Pazar “Bir kıvılcım yakabilirim”

“Bir kıvılcım yakabilirim”

26.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi ziyaret eden dünyanın en güçlü şamanlarından Durek: “Ben Türklerin kendi köklerinden gelen gücü ve duyguyu dışarı çıkarmak istiyorum. Bütün Türkiye’yi iyileştirebilir miyim? Hayır. Ama bir kıvılcım yakabilirim”

“Bir kıvılcım yakabilirim”

Dünyanın en ünlü şamanlarından Durek, yaklaşık iki aydır Türkiye’deydi. İlk kez 15 yıl önce geldiği Türkiye’ye bu defa insanlara şifa vermenin yanı sıra çok daha önemli bir amaç için gelmişti. Geçtiğimiz günlerde ülkemizden ayrılan Şaman Durek, Türkiye’nin dünyanın kaderini değiştirebilecek çok özel bir konuma sahip olduğunu ve insanlarının dünyada eşi benzeri olmayan bir güç taşıdıklarını anlatıyor.
Tüm dünyayı dolaşan Durek, Hollywood yıldızlarından devlet erkanına, aile bireylerinden yardıma muhtaç kimselere kadar çok geniş bir insan topluluğunun şifa bulmasına aracı oluyor. Taksim’deki Bilgi Paylaşım Merkezi’nden insanlara ulaşan Şaman Durek’in kendi deyişiyle buraya asıl “gönderiliş” amacı, Türkiye’de mümkün olduğu kadar çok insanın içindeki eşsiz bir kıvılcımı ortaya çıkarmak...

Haberin Devamı

Türkiye ve insanlarıyla aranızda nasıl bir bağ oluştu?

Bu ülkeyi ve insanlarını seviyorum. Türklerin bir tarafı iyi olmak, sevilmek, saygı ve takdir görmek istiyor. Bir tarafları ise büyük bir korku ve baskı içinde. Bir diğer tarafları ise güzelce kendini ifade etmek, gülmek, cinselliğini ve duygularını yaşamak istiyor. Ben Türklerin kendi köklerinden gelen gücü ve duyguyu dışarı çıkarmak istiyorum. Bütün Türkiye’yi iyileştirebilir miyim? Hayır. Ama
bir kıvılcım yakabilirim.

Türkiye’ye tekrar gelmeye nasıl karar verdiniz?

Ben, Tanrı bana Türkiye’ye gelmemi söylediği için buradayım. Burada çok büyük bir şey oluyor. Gelecekte dünyada her şeyin akışını değişterecek bir enerjinin büyük bir kısmı buraya odaklandı. Türkler hem Avrupalı gibi hem de eski dünyadan gelen yanını yitirmeden yaşamak istiyor. İşte bu çok güçlü bir pozisyon. Bu ruhani bir devrim gücüdür. Birbirine zıt iki enerjinin arasında vereceğiniz kararla bu enerjileri görülmemiş biçimde değiştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

“Şamanizm bir din değil; yol gösteriyor”

Peki toplumdaki değişimin anahtarı nedir?

Türkiye’de insanlar bir şeyi çok rahatsızlık verici hale gelmeden değiştirmeye kalkmıyor. İnsanlar korku ve kontrol temelli bir inancın içine sıkıştıklarında onları kontrol etmek çok kolaydır. Bununla başa çıkmak için Şaman kökenlerine dönmen gerekir. Bunun için Şaman ritüellerine katılman gerekmiyor. Gerçeği, seni kimsenin zincirleyemeyeceğini, korku salamayacağını bilen tarafına yönelmelisin.

Şaman köklerine dönmek, Müslümanlıkla çelişir mi?

Tabii ki hayır. Şamanizm bir din değildir. Şamanın yolu, Allah’ın verdikleri ile yaşamı restore etmek, dengesiz, ahenksiz, hasar görmüş olanı Allah’ın yoluna geri getirmektir. Biz yolu gösteririz ama yapılacağı sen yaparsın.

Müslüman dünyasındaki bu karışıklığın sebebi nedir?

Müslüman kültüründe inanılmaz büyük ve güçlü bir sevgi var. Fakat bir o kadar da güçsüz göründüklerini hissediyorlar. Bu yüzden güç gösterisinde bulunuyorlar. Allah için ölüm bir güç gösterisi değildir. Allah senin ne giydiğinle, üzerini neyle örttüğünle ilgilenir mi sanıyorsun? Başkasını bilinçli incitip incitmediğinle, birbirine nasıl davrandığınla ilgilenir. Allah’ın
insan gibi düşüneceğini düşünmek büyük bir ayıptır. İşte Türkler, insanlığa bu bağı ve sevgi prensibini gösterecek güce sahipler. Batı’ya da Doğu’ya da. Dünyanın tam ortasındasınız. “Bakın oluyor, biz yapıyoruz” diyeceksiniz!

Haberin Devamı

“Şamanlar ilk doktorlar, ilk terapistlerdi”

Dünyada iyilik ve kötülüğün savaşının Türkiye üzerinde gerçekleştiğinden bahsetmiştiniz.

