Pazar Bayram için iki etkinlik

Bayram için iki etkinlik

20.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’nda ailece gidelebilecek, çocukların da keyif alacağı iki etkinlik var: Renkli bir sergi ve trenle nostaljik bir tur

Bayram için iki etkinlik

Küçük Prens’in dünyasına tanık olun
Capitol Alışveriş Merkezi, dünyada en çok satan ve okunan kitaplardan biri olan “Küçük Prens”in dünyasını yakından tanıma imkanı sağlıyor. Bugün başlayan ve 20 Ekim’e kadar devam edecek etkinlik kapsamında Küçük Prens Sergisi, Küçük Prens Etkinlik Alanı ve Küçük Prens Dekoru meraklılarını ağırlayacak.

Haberin Devamı

Capitol Muse Project’teki Küçük Prens Sergisi’nde kitabın Asya, Avrupa, Amerika gibi kıtalardan gelen çevirileri incelenebilecek. Bütün dillerin ilk defa bir arada olduğu,


276 dil ve lehçeden oluşan bu sergi görülmesi gerekenlerden... Bunun yanı sıra sergiye gelenler Küçük Prens gezegeni olarak dekore edilen sanat galerisinde, Küçük Prens’in fil yutan yılanını, gülünü, koyununu ve 481 adet Küçük Prens koleksiyon kitabını yıldızların altından yürüyerek görme şansı bulacak.


Sergi de ayrıca görme engelliler için üretilen özel Küçük Prens eserleri de var. Yazar Antoine de Saint-Exupery’nin defteri de kitabın hangi aşamalardan geçtiğini gösterecek.


Yazarın torunu Olivier Dagay’da sergiyi görmek ve 23 Eylül’de gösterime girecek Küçük Prens filminin ön gösterimini izlemek için 22 Eylül’de Capitol’e geliyor.

Haliç Kıyısı’nda Tren Seferi
Rahmi M. Koç Müzesi bayramı İstanbul’da geçirecek herkesi trenin ulaşımda ve taşımacılıkta ilk kez kullanılmasının 190’ıncı yılında Hasköy Sütlüce Demiryolu’nda tren turuna davet ediyor.

Müze birçok kişi için nostaljik bir özlem olan tren yolculuklarını ve bu yolculuklarda kurulan dostlukları, okuyup bitirilen kitapları, içinde dolaşabilme özgürlüğünü ve ağır ağır ilerleyen trenin sesini hatırlatarak; hattın başlangıcında yer alan nostaljik istasyon binasından, görevlilerine ve hatta ziyaretçilerine özel olarak üretilen biletlerine kadar tarihi tekrar canlandırmayı planlıyor.

Haliç kıyısına döşenen dar hat demiryolu üzerinde 1965 Ruston & Hornsby dizel lokomotif ve 1970’lerden kalan Baguley-Drewry ile çekilen tarihi vagonlarla Hasköy-Sütlüce Demiryolu turları, her saat başı müze ziyaretçileri için ücretsiz gerçekleştirilecek. Bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günü 10.00-19.00 saatleri arasındaki bu yolculuğa katılmak için müzenin bilet gişesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.