize. Demokrasi bekçileri ellerinde sopalar
ve Türk bayraklarıyla tankın üzerinde slogan atıyor.

Azimli ve başarılı

2016 böyle geçti

Birçoğumuza ilham olacak başarı öyküsüne sahip ABD’li Regas Woods. Engeline aldırış etmeden başarı merdivenlerini koşarak çıkan bir sporcu o. Yarışıyor ve başarıyor. Bu fotoğrafta da başarı merdivenlerini atlayarak çıkıyor olmalı ki, 17 Şubat’ta Brezilya‘nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen olimpiyatlara katıldı ve Paralimpik Oyunları sırasında T42 finalinde uzun atlamada yarıştı.

Haberin Devamı

Sansasyonel sergi

2016 böyle geçti

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Doğa Tarihi Müzesi’nde mart ayında açılan, altı ay süreyle ziyaret edilebilecek “Sansasyonel Kelebekler” sergisi en çok fotoğrafçıları sevindirdi. Açılış öncesi müze bahçesinde fotoğraf çekimi için tropikal bölgelerde yetişen binlerce kelebek serbest bırakıldı. İlk gün gelen ziyaretçiler bu rengarenk tropikal canlılarla yakınlaşma fırsatı buldu.

Sakın denemeyin

2016 böyle geçti

New York’ta gönüllü çiftin işlettiği rehabilitasyon merkezinde çekilen Jimbo adlı bu ayı ve bakıcısının fotoğrafı 2016’nın hafızalarda yer eden karelerinden oldu.

Can havli

2016 böyle geçti

Bir dilim peynir peşinde koşarken mi sıkıştı bilinmez, New York’un Brooklyn bölgesinde bir çöp kutusunun altındaki delikte sıkışıp mahsur kalan sıçanın sevimli yüzünün ardında gizlenmiş korku dolu bakışlar çok şey anlatıyor. Sevimli sıçanın sıkıştığı yerden kurtulduğunu umuyoruz.

Çamura bulanmış hayaller

2016 böyle geçti

Onlar “üstünü kirletme” diye seslendiğimiz çocuklardan değil. Savaşın çaresizlik ve acı dolu yüzüne karşı, içlerinde kalan son tebessümle kamplarda yaşayan Suriyeli çocuklar.

Raketli protesto

2016 böyle geçti

Sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğrafların başında geliyor bu kare. Fransa’nın Nantes kentinde çekilen bu fotoğraf 2016’nın ilginç karelerinden biri. Eylemci, hükümet tarafından önerilen iş kanunu reformlarını protesto ediyor ve gösteri sırasında polisin attığı göz yaşartıcı gaz fişeğini geldiği yöne geri göndermek için bir tenis raketi kullanıyor.

Haberin Devamı

Milyonlar tek yürek oldu

2016 böyle geçti

Yaşanan onca şeye rağmen 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülke adına birlik ve beraberliğin gücünün farkına vardık. Tek yürek olduk, tek bayrak altında haykırdık. Darbe girişiminden sonra 7 Ağustos’ta Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne milyonlar katıldı.

Havana’da son tango

2016 böyle geçti

Küba’nın tarihi atmosferini yansıtan kırmızı elbisesiyle Havana’nın simgesi klasik bir otomobilin üzerinde objektiflere poz veriyor, Brezilyalı model Gisele Bündchen. Alman tasarımcı Karl Lagerfeld’in başında olduğu moda evi Chanel’in mevsimlik Cruise koleksiyonundan bir parçayı üzerinde taşıyan model, Havana’daki defilesi öncesi çekilmiş bu fotoğrafta oldukça keyifli görünüyor.

Haberin Devamı

İki yaka bir araya geldi

2016 böyle geçti

Asya ile Avrupa üçüncü kez birleşti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, “İmkansız” diyenlere inat dünya liderlerinin de katıldığı bir törenle iki yakayı birbirine bağladı. Köprü yüz binlerin de katıldığı bir törenle açıldı. Balonların gökyüzüne yükseldiği açılış töreni geçtiğimiz yılın unutulmayan karelerinden biriydi.