Sizler, bu gezegenin geleceğinde ne olacağını belirleyecek ana karar mercilerinden birisiniz. Karanlık taraf, bu yüzden sizlere ve Müslüman dünyasına tesir etmeye çalışıyor. Çünkü içinizde dünya üzerindeki ahengin bir taslağını taşıyorsunuz. Dünyaya ahenk getirmek için geldiniz. Tabii eğer güvensizliklerinizden kurtulabilirseniz... O zaman en tutkulu, en sevgi dolu insan varlıkları olabilirsiniz. İşte bu da dünyaya yayılabilir ve büyük bir iyileşmeye yol açabilir.

Bir insan neden şaman seansına ihtiyaç duyar?

Haberin Devamı

İnsanlar iyileşme sistemlerinde bir blokaj olduğunda, sağlık, aile, zihinsel, ruhsal konularda aşamadıkları sorunlar yaşadıklarında bir şamana giderler. Şamanlar ilk bilimadamları, ilk doktorlar ve ilk terapistlerdi.

Sağlık durumlarını nasıl çözüyorsunuz?

Kişinin ruhuyla konuşup sorunun türünü öğreniyoruz. Hastanın iyileşmek isteyip istemediğini anlıyoruz. Ruhlarını bir dönüşümden geçirmek için hasta olabilirler. Bazılarının hastalığı geçmeyebilir çünkü ruhlarının olgunlaşmasını istiyorlardır. Bazıları ise bundan bir öğrenim sağlar ve iyileşir. Ben o dersi almasını sağlarım. Ancak iyileştiren ben değilim. Kişinin kendisi iyileşir, onu Allah iyileştirir

İyileştirdiğiniz ciddi hastalıklar oldu mu?

Kanserden kurtardığım, komadan çıkardığım insanlar oldu.

Kendi ruhumuzla biz niye konuşamıyoruz?

Konuşabilirsin ama çoğu insan söyleyeceklerini duymak istemiyor. Çatışma şöyle çıkıyor, sen bir şey olmak istiyorsun. Ama Allah’ın senin için daha kolay ve iyi bir planı var. Buna alışık olmadığından, kendi fikrin gibi hissetmediğinden, ona katılmadığın için bloke ediyorsun ve kendi bildiğini yapıyorsun.

Haberin Devamı

Seanslarda davul ve çıngırak ne işe yarıyor?

Davul, beyninin frekansını değiştiriyor. Farklı enerjilere ve bilgiye erişim imkanı doğuyor. Çıngırak ise enerjide bir rahatsızlığa yol açıyor ve onu ajite ediyor. Bu sayede karanlıktan gelen her şey ondan rahatsız oluyor.

“Hislerine ve kalbine kulak vereceksin”

İçimizdeki sesi nasıl duyacağız?

Önce hislerine ve kalbinin atışına kulak vereceksin. Onlara güvendikçe bir ses duymaya başlayacaksın, sonra iletişime geçeceksin. İnsanlar çoğu zaman konuşur ama farkında olmaz. Olumlu, ilham verici olanlar ruhundan gelir. Ruhun ise Allah’a bağlıdır. Olumsuz düşünceler ise “karanlıktan” gelir.

Ruh tam olarak nedir? Bilinçli bir enerji formu mu?

Beden taşıyıcı bir araçtır. Ruh ise Allah’tan gelen bir şuur biçimidir. Özgür iradesi vardır.

Ak şaman ve kara şaman arasındaki fark nedir?

Kara şaman insanları kötü ruhlardan korumak için karanlık sanatlar konusunda eğitilen şamandır. Çok daha karanlık olan enerjileri dağıtarak insanlara yardım ederler. Yoğun bir eğitimden geçerler, daha büyük acılar ve ızdırapla baş etmek zorundadırlar.
Ak şamanlar ise şifa dağıtır ve insanlara yardımcı olur. Ben ikisinin arasında rol alıyorum.

Her gün karşımıza çıkan başlıca Şaman âdetlerimiz

Tahtaya vurmak, çaput bağlamak, adak adamak, kurşun dökmek, nazar boncuğu, mezar taşı, yolcunun ardından su dökmek, lohusa kadına kırmızı kurdele bağlamak, kubbeler ve 40 sayısı Anadolu’da her gün karşımıza çıkan başlıca Şaman âdetlerimiz arasındadır.

“Doğayla bağlantıda olun”

Şaman köklerine dönmek isteyen Türkler ne yapmalı?

Birincisi Türkler kötü insanlar olmadıklarını fark etmeli ve cezalandırılmayı hak ettiklerini düşünmekten vazgeçmeliler. Sizin kültürünüz, geçmişte kendine bahşedilen bir gücü yanlış yönde, dünya üstünde daha fazla güç sahibi olmak için kullanmış.

İkincisi kıskançlıklarından kurtulmaları gerekiyor. Birbirleri için iyi şeyler istemeleri gerekiyor. Son olarak, doğayla daima bağlantıda olun ve bedeninizi onurlandırın.