Pazar “Başbakan’ın Roman açılımı My Sulukule’nin reklamı oldu!”

“Başbakan’ın Roman açılımı My Sulukule’nin reklamı oldu!”

21.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul eğlence hayatının yeni gözdesi My Pavyon’un işletmecisi ve solisti Cenk Eren: “Sırada My Sulukule var. Bu Roman açılımı My Sulukule’ye iyi reklam desteği veriyor. Başbakan’a teşekkür ediyorum. Kısmet bu, belki açılışımıza da gelir”

“Başbakan’ın Roman açılımı My Sulukule’nin reklamı oldu”

Cenk Eren yıllardır “eller havaya”lı eğlence sektöründe adı en çok geçen üç-beş şarkıcının arasına rahatlıkla girer. Eren Kapkara, Dedikodulu Meyhane, Cilveli Meyhane, Polo 13 ve Günay’da sahneye çıktı. Kışın My Pavyon ile işletmeciliğe de soyundu. İlk mekanı üç aydır ağızlardan düşmüyor. Yer bulmak güç. Ekim ayına bile rezervasyon yaptıran var.
Levent’te, Set Kebap’ın içinde yer alan My Pavyon 20 Mayıs’ta kepenklerini kapayacak ve Bodrum’da “tatile çıkacak”. Emre Ergani’nin nisanda hizmete girecek oteli Club Virgin’de My Pavyon’un yazlığı açılacak. Mekan ekimde İstanbul’a dönecek My Pavyon’a aynı tarihte bir kardeş gelecek:
My Sulukule.
My Pavyon’un yanı sıra Set Kebap’ın işletmeciliğini Ali Sayar, Sabi Totah ve Umut Evirgen ile paylaşan Eren “Ben artık hem şarkıcı hem pavyoncu hem de kebapçıyım. Set Kebap’ta müşterinin nabzını ‘Etleri nasıl buldunuz?’ diye yoklarken, pavyonda seyirciye ‘Hangi şarkıyı istiyorsunuz? diye soruyorum” diyor.


My Pavyon İstanbul gece hayatının en “in” mekanlarından biri oldu. Bu kadar çok insanı buraya çeken nedir?
Ekim ayına rezervasyon yaptıranlar çıkıyor. Kalabalık bir grup için masa ayırtmak isteseniz bu ay ve nisan ayı için yer yok. Ancak mayısın ilk haftasında bir güzellik yapabiliriz.
Ben My Pavyon’un bu kadar popüler olacağına şaşırmadım. Nedenleri var çünkü. Bir: Uzun zamandır tek başıma sahne yapmıyordum. Benim sahnemi seviyorlar. İki ve en önemlisi: İnsanların erken saatte gelip iyi yemek yiyerek eğlenecekleri bir yer yarattım. İstanbul gece hayatında böyle bir açık vardı, ben
o açığı kapatıyorum. İstanbul’da dünyanın en ünlü restoranlarının şubeleri var. Ağız tadıyla yemek yersiniz ama eğlence dedin mi canlı müziği sever Türk milleti. Böyle bir kültürden geliyoruz çünkü. Bugün Yunanistan, Atina’daki üç bin kişilik gazinolarını ayakta tutuyor. Çünkü kültürlerine sahip çıkıyorlar.

Bizde son yıllarda canlı müzikli eğlence anlayışı sekteye mi uğradı?
Beş-altı yıldır gece hayatında trend şuydu: “Şık bir yerde yemek yiyelim. Oradan da ayakta içki kadehimizle sadece sağa sola sallancağımız bir kulübe geçelim.” Cool takılma derdi vardı milletin. Niye kardeşim? Bu memleketin gazino geçmişi var. Şimdilerde o tip eğlence hayatı cazip gelmemeye başladı, canlı müzik istiyorlar.

My Pavyon çok büyük bir mekan değil. Şöyle “Rahat rahat göbek atayım, dans edeyim” demeye kalksanız hayal kırıklığı yaşarsınız.
130 kişilik. Müşteriler şarkı söylüyor, yanıma gelip şarkılara eşlik edebiliyorlar. Masalarda dans edenler de oluyor.

