Pazar “Bu heykeller savrulan yapraklar gibi”

“Bu heykeller savrulan yapraklar gibi”

25.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Seramik sanatçısı Tuba Önder Demircioğlu farklı koleksiyonlarda yer alan 10 eseriyle bu yıl 29.’su düzenlenecek Art Miami’ye katılacak.

“Bu heykeller savrulan yapraklar gibi”

ABD’de 4-9 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Art Miami’de Gama Gallery bünyesinde seramik sanatçısı Tuba Önder Demircioğlu’nun eserleri sergilenecek. Sanatçının “Savaşçılar”, “Kökler”, “Dans Edenler” ve “Rüzgarlarla Gelen” koleksiyonlarından 10 parça dünyanın birçok ülkesinden gelen sanatseverlerle buluşacak. Sanat fuarı öncesi görüşlerini aldığımız Demircioğlu “Daha önce Amerika’ya giden eserlerim olmuştu ama bu çok farklı bir deneyim olacak. Sanat fuarlarındaki etkileşimler hızlı ve net yansımalar içeriyor. Türk seramik sanatının bir temsilcisi olarak Art Miami’de yer alacağım için çok heyecanlıyım” diyor. “Dans Edenler” koleksiyonunun sufi felsefeyle temellenen, bu felsefenin iç dünyamızla ilgili değerlerini sembolik olarak anlatan ve bu anlatımları soyut insan bedenleri üzerinden yorumlayan eserler olduğunu anlatan sanatçı “Savaşçılar” adını verdiği koleksiyonunda materyalist dünyanın kaçınılmaz sonuçlarından biri olarak savaşlara gitmek zorunda kalanları anlattığını söylüyor.

Haberin Devamı

“Kökler” ise geçmişten ve geleneklerimizden oluşan bilgilerin nesilden nesile aktarıldığı bir seri. “Rüzgarlarla Gelen”i ise Demircioğlu “Hüzünlü bir günde rüzgarla dans eden yaprakların gösterisine tanıklık etmemle ortaya çıktı. Bu heykeller de savrulan yapraklar gibi” diye tarif ediyor.