Pazar "Başarı başkalarını mutlu etmektir"

"Başarı başkalarını mutlu etmektir"

27.10.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Başarı başkalarını mutlu etmektir"

Başarı başkalarını mutlu etmektir



Başarı başkalarını mutlu etmektir
Lale Mansur bale ile başladığı sanat hayatını sinemayla devam ettirdi. Aynı başarı çizgisini yakalayarak. Başrolünde olduğu "Düş Gezginleri" ve "O da Beni Seviyor" filmleriyle büyük başarı kazandı. Bu arada TV dizilerinde oynadı. Mansur bir süredir tiyatro oyunuyla gündemde: "Olağan Mucizeler". Kubilay Tunçer’in yazdığı ve Lale Mansur ile birlikte oynadığı oyun Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’ne katılan ilk Türk prodüksiyonu olma özelliğini taşıyor. Oyun bir sihirbazla yardımcısının yaşadıklarını anlatırken aşkın illüzyonuna da değiniyor. "Dünyaya tekrar gelseydim yine oyuncu olurdum" diyen ünlü sanatçı yeni oyununu ve başarısının sırrını anlatıyor.

"Olağan Mucizeler"in yurtdışında da ilgi görmesi sizi şaşırttı mı?
Biz bu oyunu yaparken bir hayalin peşinden gittik. Projenin karşılığını alacağıma inandım. Ekip olarak tek bir oyunu ortaya çıkarmak için büyük uğraşlar verdik. Şimdi dopdolu salonlara oynamak çok güzel bir duygu.

Oyun bundan sonra hangi şehirlerde sahnelenecek?
İstanbul’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda sahne alacağız. Ankara’da Devlet Tiyatroları haricinde oynayacağımız uygun bir yer yok. Geçen hafta İzmir’deydik. Sezon sonundaki hedefimiz ise Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’yu kapsayan bir turne yapmak. Ayrıca Dublin’de de oynayacağız. Ardından bir festival için İspanya’ya gideceğiz.

Dünyaya yeniden gelseniz tekrar oyuncu olmak ister miydiniz?
Kesinlikle. Tekrar balerin olmayabilirdim ama kesinlikle oyuncu olurdum. Belki de çellist olurdum.

Sizce gerçek başarı nedir?
Gerçek başarı başkalarını mutlu etmektir.

Başarısız olduğunuz ve vazgeçmeyi düşündüğünüz anlar oldu mu? Nasıl üstesinden geldiniz?
Bu ülkede oyuncu olmak zor. İşimi çok seviyorum. Ama çok nadiren de "Ben ne yapıyorum?" diye düşünüyorum. Şöhretli olmak istemiyorum. Benim istediğim iyi bir oyuncu olmak. Bu yüzden başarısızlık yaşamak beni durduramaz.

Sizi başarılı ve diğerlerinden farklı kılan nedir?
Burnumun dikine gitmem ve hayallerimin peşinde koşmam. Olmaz kelimesini bilmiyorum. Bir şeyi çok istersem olur diye düşünüyorum. Hayatta her şeyin bir istisnası vardır. Buna inanıyorum ve buna göre hareket ediyorum.

Başarı yolunda sizi kışkırtan, cesaretlendiren şey ne olur?
Olanaksızlıklara rağmen makus talihini yenen insanlar beni cesaretlendirir. Süreyya Ayhan gibi.

Başarıya ulaşmanın kriterleri nelerdir?
Bol bol çalışıp kendini geliştirmek.

Sizce başarı insanı çekici kılar mı?
Herhalde kılar. Ama ben çekici olmak yerine kendimi geliştirmeyi ve kapasitemi artırmayı amaçlıyorum.

Hayat felsefeniz nedir?
"Öteki yanağını çevir." n (E. B.)

Mansur’un "enöleri
En beğendiği oyuncular: Edward Norton, Juliette Lewis, Jennifer Jason Leigh.
En beğendiği yazarlar: İtalo Calvino, Jorge Luis Borges.
En son dinlediği CD: Şostokoviç’in caz albümü.
En son izlediği film: "Hiçbiryerde".
En son okuduğu kitap: Arundhati Roy’dan "Küçük Şeylerin Tanrısı".
En beğendiği üç film: "Sophie’nin Seçimi", "American History X", "Microcosmos".
Kullandığı parfüm: DKNY.
Arabasının markası: Honda Jeep.

Hüsnü Şenlendirici (önde, ortada) liderliğinde Türkiye’deki Roman müziği geleneğine yeni bir sentez getiren Laço Tayfa grubu
28 Ekim Pazartesi günü saat 21.30’da Babylon’da sahneye çıkıyor. Grup bu konserde Roman müziğini caz ve funk ritimleriyle yine kendine özgü bir şekilde yorumlayacak. Konserin biletleri öğrenciler için 10 milyon olacak. Diğer biletler ise 15 ve 20 milyon TL’ye satılacak.

Babylon’da iki konser
Bu haftanın bir diğer kayda değer konserini Mehmet Güreli verecek. Dördüncü albümü "Odamda Yolculuk" ile ilk kez tamamı Türkçe bir çalışmaya imzasını atan Mehmet Güreli, 30 Ekim Çarşamba akşamı saat 21.30’da Babylon’da olacak. Mehmet Güreli, Ada Müzik’ten çıkan son albümü "Odamda Yolculuk" ile kendi odalarına ve kendi dünyasına yaptığı yolculuğu anlatıyor. Mehmet Güreli, Babylon’daki konserinde caz ve blues parçalarına yer verecek. Biletler 5-7-8 milyon TL. Biletix: (0216) 454 15 55

Özgür Aras’ın yeni şiirleri...
"Ünlülerin menajeri" olarak tanınan Özgür Aras, ikinci şiir kitabını çıkardı: "Beynimden Herkes Geçti". Aralarında Gülben Ergen’in de bulunduğu pek çok meşhur sanatçının danışmanlığını yürüten Aras daha önce de "Özgürce" isimli bir şiir kitabı çıkarmıştı. Aras aynı zamanda Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan Maxxim’s adlı gece kulübünün işletmeciliğini de yapıyor.

Johnnie Walker Red Label'ın sırrı tadında!
Johnnie Walker Red Label'ın o benzersiz tadının özünde en kaliteli 35 viskinin ruhu var. İskoçya'nın viski üretimiyle ünlü bölgelerinden biri olan Highlands'de üretilen Cardhu, Red Label'ın kalbidir. Island ve Islay maltları Red Label'a güçlü ve derin bir tat katarken, Skye Adası'ndan gelen ünlü Talisker maltı ise ona isli ve baharatlı tadını kazandırır. Parlak, kırmızımsı altın sarısı rengiyle hemen ayırt edilen Red Label, yumuşak ve hafif içimiyle de her yudumda unutulmaz bir lezzet çeşitliliği yaşatır. Bu tadın, dünyanın en popüler viskisi olması boşuna değil! İçki alanında dünyanın en önemli yarışmaları olan "Monde Selection Awards" ve "International Wine and Spirits Competition"dan altın madalyalarla dönen Red Label için en büyük ödül ise milyonlarca viskiseverin beğenisini kazanmış olmak!