Pazar 33 müze Frida için birleşti

33 müze Frida için birleşti

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dijital ortamda 800’den fazla eserle ziyarete açılan “Frida’nın Yüzleri” koleksiyonu; sanatçının farklı yüzlerine, hayatı ve eserleri yoluyla yakından bakma fırsatı veriyor.

33 müze Frida için birleşti

33 müze Frida için birleşti
Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun sanatsal çalışmaları, fotoğrafları, giysileri, mektup ve günlüklerini de içeren “Frida’nın Yüzleri” koleksiyonu Google Arts & Culture üzerinden dijital ziyarete açıldı. Yedi farklı ülkeden 33 müzenin işbirliğiyle hazırlanan proje, Frida Kahlo ile ilgili bugüne dek hazırlanan en geniş koleksiyon olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

800’den fazla eserin yer aldığı koleksiyonda, Google’ın özel “Art Camera”sı kullanılarak hazırlanan 20 ultra yüksek çözünürlüklü görüntü de yer alıyor. Art Camera, sanat eserlerini gigapiksel görsellere çevirerek dijital ortama aktarmayı sağlamasıyla biliniyor. Koleksiyon ayrıca, sanatçının hayatını geçirdiği “La Casa Azul” (Mavi Ev) da dahil, yaşamında önemli yer tutan mekanların sokak görünümlerine ulaşmayı da mümkün kılıyor.

Koleksiyon https://artsandculture.google.com/project/frida-kahlo linki üzerinden incelenebildiği gibi, Google Arts & Culture uygulaması aracılığıyla mobil cihazlardan da ziyaret edilebiliyor. İşte koleksiyondan bir çırpıda öğrenebileceklerimiz:

33 müze Frida için birleşti

33 müze Frida için birleşti