“Kadınlar pavyon fikrini çok beğendi”

“Memleketin gazino geçmişi var” diyorsunuz. Peki neden pavyon konseptini taşıyan adı da pavyon olan bir mekan açtınız?
Pavyon herkesin merak ettiği bir yerdir de ondan. Özellikle kadınlar pavyon konseptine bayıldı. Daha önce gitmemişler, görmemişler. Bizim My Pavyon’da eski pavyonlardaki dekorasyonu görüyorlar. Kadife koltuklar, aynalar, kırmızı ışıklar... Dekorumuz alev gibi yanıyor. Yıllarca pavyonda sahneye çıktım. Oradaki dekorasyonu uyguladım mekana. Bizim pavyonun tek farkı konsomatris kadınlarının olmaması. O işi de cansız mankenlerle hallettik.

“Bizim mekanda bankanın sahibi ile çalışanlar aynı ortamda eğleniyor”

Pavyonda gelecek hesap hep muallaktır. Her an söğüşlenmeye hazır olmanız gerekir. My Pavyon’un fiks mönü fiyatı da cazip gelmiş olmalı...
Fiyatlar 125-175 TL arasında. Rezervasyon yaptırdığınız güne, oturduğunuz masanın yerine göre fiyat değişiklik gösteriyor. Fiks mönüde
11 çeşit soğuk meze, dört çeşit ara sıcak var. Ana yemek seçeneği kebap, tavuk, şiş. Fiyata limitsiz yerli içki de dahil.

My Pavyon’un müdavimleri arasında kimler var?
Geçen gün iki masa doğum gününü kutluyordu. Bir masadaki genç kız 20 yaşına bastı, diğer masadaki hanımefendi 77 yaşına... Holding sahipleri, kulüp patronları, şarkıcılar, doktorlar... Bankada çalışan gençlerle o bankanın sahibi aynı yerde şarkılara eşlik ediyor. Yıldırım Demirören, Ajda Pekkan, Elif Dürüst My Pavyon’a geliyor.

Ekimde açılacak My Sulukule’de Roman eğlencesi mi olacak?
Son 15 yılda Türkiye’de eğlence hayatında yapılanların tümünün çok üzerine çıkacak My Sulukale. Yurtdışı bağlantılı bir şeyler olacak. Devamı sır! İki aydır “My Sulukule’yi açıyorum” deyip dururken, Başbakan Roman açılımı yaptı. Bu Roman açılımı, My Sulukule’ye iyi reklam desteği veriyor. Başbakan’a teşekkür ediyorum.


“Afet terzilik yapıyordu ama onu ikna ettim”
Sizden önce sahneye eski pavyon şarkıcısı Afet çıkıyor. Neden daha ünlü biri de değil de, unutulmuş bir isim seçtiniz?
Afet 25 yıl önce benim Ankara’daki pavyondaki solistimdi. O yıllarda yani 80’lerde Ankara’nın pavyonları İstanbul’un gazionolarından katbekat kaliteli ve güzeldi. Afet’in de olağanüstü bir sesi vardı. Bana çok kol kanat germiştir, sağ olsun. Evlenince bu dünyadan elini eteğini çekti. Yıllar sonra ben My Pavyon’u hayata geçirirken onu sora sora Gölcük’te buldum. Terzilik yapıyordu. Teklifimi yaptım: “İstanbul’da pavyon açıyorum, gelir misin?” “Ben o işleri bıraktım” deyince “Bu senin bildiğin pavyonlardan değil, başka türlü bir şey” diye açıklamaya başladım. İkna oldu geldi.

“İşten sonra eve gelip ayağımı uzattığımda benim için günün en güzel zamanı başlar”
Pavyon, taverna, meyhane ve gece kulüpleri... Hepsinde sahneye çıktınız. Hangisini ayrı bir yere koyarsınız?
Hepsinin yeri ayrı. Kendimi en iyi hissettiğim yer ne taverna ne pavyon ne de kulüpler. İşim bittiğinde, eve gelip ayağımı uzattığımda benim için günün en güzel zamanı başlar. Boş günümde de gece çıkmayı çok sevmem, evciyimdir ben.

Sigara yasağı sizi ne kadar etkiliyor?
Habire sigara içmeye çıkanlara şunu söylüyorum: “Varsayın ki üç saatlik bir uçak yolculuğu yapacaksanız. Nasıl uçakta sigara içmiyorsanız burada da içmeyeceksiniz.” Çok tiryaki olan misafirlerimiz için zaten programa
10 dakika ara veriyorum. Kapının önüne çıkıyorlar. Programımı etkileyecek kadar gidiş-geliş olursa da uyarı yapıyorum: “Bunu sürdürürseniz, ben de her üç şarkıda bir sahneden inerim ve kulise sigara içmeye giderim!” Bu tehditten korkuyorlar. Sigara trafiğini kesiyorlar.