Pazar Açık havada sahur keyfi

Açık havada sahur keyfi

12.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki birçok mekan sahurda da açık. Sahurunu püfür püfür esen açık havada yapmak isteyenler için menülerde klasik kahvaltılıklardan çorbalara, böreklerden pidelere seçenekler var. İşte bunlardan beşi

Açık havada sahur keyfi

İster köy böreği, ister pişi
Kuruçeşme’deki Huqqa sahurda misafirlerine serpme kahvaltı sunuyor. Tulum, burgu, kaşar peyniri, beyaz peynir, salam çeşitleri; rozbif ve hindi füme, reçel çeşitleri, bal-kaymak, ıspanaklı köy böreği, patlıcan kızartma, sucuk, pişi ve kaşarlı simit ortasında sahanda yumurta gibi birçok seçeneğin olduğu sahur menüsünü açık havada, Boğaz’a karşı değerlendirebilirsiniz. Çayın sınırsız olduğu kahvaltı kişi başı 55 lira.

Haberin Devamı

Deniz kenarında sahur
Fenerbahçe Parkı’nın içindeki Romantika açık havada, deniz kenarında sahur yapabileceğiniz yerlerden. Sahura özel olarak bir menüleri yok ama sahurda ağırlıklı olarak tercih edilen serpme kahvaltıdan (iki kişi ortalama 60 lira) çorbaya, kıymalı, kaşarlı gibi pide çeşitlerinden (18-25 lira) böreklere (9 lira) ve sıcak-soğuk sandviçlere (12-21 lira) birçok seçeneği alakart olarak alabilirsiniz. Çay kahvaltıya dahil değil.

Menemenden meyve tabağına
Hüsn-ü Ala Haliç’te Galata Köprüsü ve Galata Kulesi manzarası eşliğinde, açık havada sahur yapmak isteyenler için birebir. Mekanın günün çorbasıyla başlayan sahur menüsünde ala serpme kahvaltı, sıcaklarda ise peynirli kalem böreği, patates kavurma, menemen, güveçte kavurma gibi seçenekler var. Meyve tabağının da olduğu menüde çay ve su sınırsız. Kişi başı 48 lira.

BÖREK DE VAR ÇORBA DA

Haberin Devamı

Çamlıca Tepesi’ndeki Mavera, sahurunuzu Boğaz manzarası eşliğinde yapabileceğiniz bir diğer mekan. Serpme kahvaltı sunan mekanda dilerseniz çorba (8 lira) da tercih edebilirsiniz. Kahvaltı menüsünde peynir, zeytin, reçel çeşitleri, yumurta, bal-kaymak gibi klasiklerin yanı sıra sigara böreği, patates salatası, sosis gibi seçenekler de mevcut. Kahvaltının kişi başı fiyatı 28 lira, çay sınırsız.

Bir de bu seçenek var

Sahurunuzu kendi imkanlarınızla dışarıda yapmak isterseniz gidebileceğiniz birçok yer mevcut. Mesela Fener-Balat ve Eyüp sahili hattında örtünüzü, yiyecek-içeçeklerinizi alıp sahil kenarındaki çimlerde dilediğinizce oturabilirsiniz. Aynı şey Anadolu Yakası’ndakiler için Bostancı-Maltepe sahili arasında da mümkün.

SAHURDA KAHVALTI

Ramazanın vazgeçilmez adreslerinden Emirgan Sütiş sahur için Ezine, Erzincan, Gelibolu gibi yerlerden özel gelen peynir ile zeytin ve yumurta çeşitleri, bal-kaymak, su böreğinin olduğu serpme kahvaltı seçeneği sunuyor. Kişi başı ortalama 35-40 liraya gelen kahvaltının dışında menülerindeki Akdeniz salatası (15 lira), ton balıklı salata (16.5 lira) ve döner (porsiyon 26 lira) gibi lezzetler de diğer tercih edilen seçeneklerden.