Pazar Beyaz yakalıların “Gölge Hayat”ı

Beyaz yakalıların “Gölge Hayat”ı

14.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyaz yakalılardan oluşan Gölge Hayat’ın üyelerini daha önceden de tanıyor olabilirsiniz. Belki Taylan Dedeoğlu’nu Mavi Sakal’dan, Koray Alarslan ve Barış Bal’ı Northern Lights’tan, Berk Evren’i ise Af’tan... Ama onlar sadece bunlarla sınırlı değil.

Beyaz yakalıların “Gölge Hayat”ı

Daha önce pek çok isim ve grupla sahne alan Gölge Hayat ekibi, isminden de anlaşılacağı üzere iki hayat yaşıyor. Gündüz beyaz yakalı şirket çalışanı oluyorlar, gece de müzisyen... Geçtiğimiz ay çıkardıkları albümlerinin lansman konseri öncesi Beyoğlu Jolly Joker’de grupla buluştuk ve iki farklı yüzden oluşan yaşamlarını dinledik.

Haberin Devamı

Hepiniz aslında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde belli konumlarda yer alıyorsunuz. Neden bir grup kurup albüm çıkarmak istediniz? Yoksa artık işleriniz sizi tatmin etmiyor mu?

Koray Alarslan: Müzikten profesyonel olarak hayatımızı kazanabiliyor olsak hiçbirimizin bu işlerde çalışacağını zannetmiyorum.
Berk Evren: Ama aslında bakarsanız biz işimizden memnunuz. Hepimizin öyle bir müzikal geçmişi var ki bunların değer kazanması da gerekiyor. Zaten bizler iki hayat yaşıyorduk. Taylan gelene kadar iş dışında barlarda çalışıyorduk. Para çok ön planda değil.
Gölge Hayat denmesinin sebebi de bu zaten. Bizim iki yönlü, iki farklı hayatımız var.
Taylan Dedeoğlu: Gitar çalmaya başlayalı 30 yıl oldu ve bu süre zarfında çalmadığım yer kalmadı. Bu sırada ben hep başka işlerde de çalışıyordum. Baktığınız zaman bu aslında bizi moral ve kişilik olarak ayakta tutan şeylerden bir tanesi. Bu hayat karakterimizin bir parçası.

Haberin Devamı

Çalıştığınız şirketlerin patronları ne diyor bu duruma?

Taylan D.: Çalıştığım şirketin dünyadaki en önemli yöneticilerinden biri çok sağlam gitar çalıp vokal yapan, hayatımda gördüğüm en öldürmesi zor rock’çılarından... Herkes pozitif yaklaşıyor, onun önderliği sayesinde.

Berk E.: Genel müdürümüz dahil çalışanlar ciddi anlamda bize destek verdiler. Zaten Borusan dediğiniz zaman akla ilk filarmoni orkestrası gelir ki; burada sanata önem veren insanların sosyal hayatlarına inanılmaz derecede değer veren bir yönetimden bahsediyoruz.
Yani şirket bunu bir ek iş olarak görmüyor ve bu da bizi gerçekten çok mutlu ediyor.

Barış Bal: Berk’in de dediği gibi çalıştığımız şirketlerin bize bu konuda desteği çok önemli. Yönetim, çalışanların sosyal hayatında kazandığı bir kalite olarak görüyor yaptığımız işi.

Albüme gelirsek, Gölge Hayat’ın tarzını nasıl tanımlıyorsunuz?

Koray A.: Melodik rock bizi en iyi tanımlayan tür. Türkiye’de pek yapılan bir tarz değil. Bizimki daha eklektik. Başka bir kaynaktan beslendik doğduğumuzdan beri. Blues olsun, caz olsun, klasik müzik olsun...

Taylan D.: Bu grubun farkı çok yüksek enstrümantalistliğe sahip olması. 90’lardan bu yana melodi ikinci plana atılmıştı.
Biz bunu tekrar getiriyoruz.

Berk E.: Albümü dinlediğiniz zaman introsundan tutun da gitar sololarına, vokal dahil olmak üzere hepsinin bir melodik yapısı var.

Haberin Devamı

Çıkışınızı Melih Kibar-Çiğdem Talu imzalı “Bir de Bana Sor”un cover’ıyla yaptınız. Yeni bir grup için cover bir parça ile çıkmak riskli değil mi?

Barış B.: “Bir de Bana Sor”u gruba Taylan getirdi. Aslında biz bu şarkıyla çıkmayacaktık. Fakat düzenlemesi o kadar güzel oldu ki... Tüm sözlerini ezbere bildiğimiz bu şarkı daha önce hiçbir formatta çıkmadı. Düzenleme bittikten sonra yakın arkadaşlarımıza dinlettirdik.
Çok beğendiler ve bizi cesaretlendirdiler.

Berk E.: Tabii ki... İnsanlar bir cover şarkıyla çıktığınızda eskisini arayabilir, beğenmeyebilir. Çünkü çok güçlü bir şarkıyı yeniden düzenliyorsunuz ve o şarkıyı kötü yaparsanız hemen çöpe atılır. Dolayısıyla bu bir risktir her zaman. Ki biz bu şarkının cover’ını beğenmeseydik, bununla çıkmazdık.

Haberin Devamı

Grup üyeleri kimdir?

Berk Evren(bas gitar) - Borusan Holding Satış Müdürü: 1994’te Özlem Tekin’in kadrosunda
yer aldı. İki yıl sonra Af grubuna dahil oldu. Kargo’yla da çalıştı.
Barış Bal(vokal) - LG Türkiye Satış Müdürü: Northern Lights grubunda uzun süre vokallik yaptı.
Koray Alarslan (tuşlu çalgılar) - Bir reklam ajansının ortağı ve sorumlu müdürü: Joe Lynn Turner, Norther Lights, Alp Zey, Comma gibi sanatçılar ve grupla çalışmalarda bulundu.
Taylan Dedeoğlu (gitar) - Autodesk Akdeniz Bölge Müdürü: Teoman, Indians, Mavi Sakal gibi isim ve gruplarla çalıştı.