Pazar "Başarıyla gelen mutluluk beni kışkırtır"

"Başarıyla gelen mutluluk beni kışkırtır"

13.10.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Başarıyla gelen mutluluk beni kışkırtır"

Başarıyla gelen mutluluk beni kışkırtır



Başarıyla gelen mutluluk beni kışkırtır


Şu an oyuncusu olduğunuz Panathinaikos’un futbol takımı, taraftarı olduğunuz Fenerbahçe ile karşılaşacak. Ne düşünüyorsunuz?
Büyüdüğüm yer Fenerbahçe ve yıllardır sıkı bir Fenerbahçe taraftarıyım. Ancak Panathinaikos da benim ekmeğini yediğim spor kulubü. Bu yüzden ikisini de eşit derecede tutuyorum. Güzel bir maç olur inşallah ve dostluk kazanır. Ben Türk-Yunan dostluğu için üç yıldır çok şey yaptım. Bu yüzden bu karşılaşma beni çok mutlu ediyor. Umarım herhangi bir sorun çıkmaz. Taraftarın ve futbolcuların bu dostluğa yakışır bir maç yapmasını istiyorum.

Bu basketbol sezonu sizce nasıl geçecek?
Bu sezon takımımız çok iyi. Geçen sene Avrupa şampiyonu olmuştuk. Bu sene de aynı başarıyı hedefliyoruz ve bence en önemli adayız. Hedefimiz üç kupayı da almak. Bence en azından ikisini alırız.

Sizce gerçek başarı nedir?
Gerçek başarı kalıcı olmaktır. Herkes bir süreliğine başarılı olabilir. Ancak önemli olan çıktığın zirvede ne kadar kalabildiğindir.

Kendinizi en çok ne zaman başarılı hissettiniz?
Panathinaikos geçen sezon Avrupa şampiyonu olduğunda "Evet, artık tam olarak başarılıyım" dedim.

Başarılı olmanıza en çok ne yardım etti?
İlk başta kendi azmim, sonra ailem ve beraber çalıştığım antrenör ve basketbolcular.

Hayattaki hedefleriniz nelerdir?
Takımımda başarılı olmak. Eğer işimde başarılı olursam mutlu oluyorum.

Sizi diğerlerinden farklı kılan şey nedir?
İşimi çok sevmem, işime saygı duymam ve sürekli olarak kendime yatırım yapmam.

Sizce başarı insanı çekici kılar mı?
Evet, toplumda bulunan diğer insanlardan sizi ayırır ve dikkat çekersiniz.

Günde kaç saat çalışıyorsunuz?
Günde iki antrenman yapıyorum. Toplam dört saatlik bir antrenman oluyor. Ancak çoğu zaman kendim ek olarak iki saat daha çalışıyorum.

Hayat felsefeniz nedir?
Çok çalışmak. Her zaman doğru ve dürüst olmak.

Başarısız olduğunuz ve vazgeçmeyi düşündüğünüz anlarda neler yaptınız?
Hedeflerimden vazgeçmedim. Hedeflerim için ne gerekiyorsa yaptım. Sonuna kadar mücadele ettim. Kendimi motive ederek ve çok çalışarak üstesinden gelmeye çalıştım.

Başarı yolunda sizi cesaretlendiren, kışkırtan şey ne olur?
Başarının sonunda gelecek olan mutluluğu düşünmek beni cesaretlendirir.

Kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz?
Kondisyonerim var. Kendime yatırım yapıyorum. Sporda ve günlük yaşamda kendimi geliştiriyorum. Ayrıca Yunanca öğrendim.

"Harun Erdenay’ı örnek aldım"
Tekrar dünyaya gelseniz ne olmak isterdiniz?
Tekrar basketbolcu olmak isterdim. Küçüklüğümden beri ilgilendiğim tek şey basketbol.

En büyük korkunuz nedir?
Sporcu olduğum için en büyük korkum sakatlık geçirmek.

Hayattaki kahramanınız kim?
Basketbola ilk başladığım dönemlerde kendime Harun Erdenay’ı örnek almıştım. Hem basketbolcu kişiliği hem de özel hayatı ile beni çok etkilemişti.

Günlük hayatta nasıl giyinirsiniz? Sizce başarılı insan nasıl giyinmeli?
Günlük hayatta spor giyinirim. Ancak akşamları bir davet varsa ortama uygun giyinirim. Şık giyinmeyi ve bakımlı olmayı seviyorum. Kişi diğer insanlara saygı duyduğu için iyi giyinmeli ve bakımlı olmalı.

Liderlerin aklı nasıl çalışır?
Dr. Harry Alder’in "Bir Lider Gibi Düşünün" kitabında, bir liderin zihninin işleyişi örneklerle anlatıyor. Alder okura, sezginin gücünü fark etmenin ve altıncı hissi geliştirmenin önemini vurgularken, "görsel olarak düşünebilme"nin iş hayatında nasıl kullanılacağının ipuçlarını veriyor. (Bir Lider Gibi Düşünün, Dr. Harry Adler, Kariyer Yayınları)

The Cranberries, İstanbul’da
"Linger", "Zombie", "Salvation" gibi şarkılarıyla tanınan ve dünyada yaklaşık 40 milyon albüm satan The Cranberries, 5 Kasım’da bir konser vermek üzere İstanbul’a geliyor. İrlandalı grup onuncu yaşını kutlayacağı turneyi CNR’dan başlatacak. Ana sponsorluğunu Carlsberg’in yaptığı konserle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için:
(0212) 252 27 53, www.istanbulpro.com

Gelecek kuşaklara Avrupa mektupları
Gazeteci Zeynep Göğüş, Avrupa Birliği konusundaki birikimlerini oğluyla ve gelecek kuşaklarla paylaşmak için "Oğluma Avrupa Mektupları"nı yazdı. Geçmiş ve gelecek arasında bir bağ kurmayı amaçlayan Göğüş, oğlunun kendisi için tüm çocukları simgelediğini ve bu kitabın çıkması için kendisine bir şevk verdiğini söylüyor. Göğüş kitabı ile Türkiye’nin AB projesine katkıda bulunmayı hedefliyor. (Oğluma Avrupa Mektupları, Zeynep Göğüş, Can Yayınları)

Johnnie Walker'ın tadındaki sırrı çözebilmek için viskinin anavatanı İskoçya'ya uzanan keyifli bir yolculuğa ne dersiniz?
İskoçya’nın coğrafi ve iklim özellikleri, viskinin yaratılmasında büyük rol oynar. Bu yüzden gerçek "Scotch Whisky" İskoçya'nın doğal şartlarında damıtılmış ve olgunlaşmış viskidir.
İskoçya’da viski üretimi birkaç ana bölgede toplanır. Lowlands maltları hafif ve kuru tatlara sahipken, Highland maltlarının her birinin tadı kendine özgüdür. Speyside maltları en tatlı olanlardır. Islay'de isli (smoky) ve bitki kömürlü (peaty) tadıyla en sert maltlar üretilirken, Adalar'da Atlantik Okyanusu'nun tuzlu havası bölgedeki suyla birleşir ve yoğun bitki kömürü tadında maltlar oluşur.
Johnnie Walker o eşsiz tadına İskoçya'nın dört bir yanından gelen maltların ustalıkla harmanlanmasıyla kavuşur.