Pazar Bu "Divan"da oturulur

Bu "Divan"da oturulur

16.09.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Taksim’de açılan Divan Pub’da her gün 65 çeşit yemek ve 70’in üzerinde içki servis ediliyor. Bu ayın standart mönüsü kayısılı piliç dolması, vişneli ekmek ve buzlu kahve

Bu Divanda oturulur

LEZZET
Bu "Divan"da oturulur

Taksim’de açılan Divan Pub’da her gün 65 çeşit yemek ve 70’in üzerinde içki servis ediliyor. Bu ayın standart mönüsü kayısılı piliç dolması, vişneli ekmek ve buzlu kahve

İstanbul’un, en canlı, en renkli meydanı Taksim, geçen hafta yeni bir pub’a kavuştu. Kurşun geçirmez cam kapıları; sade, zarif dekorasyonu ve zengin mönüsüyle Taksim gediklileri için hoş bir alternatif oluşturan ve tıpkı The Marmara gibi lezzetli bir buluşma merkezine dönüşen pub’ın en önemli özelliği ise ismi. Zira kapısındaki "Divan Pub" tabelası 40 yıllık bir alışkanlığı ifade ediyor.
Taksim Divan, 1968 yılından beri yemek sektöründe hizmet veren Divan Pub zincirinin 9. halkası. Bu yüzden de açılalı birkaç gün olmasına rağmen köklü bir işletmecilik anlayışına sahip. Ve tabii, -ana yemeklerden tatlılara, hamur işlerinden pastalara- yıllardır alıştığımız bir de mönüye... Zira, Taksim Divan’da -tıpkı diğer Divan Pub’larda olduğu gibi- her gün 65 çeşit yemek ve 70’in üzerinde alkollü ve alkolsüz içecek servis ediliyor. Ayrıca, yine bir Divan pub geleneği olarak her ay bir ana yemek, tatlı ve içecekten oluşan standart bir mönü hazırlanıyor... Sözgelimi Taksim Divan’da bu ayın özel mönüsü kayısılı piliç dolması, vişneli ekmek tatlısı ve buzlu kahve...
Taksim Divan’ı diğer Divan Pub’lardan ayıran bazı özellikler de var. Bunlar arasında en çok dikkat çekeni, pub’ın barında kurulmuş olan televizyon bölümü. Divan tiryakileri, plazma TV’lerin yer aldığı bu bölümde hem yemek yeme hem de başta futbol maçları olmak üzere birçok yayını izleme şansına sahipler. Üstelik ekstra bir ücret ödemeden.
Yaklaşık 185 kişi kapasiteli Taksim Divan, her gün 08.00-23.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Açılış saatinde bir problem yok ama Taksim gibi -günün gece yarısı yeniden başladığı bir semtte 23.30’da kepenk kapamak çok da mantıklı görünmüyor.
Yemeklere gelirsek... Tıpkı diğer Divan’larda olduğu gibi Taksim Divan’ın mönüsünde de asıl rolü -başta şinitzel ve fish & chips olmak üzere- Divan spesiyaliteleri oynuyor. Ama dileyenler için çorba, sandviç, hamur işi ve salata mönüleri de var. Tabii yine Divan’a mahsus sebze ağırlıklı "light" ile et ve makarna ağırlıklı "çocuk" mönüleriyle birlikte. Taksim ve Divan düşkünlerine, merkezde şık bir buluşma noktası arayanlara ve The Marmara Cafe’nin uzun yıllardır süren alternatifsizliğinden sıkılanlara duyurulur...

Taxim Hill otelinin bünyesinde hizmet veriyor
Taksim Divan Pub, bu ay sonu hizmete girecek olan Taxim Hill oteli bünyesinde açıldı. 19. yüzyıl sonuna tarihlenen neoklasik üslupta bir yapıda hizmet veren otel, (38’i standart, 6’sı executive, 4’ü junior suit, 2’si hill suit) olmak üzere toplam 58 odadan oluşuyor. Arazi eğiminden dolayı ön cephede 6, arka cephede 9 kata sahip olan otel Taksim ve Boğaz manazarasına sahip bir konuma sahip. Taksim Divan’ın dekorasyon çalışmaları mimar Mustafa Taner ve Nejdet Habip tarafından yürütülmüş. Habip, gerek oteli gerekse pub’ı tasarlarken 120 yıllık yapının dış cephesini koruduklarını iç mekanlarda ise daha modern bir dokuyu tercih ettiklerini anlatıyor.

Divan Pub’da son 5 yılda 105 bin kişi şinitzel yedi
İstatistiklere göre, son beş yılda Divan Pub şubelerinde 2 milyon müşteriye hizmet verildi; 95 ton ekmek ve 300 bin litre
Coca-Cola tüketti. Şinitzel ise son beş yılda 105 bin kez servis edildi. Kurulduğu günden bu yana Divan Pub mönüsünün değişmeyen tek salatası Çamlıca, değişmeyen tek tatlısı ise Rokoko oldu. Son beş yılda 37 bin kişi Çamlıca salatası, 39 bin kişi ise çikolata soslu rokoko yedi.

KİM NEREDE NE YEDİ?
"Pucci’de İtalyan yemekleri yedik"
Abdullah Ercan (Futbolcu)
En son karım Nazan ve çocuğumuzla birlikte Taksim Gümüşsuyu’ndaki Pucci adlı restorana gitim. Karım da ben de İtalyan yemeklerine çok düşkünüz ve sık sık Mezzaluna’ya da gideriz. O gün Pucci’de deniz ürünleri salatası, pizza fırınında pişirilmiş tavuk yedik. İçecek olarak kolayı tercih ettik. Dekorasyon çok güzel, yemekler ise harikaydı.

"Buz Safran, eski aile bahçelerine benziyor"
K. Arca Batıbeki (Ressam)
En son arkadaşlarımla beraber Arnavutköy’deki Buz Safran’da tabuletli tavuk ve meze yedim. Eşim de kılıç balığı yedi. Yemeğin yanında kırmızı şarabı tercih ettik. Son gidişimizde tatlı yemedik ama browni’sinin çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Buz Safran çok güzel; eski aile bahçelerini andırıyor. Ancak servis geç saatlerde biraz aksıyor.




PAZAR