Pazar “Abijim diye sesleniyorlar”

“Abijim diye sesleniyorlar”

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oyunculuğa adım atan İtalyan şef Danilo Zanna: “Yürürken ‘Abijim’, ‘Pampa’, ‘Baba ne haber’ diye sesleniyorlar. Televizyoncu gibi değil arkadaş gibi, sıcak davranıyorlar”

“Abijim diye sesleniyorlar”

İtalyan şef Danilo Zanna’yı son olarak “Görümce” filminde izlemiştik. Şimdi ise “Danilo Zanna ile Komedi Spagetti” isimli YouTube kanalında ünlü isimleri konuk aldığı bir şov hazırlıyor. Mövenpick İstanbul Otel’de buluştuğumuz Zanna’yla Türkiye’deki hayatını ve projelerini konuştuk.

Haberin Devamı

- Floransalı bir İtalyanın yolu nasıl oldu da Türkiye’ye düştü?

Yaklaşık beş yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Bir arkadaşım burada yaşıyordu, onun için gelmiştim. Bir kızla tanışıp âşık oldum. Uzaktan sevgili olduk üç sene kadar, çok zordu. Sonra hem İtalya’da hem burada evlendik. Çin’e gitmeyi planlıyorduk iş için ama eşim Tuğçe hamile kalınca yerleştik.

- Asıl mesleğiniz şeflik ama sizi ekrandaki işlerinizle tanıdık.

Şeflik aileden geliyor. Üniversitede İtalyan edebiyatı, sonra gastronomi okudum. Şu an sabit bir yerde değilim, atölyeler veriyorum. Bir de catering firmamla İtalyan şirketlere hizmet veriyoruz. TV dışında geçen sene ilk sinema filmimde, Gupse Özay’ın yazdığı “Görümce”de oynadım. Film için şarkı da yazdım.

Haberin Devamı

- TV projeleri nasıl başladı?

Mecidiyeköy’de bir restoran açmıştım. Derya Baykal’ın ekibindekiler yemek yiyorlardı, beni programa davet ettiler. Öyle başladı. Sonra Zahide Yetiş’in programı, “Elin Oğlu”, “Aşk Zamanı” dizisi... Şu an TRT1’deki “İyi Fikir”deyim pazartesileri. Sağlıktan bahsediyoruz ama bence Türkiye’nin en komik programlarından biri. “Avrupa’dan Anadolu’ya” devam ediyor NTV’de. Metro FM’de de Pascal Nouma’yla “Ara Beni” programını yapıyoruz.

“Türküleri seviyorum”

- “Avrupa’dan Anadolu’ya” için Anadolu’yu gezdiniz. Nasıldı?

Türkler çok sıcak, misafirperver; bence İtalyanlardan bile fazla. Yabancılık hissetmedim. Rize müthiş, Çanakkale’yi, Mersin’i çok seviyorum, Edirne’ye bayıldım. Kırkpınar’a katılıp güreştim de.

- Oyunculuğu sevdiniz mi?

Çok sevdim, devam etmek istiyorum. Dizi ve film teklifi de var. Komedi benim için, benim Türkçem için çok uygun oluyor tabii ama inşallah bir gün daha ciddi bir rolde de oynarım. Hayalim Buğra Gülsoy’la oynamaktı, şanslıyım, “Görümce”de oynadık. Cem Yılmaz, Demek Akbağ, Yılmaz Erdoğan’la oynamak isterim, kim istemez ki... Partner olarak da istediğim, çok sevdiğim Ezgi Mola.

- “Danilo Zanna ile Komedi Spagetti” YouTube kanalını açtınız.

Zorlu PSM’yle beraber bir proje oldu, orada çekiyoruz. Televizyondan çok teklif var ama YouTube üzerinden olsun istedik çünkü inanıyorum ki internet yeni bir yol artık. Dünya gibi Türkiye de o tarafta ilerliyor. Eğlenceli bir şov, oyunlar oynuyoruz. Bu tarz televizyon programlarına ünlüler işlerini tanıtım için de geliyor. Oyuncu/şarkıcı gibi değil; arkadaş gibi gelsinler, sohbet edelim istedim.

Haberin Devamı

- Sizin takip ettiğiniz projeler, dinlediğiniz sanatçılar kimler?

Tiyatroyu çok seviyoruz. Hepsini anlamıyorum, eşim yardım ediyor o zaman. Aslında tarzım Athena, Can Bonomo ama Ebru Gündeş’i çok seviyorum. Türkiye’de ilk aldığım CD onundur, o zaman başladı Ebru Gündeş aşkım. Türküleri de seviyorum ama söylemesi çok zor.

- Tanınıyorsunuz artık, sokakta tepkiler nasıl oluyor?

Yürürken arkamdan “Abijim”, “Pampa”, “Baba ne haber” falan diye sesleniyorlar. Öyle televizyoncu gibi değil de arkadaş gibi, sıcak davranıyorlar.

“Oğlum turta ve makarna yapabiliyor”

- Nasıl yetişiyorsunuz hepsine?

Sırrı bazı şeylere “Yok” demeyi bilmek. Şimdi bir de üniversitede mimarlık bölümüne kayıt oldum. Mimarlık yapmak için değil, okumak için ama yarın kim bilir...

Haberin Devamı

- İş dışında neler yaparsınız?

“Abijim diye sesleniyorlar”

Çalışmadığım tüm zamanlar 4 yaşındaki oğlum Zeno Tibet’leyim.Yeşillik alanlara gidiyoruz; yemek yapıyoruz. O makarna, turta yapabiliyor. Ben çocuklara kurabiye dersi de veriyorum. Çocukların yapamaması dışında aileler fırsat vermiyor yapmaları için. “Un karıştırma, mutfak pis oluyor” dersen öğrenmez. Bıçağı nasıl kullanması gerektiğini göstermediğinde tehlikeli oluyor çünkü kesebileceğini bilmiyor.

- Oğlunuz için şeflik ya da oyunculuk gibi hayalleriniz var mı?

Hiç düşünmedim. Sadece mutlu olsun, sonra ne yapmak istiyorsa yapsın. Onlara iyi bir dünya bırakırız inşallah, aile olarak hedefimiz bu.