Pazar Boğaz’a üçüncü gerdanlık

Boğaz’a üçüncü gerdanlık

28.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Asya ile Avrupa’yı bir kez daha birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışı için devletin zirvesinin katılımıyla görkemli bir tören yapıldı.

Boğaz’a üçüncü gerdanlık

İlk olarak 30 Ekim 1973’te ulaşıma açılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) zaman içinde İstanbul trafiğinin ihtiyacını karşılayamayınca 4 Temmuz 1988’de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü hizmete girdi. Cuma günü açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün en önemli özelliği dünyanın en geniş köprüsü olması

Haberin Devamı

Boğaz’a üçüncü gerdanlık

Rengarenk Pakistan

- Pakistan’a gidenlerin karşılaştıkları en renkli görüntülerden biri gelin gibi süslenen klasik otobüsler. Arkadaşımız Abdullah Karakuş, sıcak coğrafyada bu otobüsleri incelerken ilginç bir detaya ulaşıyor; koltukta, otobüsün tavanında
ya da cama asılı şekilde seyahat edenler aynı ücreti ödüyor.

Boğaz’a üçüncü gerdanlık

Suriye harekatı

- Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’nin Cerablus bölgesine harekat düzenledi. Son derece başarılı olan operasyonda Suriyeli muhalifler destekleniyor. Bundan 64 yıl önce bugünlerde de Kore’ye gönderilen Türk askerleri Milliyet gazetesinden gelişmeleri takip ederken tarihe böyle not düşüldü.

Boğaz’a üçüncü gerdanlık

En sivil YAŞ

- Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) dikkat çeken tarihi fotoğrafı... Bu fotoğrafı diğer YAŞ fotoğraflarından ayıran ise Cumhuriyet tarihinde ilk kez sivil üye sayısının asker üye sayısından fazla oluşunun kayda geçirilmesiydi. Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlık ettiği 14 YAŞ üyesinin sadece dördü üniformalıydı.

Haberin Devamı

Boğaz’a üçüncü gerdanlık

Tanklar il dışına

- Darbe girişiminin ardından kışlaların şehir dışına taşınacağı yönündeki karar sonrası İstanbul’daki 3. Ordu Komutanlığı 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugayı Çorlu’ya taşındı. Türk bayrağı asılı TIR’ların geniş güvenlik önlemleri altında seyretmesi tarihi günlerden biri olarak böyle fotoğraflandı.

Boğaz’a üçüncü gerdanlık


En renkli festival

- Etno Spor ve Kültür Festivali Küçükçekmece Bezirganbahçe’de başladı. Rengarenk kıyafetleriyle festivale katılan Türki cumhuriyetlerinden sporcular da fotoğraf tutkunlarının gözdesi oldu.

Boğaz’a üçüncü gerdanlık

Kılıçdaroğlu’na suikast girişimi

- Türkiye’nin geçtiğimiz hafta yoğun geçen gündemine bir de suikast girişimi eklendi. Artvin’in Yanıklı köyü yakınlarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu konvoya terör örgütü tarafından ateş açıldı. Fark edilen saldırganlar bir askeri şehit etti, iki askeri de yaraladı. Kılıçdaroğlu olay sonrası Karayolları’na ait bir binada Cumhurbaşkanı’na bilgi verirken, yüzündeki şok ifadesi objektiflere böyle yansıdı.

Boğaz’a üçüncü gerdanlık

Haftanın kurtarıcısı

- Haftanın ilk günü TT Arena’da seyircisiz oynanan Galatasaray-KDÇ Karabükspor maçında ev sahibi ekibe 3 puanı getiren gol son saniyede geldi. Sarı kırmızılıların yeni transferi Eren Derdiyok böylece takımının kurtarıcısı oldu.