Pazar Akıllı tatilcilere akıllı ürünler

Akıllı tatilcilere akıllı ürünler

17.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tatile çıkarken en yorucu işlerden biri bavul hazırlamak. Bu hazırlığı akıllıca yapmak şart. Sizin için “en akıllı” tatil çantasını hazırladık!

Akıllı tatilcilere  akıllı ürünler

Karpuz kabuğu sosyal medyaya düştü! Havalar ısındı mı, hâlâ soğuk mu derken erken tatilcilerin kumsal fotoğrafları ortalığa çıkmaya başladı. Üstelik bu sene sanki “tatile ilk ben çıktım” yarışı varmış gibi hadise daha mayısın başında gerçekleşti. Öyle görünüyor ki bu yıl bolca tatil yapma isteği duyacağız. Tatile çıkmanın en meşakkatli yanı da bavul hazırlamak; akıllıca yapmak şart. Biz de teknoloji tutkunları için “en akıllı” tatil çantasını hazırladık!

Haberin Devamı

Nanoteknolojik güneş kremi

Tatile bavulsuz çıkılır,
güneş kremsiz çıkılmaz. Şimdiki kremlerin marifeti, içlerinde bulunan nano parçacıklar. Bu sayede üzerinde kalıp gibi kalmıyor ve daha iyi emiliyorlar. Yine de kimi bilim insanlarının nano parçacıklı kozmetik ürünlerine karşı tüketicileri dikkatli olmaya çağırdığını aklınızda tutun.

Akıllı bulucular

Çantamı, eşyamı kaybettim derdine son veren akıllı bulucular, GPS bağlantılı küçük bir cihaz ve uygulama ile birlikte çalışıyor. Cihazı önem verdiğiniz eşyanıza iliştiriyorsunuz ve telefonunuzdan her an nerede olduğunu takip edebiliyorsunuz. Amerikalı Tile, hem şık hem de kolay kullanışlı bir ürün, fiyatı ebay’de ortalama 25 dolar. Aynı teknolojiyi Turkcell, Tam Burada servisiyle aylık 19.99 liraya sunuyor.

Haberin Devamı

Elektronik kitaplar

Tatilde kitap okumayı seviyorsanız ve hâlâ bir e-kitap okuyucunuz yoksa, bu yıl bir tane edinmenin vakti gelmiş olabilir. Kitapların bavulları ne kadar ağırlaştırdığını unutmayın! Amazon Kindle halen en popüler e-kitap okuyucu. Yerli ürünlere destek vermeyi seviyorsanız yüzde 100 Türkiye’de üretilen Calibro’yu değerlendirebilirsiniz.

Mini süper hoparlörler

Issız bir koya gidip
tatilin üçüncü günü “Kafa dinleme bir yere kadar, ben partimi yaparım arkadaş!” diyecekseniz, çantaya mutlaka atmanız gereken şey, minik ama güçlü bir hoparlör. Piyasada çok fazla alternatif var; sesine, fiyatına ve tipine göre seçmelisiniz. Kablosuz, havalı, iyi bir şey bakıyorsanız Sony, Beats by Dr. Dre, x-mini ve Pioneer markalarına
göz atın. 50 liraya da var,
800 liraya da.

Taşınabilir oyun konsolu

İyi bir oyuncuysanız
tatilde de bilgisayar ya da tabletiniz mutlaka yanınızdadırlar. Fakat her an her yerde oynayabileceğiniz taşınabilir konsolların yerini hiçbir şey tutamaz. PlayStation Portable bu alanda neredeyse rakipsiz bir ürün. Nostalji seviyorsanız, Nintendo Gameboy’ların hâlâ piyasada el değiştirdiği müjdesini verelim.

Mobil şarj cihazı

Tatilde yanınızda olduğu için şükredeceksiniz. Ne zamanmı? O romantik kamp ateşinin başında müzik dinlerken ve fotoğraf çekmeye doyamazken... Piyasada çok alternatif var; renkli ve farklı bir batarya istiyorsanız Thincase, Case 4U, Tochi, Codegen ve Sony markalarına bakın. Fiyatlar 30 ila 300 lira.

Haberin Devamı

SelfIe çubuğu

Bu ürünü çok teknolojik diye değil, yanınıza almayı unutmayın diye ekledik. Biliyorsunuz, tatile onsuz çıkarsanız mutlaka bir an gelir, üzülürsünüz.

Akıllı bavul

Çok yakında piyasaya sürülecek olan ve şimdiden ön siparişleri alınan BlueSmart, bavul teknolojisinin geldiği son nokta. Bir uygulamayla kontrol edilen akıllı bavul, sapından kaldırdığınızda ağırlığını biliyor, yolculuk ve mesafe bilgilerinizi kaydediyor, elden bırakınca kendisini kilitliyor, geride kaldığında haber veriyor. İçinde bir şarj cihazı da bulunan BlueSmart’ın Amerika satış fiyatı 329 dolar. Bu arada Samsung ve Samsonite’ın havaalanında kendiliğinden check-in olacak, motoruyla peşinizden yürüyecek, gelişmiş donanıma sahip fütüristik bir bavul üzerinde çalıştığını da kaydedelim.

Cep projektörü

Haberin Devamı

Düşünün Yunanistan’a gitmişsiniz, akşam yeni çökmüş... Bembeyaz evlerin arasında kokteylinizi yudumluyorsunuz. Eşiniz zarif çantasından cüzdan boyunda bir mini projektör çıkarıyor ve evin duvarına “Cinema Paradiso” filmini yansıtıyor... Kulağınıza iyi bir hikaye gibi geliyorsa, laptop’la çalışan Philips PicoPix ve telefondan film oynatabilen alternatif markalara bir göz atın. Fiyatları 400-1000 lira arası.