Pazar “Çılgınca şeyler oluyor”

“Çılgınca şeyler oluyor”

10.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Star Wars” serisinin sekizinci filmi “Son Jedi” için geri sayım başladı; film 13 Aralık’ta vizyonda olacak. Yeni üçlemenin iki önemli oyuncusu Daisy Ridley (Rey) ve Oscar Isaac (Poe) film ve karakterleriyle ilgili ipuçları verdiler

“Çılgınca şeyler oluyor”

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik! “Star Wars” hayranlarının yeni film “Star Wars: Son Jedi”ı izlemek için sinema salonlarına doluşmalarına üç gün kaldı. Biletler ön satıştan alındı, heyecan dorukta!

Haberin Devamı

Yeni filmde “Güç Uyanıyor”un kahramanlarının Güç’ün asırlık sırlarını keşfetmek için atıldıkları macerayı seyredeceğiz. Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac ve Lupita Nyong’o’nun başrollerinde olduğu film hakkında detaylara ulaşmak için Daisy Ridley ve Oscar Isaac’in röportajlarına bakmamızda yarar var.

Skywalker efsanesini devam ettirecek, yeni kadın kahramanımız Rey’i canlandıran Daisy Ridley “Karakteriniz yeni macerasında ne yapmaya çalışıyor” diye sorulduğunda “Luke’u onunla birlikte gelmeye ve Direniş’e dönmeye ikna etmeye çalışıyor” cevabını veriyor. Zaten üçüncü üçlemenin ilk filmi “Güç Uyanıyor”un sonunda Rey’in Luke’u ıssız bir adada bulduğunu görmüştük. “Son Jedi”da büyük ihtimalle bu noktadan başlayacak. Ridley bu sahneler için birkaç ipucu daha veriyor: “Luke, ilk başta Rey’e çok kötü davranıyor. Hatta oldukça sert! Ama Rey ısrar edince çılgınca şeyler oluyor...”

Haberin Devamı

“İnsanlar Rey’de Luke’un yansımasını görüyor”

Rey’in “Güç Uyanıyor”da, filmin ismiyle müsemma, güçlerini yeni yeni keşfettiğine şahit olmuştuk. Luke’la buluşan Rey’in güçlerini artıracağını bilmek için senaryoyu okumaya gerek yok! Fakat Ridley’e göre Rey yeni filmde de kendisini “güçlü bir varlık” olarak görmüyormuş: “Rey, kendisini değil ama Luke’u güçlü bir varlık olarak görüyor. İnsanlar da Rey’de Luke’un yansımasını görüyor. Onun potansiyelinden söz ediyor. Fakat o bunu hissetmiyor. Ama anlamaya başlıyor. Her zaman yaptığı gibi, doğru olanı yapmaya çalışıyor ama.”

2015’in sonunda, yeni üçlemenin ilk filmi vizyona girdiğinde, Rey karakteri herkesi heyecanlandırmış, “Yıllarca kadınları görmezden gelen ‘Star Wars’ serisi bu kez bir kadın kahraman...” diye başlayan cümleler kurulmuştu. Daisy Ridley, “kadın kahraman” sözü üzerine düşünmemiş: “Böyle yetiştirildim zaten” diyerek, basit bir cevap veriyor bu sorulara: “Annem hep çalışırdı. Etrafımdaki bütün kadınlar çalışırdı ve bu ilham vericiydi. Bazılarının ailesi vardı, bazılarının yoktu. Sadece hayatlarını yaşıyorlardı. İnsanların tepkisi yüzünden rolü normalden daha çok sorgular oldum. Harika bir rol ama sırf kadın olduğu için değil. Benim için bu kadar basit! Ancak herkes bunu bir büyük bir olay olarak görüyor. Yine de bunun bir parçası olmak heyecan verici.”

Haberin Devamı

“Çılgınca şeyler oluyor”

“Poe sadece asker değil, lider olmayı da öğreniyor”

Coen Biraderler’in “Sen Şarkılarını Söyle” ve 2014’ün en başarılı yapımlarından “Ex Machina” ile kendini iyiden iyiye gösteren, “Star Wars” kadrosuna girerek kendisine hatrı sayılır bir hayran kitlesi yaratan Oscar Isaac de Poe karakterinin yeni filmdeki gelişimini anlattı: “O bir görev adamı. Ona bir görev verirsiniz, o da tamamlar. Bu, yeni filmde de devam ediyor ama bu sefer daha karmaşık. Poe sadece asker olmayı değil lider olmayı da öğreniyor. Belki de general olmayı...” Isaac’in de Ridley gibi vereceği ipuçları var: “Yeni filmde direnmek, kazanmak ne demek gibi konular keşfediliyor. Güçle, gücün doğasıyla, gücü arayanlarla ilgili mesajlar da var.”

“Prenses Leia’dan tokat yemek inanılmazdı”

Haberin Devamı

Prenses Leia rolüyle üne kavuşan aktris Carrie Fisher geçtiğimiz yıl 27 Aralık’ta hayatını kaybetmişti. Fisher hayatını kaybetmeden önce “Son Jedi”daki bazı sahnelerinde yer alabildi. Diğer sahneler için ise eski görüntüleri kullanıldı. Oscar Isaac yeni film için ünlü oyuncuyla kamera karşısına geçme şansını yaşayanlardan: ”Onunla sahnelerim çok içtendi. Bana tekrar tekrar tokat attığı sahne bile... İlk çektiğimiz sahnelerden biriydi. O tokadı 23 kez çektik sanırım. Sadece benim açımdan...Sonra onun açısından da çektik. Prenses Leia tarafından tekrar tekrar tokat yemek inanılmazdı.

“Son Jedi”dan eğlenceli bilgiler

“Star Wars: Son Jedi” filminin senarist ve yönetmeni Rian Johnson’ın serinin 8. filmi için ilham aldığı yapımlardan bazıları: “Son Hücum” (1949), “Kelepçeli Âşık” (1955) ve “Three Outlaw Samurai” (1964).

Johnson’ın geçtiğimiz yıl vizyona giren “Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi” filminde İmparatorluk silah teknisyeni olarak küçük bir rolü olduğunu biliyor muydunuz?

Haberin Devamı

Canto Koyu Kumarhanesi sahneleri için kostüm tasarımcısı Michael Kaplan ve ekibi yüzlerce kostüm dikti. Tüm kostümler hazırlık sürecinin üçte ikisini aldı.

Yeni dünyalar ve ortamlar yaratan süpervizör Neal Scanlan son film için 130 yaratık tasarladı. Fragmanlarda dikkat çeken, Luke Skywalker’ın yaşadığı ıssız ada Ahch-To’da yaşayan Porglar için Scanlan; martı, baykuş ve bebek fokları kullandı.

Son filmde Milennium Falcon, Direniş Kruvazörü, Fighter deposu, Maden Kontrol Merkezi, İlk Düzen setleri, Star Destroyeri, Mega Destroyer ve Kylo’nun odasını göreceğiz. Jedi Adası Ahch-To, Canto Koyu, Crait Gezegeni ve Snoke’un Taht Odası ise ilk kez karşımıza çıkacak.

Yazarlar