Pazar “Bu rol sayesinde ‘dram kızı’ algısını kıracağım”

“Bu rol sayesinde ‘dram kızı’ algısını kıracağım”

29.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Dünyanın En Güzel Kokusu 2” filminde Candan karakterini oynayan Bestemsu Özdemir: “Hiç görmediğiniz bir Bestemsu göreceksiniz. ‘Dram kızı’ durumundan çıkmam lazım, bu rolle kırılma yaşamak istiyorum”

“Bu rol sayesinde ‘dram kızı’ algısını kıracağım”

Meryem” dizisiyle ekranda, “Dünyanın En Güzel Kokusu 2” filmiyle ise 3 Kasım’da beyazperdede... Bestemsu Özdemir, şu sıra kariyerine odaklı, keyifli bir dönemde. Oyuncuyla Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de buluştuk, projelerini, aşka ve hayata bakışını konuştuk.

Haberin Devamı

“Dünyanın En Güzel Kokusu 2”de başrolü üstlendiniz. Filmin birincisini izlemiş miydiniz?

İzledim ve sevdim, güzel bir film. Hatta galasını televizyonda görüp, “Ne tatlı olmuş” demiştim. Kısmet, ikincisi bana geldi. Mutluyum içinde olduğum için.

Devam hikayesini nasıl buldunuz?

Birinci hikayeden kopan bir durum yok, sadece birkaç yeni karakter var. Oynadığım Candan, beni çok heyecanlandırdı. Dizi yapıyorum bir yandan, o yüzden başta konuk oyuncu olarak yer alırım diye konuşmuştuk. Ama yönetmen benimle tanıştıktan sonra “Seti ayarlarız” dedi, “Tamam” dedim ve başladık.

“Arkadaşlık, ilişki her şeyde dibini görmem lazım”

Bu filmde nasıl bir Bestemsu izleyeceğiz?

Candan, daha önce oynamadığım bir karakter. Hiç görmediğiniz bir Beste göreceksiniz. Deli dolu, uçuk kaçık, zırdeli bir kız... Bu rolle bir kırılma yaşamak istiyorum. Öyle bir hedefim var. Çünkü piyasada “Dram projelerinde Beste olsun” gibi bir algı var, onu kırmak için müthiş fırsat! Dram kızı durumundan çıkmam lazım, çok yapıştı üzerime.

Haberin Devamı

Film, “Hayat bir şekilde devam ediyor” mesajını veriyor. Siz de yaşama böyle mi bakıyorsunuz?

Ben de Candan gibi babamı kaybettim, çok büyük bir acı. O yüzden diğer olaylara; mutsuz olmanın, birini üzmenin anlamı yok diye bakıyorum. Ölümlü dünyada yaşıyoruz, yarın ne olacağımızı bilmiyoruz sonuçta! Filmde Candan’ın da Hakan’a anlatmaya çalıştığı mevzu bu. Ana metnimiz, hayat bir şekilde devam ediyor ve hep umut var.

“Bu rol sayesinde ‘dram kızı’ algısını kıracağım”

Yaşadığınız acılar sizi nasıl biri yaptı? Hayata sıkı sıkıya bağlı mısınızdır?

Bağlıyım, biraz ti’ye alıyorum hayatı. Candan’la o yüzden çok ortak yönüm var. Dizilerde hep dramatik görüyorlar beni ama orijinalim hiç öyle değil. “Deli kız” derler bana, bu rolde onu yansıtabildim, o yüzden mutluyum.

Siz hayatınızdaki insanlardan kolay vazgeçebilir misiniz?

Hiç! Arkadaşlık, ilişki her şeyde dibini görmem lazım. Dibini gördüğümde geri dönüşsüz giderim, açık kapı kalmaz.

Aşk için neleri göze alırsınız?

Birçok şeyi göze alırım. Aşkta kural falan hikaye oluyor, asla yapmam dediğin şeyler yapıyorsun, etik olduğu sürece tabii... Yakın arkadaşının sevgilisiyle çıkmamak, evli bir adamla birlikte olmamak gibi... Bunlar kesinlikle kendini durdurabilmen gereken noktalar. Onun dışında her türlü fedakarlığı yaparım.

Haberin Devamı

Şu an Can Yaman’la yaşadığınız ilişkiyi nasıl anlatırsınız?

Güzel ve mutluyum.

Meryem” dizisinin çekimleri nasıl gidiyor?

İyi gidiyor, son iki yılı düşününce şu an gerçekten her şey yolunda...

Neden? Geçtiğimiz iki yılda neler yaşadınız?

Kötü bir dönemdi. Genel sıkıntılar. Gelince üst üste gelir ya, öyle. Bezmiştim. Oturup çıkışı bekliyorsun, sonra toparlanıyorsun. İyi şu an şükür. Son 9-10 aydır maşallah çok iyi gidiyor.

Şu an yaşadığınız dönemi nasıl anlatırsınız?

Lale devri yaşıyorum, öyle şu an. Sağlık sıkıntısı yok, işler güzel gidiyor, yolunda her şey.

“Deli işi yapıyoruz”

İnternetteki sözlüklerde kaşlarınızla ilgili çok yorum yapılmış. Yazılanları kafaya takar mısınız?

“O kız kaş” diyorlar. Yıllarca dalga geçildi ama artık herkes kalın kaşlı olmak için uğraşıyor. Onlarınki dövme, benimki doğal. Aşırı gülüyorum, uğraşsınlar!

Haberin Devamı

“Baba Nerdesin Kayboldum” filminde bambaşka bir rol üstlendiniz. Farklı farklı karakterlere bürünmek nasıl bir duygu?

Aşırı eğlenceli ama deli işi yapıyoruz aslında. Aklı başında biri bu mesleği zor yapar. Bir rolden bir role, bir duygudan bir duyguya geçmek... Bunlar çok sağlıklı şeyler değil. “Hadi ağla” diyor, ağlıyorsun mesela. Oyunculara laf söyleyenler de iyi dileklerde bulunuyor şimdi. Kolay değil gerçekten.