Pazar Ajda’nın kulisinde yüzükoyun yatırılan gazeteciler kim?

Ajda’nın kulisinde yüzükoyun yatırılan gazeteciler kim?

10.02.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ajda’nın kulisinde yüzükoyun yatırılan gazeteciler kim?

Ajda’nın kulisinde yüzükoyun yatırılan gazeteciler kim

KAYNAMA NOKTASI
Ajda’nın kulisinde yüzükoyun yatırılan gazeteciler kim?

Ahmet Salih

Geçen cumartesi gecesi köşe yazarı ve romancı Perihan Mağden, şair Lale Müldür (Yeni Türkü dinleyicileri onu "Destina" şarkısının söz yazarı olarak hemen tanıyacaklardır), Beyoğlu’ndaki Safran’ın sahibi Aslı Altan ve üç gazeteci daha Ajda Pekkan’ı dinlemek üzere Catwalk’taydı. Bir Ajda Pekkan fanatiği olarak özellikle Perihan (köşe yazılarını topladığı iki kitabının da adı Ajda Pekkan şarkılarından alıntılanmıştır) nicedir Catwalk’a gidilmesi gereğinden söz ediyordu. Sonunda vuslata erildi. Klasik şarkılarıyla başladığı programın ikinci bölümünde "Farinelli" filminin aryalarından Seda Sayan şarkılarına ("Dönsen Bile") kadar uzanan bir yelpazede gezinen Ajda sesiyle de fiziğiyle de büyüleyiciydi. Fizik deyince; Perihan, Ajda’ya ilişkin tesbitlerine bir yenisini ekledi: "Kadın Barbie bebek gibi, peçete sarsan yine güzel görünür."
Ajda sahneden seyircileriyle muhatap olmuyor pek. Ama gazeteci grubunu görünce dayanamadı. İlk söylediği şuydu: "Milliyet’ten Ahmet Bey gelmiş. Siz bakmayın onun böyle alkışlayıp dans ettiğine, yazarken yine dayanamaz bir ukalalık yapar, eleştirecek bir yan bulur." Sonra Perihan’a seslendi: "Perihan Mağden de burada, canım arkadaşım, hani meyhaneye gidecektik birlikte?" (Ajda o gece bir de Abdullah Oğuz’u selamladı).

Sisi’nin arabasında ihale çetesi kuruldu
Program sonrası perdeleri Perihan’ın bluzuyla aynı leopar desenini taşıyan kulise doluşuldu. Ajda önce herkesi yüzükoyun yere yatırdı. Ve kimsenin bakmadığından emin olunca kıyafet değiştirdi. Perihan başkalarının şarkılarını söylemesini eleştirdiğinde Ajda’nın cevabı ilginçti: "Sahnede popüler şeyler yapmak zorundayım. Seyirci istiyor. Ne yani, Bodrum’a gidip sakal mı bırakayım?" Sohbet şahaneydi, herkesin keyfi yerindeydi, kâh gözyaşı dökerek (nedense) kâh kahkahalara boğularak Ajda’nın kaliteleri sıralanıyordu ama Ajda’nın sağ kolu, klip yönetmeni Ayşe Ersayın kapıya dayandı. Ve yola çıkmaları gerektiğini hatırlattı. Defalarca ve zaman zaman telefonla da taciz ederek. Ayşe Ersayın’ın ifadesiyle "Ahmet Tulgar röportajından ağzı yanan" ve epeydir gazetecilerle görüşmeyen Ajda, Lale Müldür’e röportaj sözü verdikten sonra ("Çünkü onu yeni tanıdım" dedi) misafirlerini kulisten göndermeye mecbur kaldı.
Kapıda eski travestiler kraliçesi ve günümüzün başarılı organizatörü Sisi Ajda’yı bekliyordu. Ama Ajda arka kapıdan çıkmıştı. Gazeteci grubundan bir parça kraliçenin teklifi üzerine Levent’e kadar gitmek için Sisi’nin arabasına bindi. (Perihan’la Lale, Quenn diye bir kulüpte eğlenmeyi sürdürmek için gruptan ayrılmışlardı). Yol boyunca Sisi, telefonda Ayşe Ersayın’a Ajda Pekkan’ı 30 bin dolarlık bir konser işine ikna etmesi için dil döktü. "Sen Ajda’yı ikna et, ben de sanatçılarımın klip işlerini sana bağlarım" diyordu.

Bankacılar art arda yazar oluyor
Krizden midir nedir, bu aralar bankacılar (hem eskiler hem hali hazırdakiler) birbiri ardına kitap yazıyor. Mahfi Eğilmez "Light Günlük" ve "Anitta’nın Laneti" ile denemede de romanda da başarılı oldu. İbrahim Betil’in "Hafiften Bankacılık" kitabı şu sıralar gündemde. İlk kitabı "Yalnızlık Gittiğin Yoldan Gelir" ile iyi bir romancı olduğunu kanıtlayan Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Altun ise, Sıraselviler’deki füzyon lokantası Changa’nın bulunduğu binada kurduğu ofisinde ikinci romanını yazmaya başlamış bile. İşten sonra buraya gelip kitabına gömülüyor, evine geç saatte gidiyormuş.
Changa, Türkiye’nin yurtdışında iyi tanınan markalarından biri oluyor hızla. Geçen hafta Türkiye’ye ilişkin bir yazı hazırlayan İsveçli gazeteciler mekanı fotoğraflamış, lokantanın iki ortağı Savaş ve Tarık ile söyleşi yapmış. Bu arada Changa’nın mönüsünde değişiklikler olmuş, meraklıları deneyebilir. En çok talep edilen yemek şu sıralar ahtapotmuş.

Medyada sürpriz doğum günleri modası
Milliyet Sanat Dergisi, Milliyet Kültür & Sanat Gazetesi ve Radikal İki’yi yöneten Tuğrul Eryılmaz’ın geniş spektrumlu katılımcı listesi ile medya kulislerinde hâlâ konuşulan Ece Bar’daki doğum günü partisi özendirici oldu. Ben bu yazıyı yazarken benzer bir partinin hazırlıkları da CNN Türk’teki 5N1K programının yapımcı ve sunucusu Cüneyt Özdemir için yapılıyor. Cüneyt’in arkadaşları Tuğrul Eryılmaz partisiyle rekabet edebilmek için işi bayağı sıkı tutuyorlar. (Slogan şu: Partine kimlerin geldiğini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim) CNN Türk Reklam Grup Direktörü Arzu Yüksel herkese davet telefonları ediyor, kimlerin gelip kimlerin gelemeyeceğini konfirme ediyor. Siz bu yazıyı okuduğunuzda Cüneyt’in müdavimi olduğu Safran’daki partiye ilişkin bilgiler önümüzdeki hafta değerlendirilmek üzere çoktan masamda olacak.




PAZAR