Pazar Çok çaba gerektirecek bir beraberlik!

Çok çaba gerektirecek bir beraberlik!

21.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Prensi William ile Kate Middleton’ın nişanlandıklarını açıklamaları bu haftanın en çok konuşulan konularından biri oldu. R. Hakan Kırkoğlu ilişkinin astrolojik analizini yaptı: Kate silik bir görüntüyü kabul etmez, arkada kalmaz. Prens bu ilişkide kontrollü olmayı, alttan almayı becermeli

Çok çaba gerektirecek bir beraberlik

Prens William tıpkı annesi Prenses Diana gibi Yengeç burcundan ve yükseleni Yay; daha da önemlisi annesi onu bir Güneş Tutulması sırasında doğurmuştu. Yengeç aileyi, gelenekleri, tarihi ve geçmişten gelen hassasiyetleri açıklar. Prens William’ın, evleneceğini açıkladığı Kate Middleton ise 9 Ocak 1982 doğumlu bir Oğlak. Onun da haritasında Ay Yengeç’te yer alıyor ve bu bir bakıma çift arasındaki uyum olasılıklarını artıyor. Nitekim karşıt burçlar pek çok ortak tema paylaşırlar ve birbirlerini tamamlarlar.

Kate Middleton romantik değil, akılcı davranıyor
Yengeç ve Oğlak karşıtlığı bu aşırı hassasiyetlerin ya da katılıkların dengelenmesi ve geçmişe yönelik saygılı bir tutum geliştirmekle yakından ilgilidir. Yengeç ve Oğlak hanedanlıkla, atalardan miras kalan konulara da işaret eder, bu bakımdan bu ikilinin olası evliliği İngiliz kraliyet ailesinin geleceği açısından da önemli bir yer tutuyor.
Her ikisi arasındaki uyumun aşk boyutuna gelince... Kate Middleton’un doğum haritasında Venüs Kova burcunda ve geri harekette yer alıyor. Aşkı ve ilişkileri açıklayan Venüs’ün ancak 2014 yılının mayıs ayında düzgün harekete döneceği görülmekte. Kısaca evlense bile, ikili ilişkilerinde daha tatminkar sonuçlar 2014 sonrasında yavaş yavaş ortaya çıkacak.
Kate Middleton’un yükselen burcunu bilemiyoruz ancak Kova burcundaki Venüs onun duygularını kontrol edebilen, özgürlükçü, farklı yaklaşımları olan, kısıtlanmaya gelemeyen, çok da romantik olmayan akılcı tutumuna işaret etmekte. Haritasındaki Ay- Yengeç konumu bunu bir ölçüde dengelese de, Kate’in ilişkiler ve evlilik yönünde öğreneceği dersler var. Tartışmacı olabilecek bir karaktere sahip. Silik, arkada kalacak bir yapısı yok.

Haberin Devamı

Prens William yumuşak, sakinlik arayan birisi
Prens William’ın Venüs’ü ise güçlü olduğu Boğa burcunda yer alıyor. Bu konum daha yumuşak, sakinlik ve tatmin arayan bir yapıya işaret etmekte ancak Venüs’ün Kiron ile birleşiyor olması, kendine değer vermek konusunda oldukça yaralı olduğunu ve bunun muhtemelen Prenses Diana’nın özel durumundan kaynaklandığını söyleyebiliriz.
Öyle görünüyor ki bu ilişkide Prens William daha yumuşak, tolere edebilen, alttan alabilen, daha sakin bir yönelime işaret ederken, Kate Middleton daha keskin, kolayca tartışmaya girebilecek, duyguları daha kolay arkaya atabilen tarafta kalmakta. Eğer ikili bu hassas dengeyi tutturabiliyorsa sorun yok ancak sınırlar aşılıp, yıpranmalar başlarsa, bu ikiliyi bir arada tutmak hiç kolay olmayacaktır. Zira ortak haritalarında Güneş-Mars ve Ay arasında çok sert açılar, bomba gibi patlayabilecek gerginliklere yol açabilecek nitelikte.
Yine öyle görünüyor ki Prens William hassas doğası gereği bu evlilikte daha kontrollü ve profesyonel olmayı öğrenmek durumunda. 2011’in yaz ve sonbahar aylarının potansiyel evlilik için kritik aylar olabileceğini, Kate ve William’ın ilişkilerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini şimdiden söyleyebiliriz. Ancak söz konusu evliliğin en erken 2011 yazdan başlayarak ya da muhtemelen 2012 yılı içerisinde olması çok daha muhtemel.
Çiftlerin birbirlerini tamamlayan özellikleri olsa da, bu evliliğin çok dinamik ve önemli testlerle olabileceğini söylemeliyiz. Diana’nın gölgesi Prens William’ın hayatı üzerinde kaldıkça, onun pek çok ders alması beklenmeli. Umarız çift sahip oldukları bu enerjik birlikteliği en olumlu yönde kullanırlar.