Pazar Bu barda her şey ‘bol buzlu’

Bu barda her şey ‘bol buzlu’

25.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koltuğundan bardağına her şeyin buzdan yapıldığı Ice Bar Maslak’ta açılıyor

Bu barda her şey ‘bol buzlu’

Bir bar düşünün. Barmene “Bana bir votka verir misin?” diyerek dirseklerinizi dayadığınız bardan tutun da votkanızı içtiğiniz bardağa kadar her şey buzdan yapılma. Dans etmekten yoruldunuz mu? Bir yere oturmak ya da duvara yaslanmak mı istiyorsunuz? Onlar da buzdan. 28 Eylül’de açılışı gerçekleşecek Ice Bar İstanbul’dan bahsediyorum. Dünyaca ünlü Ice Hotel’in bünyesindeki Ice Bar, Londra ve Tokyo gibi metropollerden sonra altıncı şubesini İstanbul’da açıyor. Maslak’taki Windowist Tower bünyesinde açılacak olan Ice Bar’ı markanın pazarlama ve satış Müdürü Nesrin Değerli Işıkal’dan dinledik.


Bu barda her şey ‘bol buzlu’


*Ice Bar’ın yapım sürecinden bahseder misiniz?

Bütün mekan İskandinavya’nın Torne Nehri’nden gelen buzlarla yapıldı. Nehirden geldiği de anlaşılıyor zaten, içinde doğadan parçalar var. Bu buzlar tamamen doğal, içilebilir ve yenebilir. Türkiye’ye gemi ve tırlarla getirildi. Daha sonra Ice Hotel’in buz sanatçıları
10 günlük çalışmayla burayı yaptı. İçeride sıcaklık eksi 5 derece. Her ülkenin bir konsepti var, bu konsept her sene değişiyor.
Bu senenin konsepti İstanbul motifleri. Önümüzdeki yıl burası tamamen yok edilecek
ve yeniden dizayn edilecek.

* Yazık olmayacak mı bu kadar emeğe? Gerçi buzdan olduğu için diğer barlara göre yıkıp yeniden yapması da daha kolaydır sanırım...

Yaklaşık 12 gün sürüyor bu süreç. Önce bir tasarımcı geliyor, o bir konsept belirliyor. Bütün sanatçılar da bu konsept üzerinden çalışıyor. Aynı buzdan heykellerin yapımı gibi. Sanatçılar da kulaklıkları ve kıyafetleriyle çalışıyor elbette.

* Bardaklar bile buzdan...

Evet. Çok özel bir sistemle yapılıyor. Kristalize olmaması lazım bardağın. Şeffaf görüntüsünü korumalı, rengi beyaza dönmemeli. Bardağın yapıldığı suyun belli bir saflık oranına sahip olması gerekli. Bu şeffaflığı da ancak bu şekilde koruyabilir.


Bu barda her şey ‘bol buzlu’

Ice Bar Stockholm’den gelen barmen Navin Burania
6 saat içeride kalmış. “Üşümediniz mi?” diye sorduğumda
“Terledim bile, dans etmek ısıtıyor” diyor.



“En fazla durabilen ortalama yarım saat kalabiliyor”

* Bar çalışanları ne kadar duruyor içeride?

Her personel ortalama 1-1.5 saat duruyor. Çalışanların kıyafetleri, misafirlerinkinden farklı. İçlerinde termal giysiler var.

* Müşteriler ne kadar kalabiliyor?

Dayanabildikleri kadar ama en fazla durabilen yaklaşık yarım saat kalabiliyor. Yarım saat sonra sıcak bölüm dediğimiz yere çıkıp geri girebiliyorsunuz.

* Girişte bir ücret alınacak mı?

Ice Bar’a girişi mobil hale getirdik. Cep telefonundan, internetten rezervasyon yaptırabileceksiniz, ödemeyi de internet üzerinden gerçekleştirebileceksiniz. Giriş bedeli de bir içki dahil 40 TL olarak düşünülüyor.

* Ice Bar’ın Türkiye’ye gelme süreci nasıldı?

Burası Türkiye’deki Ice Hotel’lerin konsepti olan tek Ice Bar. Biz Türkiye temsilciliğini aldık. Aslında biraz da tesadüf oldu. Doğru zamanda doğru yerde iki firma bir araya geldi. Herkes eşini arıyormuş, bulmuş oldular. Yapmış olduğumuz konseptle de çok örtüştüğü, onların arzu ettiği şekilde olduğu için Türkiye temsilciliğini bize verdiler. Dünyada turistler
Ice Bar’a çok önem veriyor. İstanbul’un turist çeken bir yer olması da etkili oldu.


“Gezi İstanbul buz tablette somon servis edecek”

Burası sadece bir bar değil aynı zamanda müze niteliği taşıyor. Sanatsal etkinlikler düzenleyeceğiz. Burası insanların hem hoş vakit geçirebileceği, hem müzik dinleyebileceği hem de yemek yiyebileceği bir yer. Üst kattaki Gezi İstanbul Maslak da yemek alanımız olacak. Orada buz tabletlerin üzerinde servis edilen somon gibi Ice Bar’a özel yemekler olacak. Şefimiz Almanya’dan Michelin yıldızlı bir restorandan geldi. Çok farklı bir Gezi İstanbul oldu burası. Bütün bunlar Windowist çatısı altında açıldı.

Burası sadece bir bar değil aynı zamanda müze niteliği taşıyor. Sanatsal etkinlikler düzenleyeceğiz. Burası insanların hem hoş vakit geçirebileceği, hem müzik dinleyebileceği hem de yemek yiyebileceği bir yer. Üst kattaki Gezi İstanbul Maslak da yemek alanımız olacak. Orada buz tabletlerin üzerinde servis edilen somon gibi Ice Bar’a özel yemekler olacak. Şefimiz Almanya’dan Michelin yıldızlı bir restorandan geldi. Çok farklı bir Gezi İstanbul oldu burası. Bütün bunlar Windowist çatısı altında açıldı.