Pazar Bir rekor daha var, kırılır mı dersin?

Bir rekor daha var, kırılır mı dersin?

25.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birçok otoritenin dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul ettiği Lionel Messi yeni bir rekoru kırmanın arefesinde. Messi’nin bir yılda en çok gol atan Gerd Müller’i geçmesine ise 5 gol kaldı

Bir rekor daha var, kırılır mı dersin

Mevzubahis Lionel Messi olunca rakamlar sözlerin önüne geçiyor.
Her hafta sonu ve hafta içi fileleri havalandırmayı bir alışkanlık haline getiren dünyanın en iyi oyuncusunun gol konusunda kırmadığı sadece bir rekor kaldı:
Bir yıllık süreçte en çok gol atan futbolcu.
Salı günü Spartak Moskova ağlarını iki kere havalandırarak 2012 yılı içinde toplam 80 gol atan Arjantinli, bir yılda en çok gol atan Gerd Müller’in 85 gollük rekoruna çok yaklaştı. Alman efsane
1972 yılında Bayern Münih ve Alman Milli Takımı formasıyla 85 gol atmıştı. Messi’nin bu rekoru geçebilmesi için Barcelona’nın 2012 yılı içerisinde kalan 7 maçında
5 gol atması gerekiyor. Süper yıldızın bu rekoru kırmakta zorlanmayacağını istatistikler son derece mümkün olduğunu gösteriyor.
Lionel Messi’nin bu bir yıllık süreçte attığı
80 golle kimleri, hangi takımları ve hangi organizasyonları geride bıraktığına ve bu sayının
ne anlama geldiğine bakınca ortaya şöyle bir
tablo çıkıyor:

80 Liverpool 2012’de bugüne kadar 80 gol attı. Liverpool’un takım olarak attığı bu gol sayısının Messi’yi geçme ihtimali İspanya’nın Noel arası verdiği, İngiltere’de ise futbolun oynanmaya devam ettiği bu sürede geçme şansı bulunuyor.
78 Geçen yılın şampiyonu ve ligin en çok gol atan takımı Galatasaray’ın ligde ve play-off grubunda attığı toplam gol sayısı.
7 6 Geçtiğimiz sezon İtalya Serie A’da ikinci olan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan ve İtalya Kupası’nda yarı final oynayan Milan’ın 2012’de attığı gol sayısı bu hafta itibariyle 76’da kaldı.
76 Bu yazın Olimpiyatlar’dan sonra en büyük ikinci organizasyonu 2012 Avrupa Şampiyonası’nda atılan gollerin toplamı: 76. 16 milli takımın Polonya ve Ukrayna’da düzenlenen ve toplam 31 maç oynadığı EURO 2012’de toplam 76 gol atıldı.
7 5 D ünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından birisi olarak kabul edilen ve kariyeri boyuna 1000’den fazla gole imza atmış olan Pele en verimli senesi olan 1958’de 75 gol attı.
67 Alman futbolcu Miroslav Klose’nin milli takımdaki gol sayısı. O da Gerd Müller’in Alman Milli Takımı’ndaki 68 gollük rekorunu kırmak istiyor. Klose bu sayıya 31 yaşında ulaştı. Messi ise daha 25 yaşında ve Arjantin Milli Takımı’nda 31 golü var.
66 Bir zamanlar Messi’yle kıyaslanan Arjen Robben’in 2009’da formasını giymeye başladığı Bayern Münih’te attığı toplam gol sayısı.
62 Messi’nin 80 gol attığı bu süreçte La Liga dördüncüsü Malaga 62 gol atabildi.
61 Geçtiğimiz yılın gol kralı Burak Yılmaz ve bir önceki sezonun gol kralı Alex de Souza’nın kendilerini gol kralı yaptıkları gol sayısının toplamı.
59 Messi’nin tek rakibi Cristiano Ronaldo’nun 2012 yılında Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı’nda attığı toplam gol sayısı.
51 Arjantin’in yaşayan efsanesi Juan Roman Riquelme, İspanya’da oynadığı dört buçuk senelik süre içerisinde 51 gole ulaşabildi.
42 Dünyanın en iyi forvetleri olarak kabul edilen Zlatan Ibrahimovic ve Radamel Falcao’nun 2012’de attığı gol sayısı.
3 4 2 008 yılında Fenerbahçe’nin transfer ettiği Daniel Güiza’nın sarı-lacivertli kulüpte üç yılda attığı toplam gol sayısı.
32 Messi Barcelona formasıyla 2012’de 68 gol atarken hücumdaki takım arkadaşları bu yıl 32 gol atabildi. Alexis Sanchez 10, Fabregas ve Pedro 9’ar, Tello 7, David Villa 6 gol attı.
13 Messi geçtiğimiz sezon 50 gol attığında La Liga’daki 13 takımın attığı gol sayısını geride bıraktı. Bu takımlar: Osasuna, Mallorca, Sevilla, Athletic Bilbao, Getafe, Real Sociedad, Betis, Espanyol, Zaragoza, Granada, Villarreal, Sporting Gijon, Santander.

Haberin Devamı

MessI’nin halihazırda kırdığı rekorlar

* Bir sezonda bütün şampiyonalarda en çok gol: 73
* Avrupa kupalarında bir sezonda en çok gol: 14
* Bir sezonda en çok La Liga Hat-trick’i: 8
* Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol kralı olma: 4 kez
* Bir Avrupa maçında en çok gol: 5 (10 oyuncuyla paylaşıyor)
* İspanya Süper Kupası’nda en çok gol: 10
* La Liga’da üst üste en çok maçta gol atma: 10
* FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda en çok gol: 4
* Barcelona’nın resmi maçlarda en çok gol atan oyuncusu: 270 gol
* Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atanoyuncusu: 53 gol
* Barcelona’nın en en çok hat-trick yapan oyuncu: 21 kez

İki kral, iki görüş

“MessI zorlasa suda yürüyecek” Okan Yılmaz: 2000-01, 2002-03 sezonları gol kralı
Messi hakkında kimsenin söyleyebileceği bir şey yok. Uzaydan gelen bir oyuncu gibi. Ne zaman ne yapacağını kimse anlamıyor. Biraz zorlasa suda yüreyecek. Herkes Maradona ve Pele diyor ama bence dünyanın en iyi oyuncusu. Sadece Müller’in rekorunu değil dünyanın bütün rekorlarını kırabilecek bir isim.

“MESSİ’NİN PERFORMANSI ÜST DÜZEY”

Arif Erdem: 2001-02 sezonu gol kralı

Messi gerçekten dünya starı. Atmış olduğu goller de birbirinden güzel. Futbolculuğu ve performansı üst düzey. Her zaman rekorlar kırabilecek kapasiteye sahip. Rekoru kırması için 5 veya 6 gol kaldı. Ümid ediyorum burekoru kırar. Bakarsınız bir maçta 3 veya 4 gol atıp bunu daha erken yapar. Kalan 4,5 haftalık süreçte bu rekoru rahatlıkla kırabileceğini tahmin ediyorum.