Pazar Deniz ürünlü spagettisi çok lezzetli

Deniz ürünlü spagettisi çok lezzetli

29.08.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeniköydeki Yelken Lokantası iyi bir restorana ilişkin tüm beklentileri karşılıyor

Deniz ürünlü spagettisi çok lezzetli

Bu lokanta Yeşilköyde, Yat Limanı Caddesinde 1989 yılından beri faaliyette bulunan Yeşilköy Yelken Lokantasının kardeşi olarak açıldı.Lokantayı üç arkadaş, Bülent Ilgaz, Ali Can Duran ve Yavuz Toktaş işletiyor. Üç arkadaştan Bülent Ilgaz işletme ile yakından ilgileniyor.Yeniköy Yelken Lokantasının cadde tarafında bir binası, deniz tarafında da bahçesi var. Kapalı bölümün deniz yanı Boğaz manzaralı. Deniz önündeki bahçesi ise tam anlatımıyla "deniz üzerinde".Bu tür balık lokantalarında balığın tazeliği esas da, rekabet mezelerin ve balığın hazırlanma şekli ile serviste.Yeniköy Yelken Lokantasının mutfağında Hüseyin Bektaş ile Cemal Bektaş var. Mutfağın spesiyaliteleri istavrit mantı (yoğurtlu bildiğimiz mantı ama içinde istavrit var), levrek dolması, özel kurutulmuş lakerda. Ahtapot ızgara ile ahtapot salatasını da güzel hazırlıyorlar.İspanyolların özel yemeği olan safranlı pilav ve deniz ürünleriyle hazırlanan paella ile deniz ürünlü spagettileri de pek lezzetli.Günün balık çeşitlerini isteğe göre hazırlıyorlar. Yeniköyde deniz üzerinde eski bir balık lokantası vardı. Alekonun bu lokantası Denizpark olarak müşterilere hizmet vermeye devam ediyor. Şimdilerde iskelenin öte yanında, gene denizin üzerinde bir başka balık lokantası açıldı. Yaklaşık bir yıldır hizmet veren bu lokantanın ismi Yeniköy Yelken Lokantası. Bu tür lokantalarda servisin önemi mutfak ile yarışıyor. Servis denilince önce masanın örtüsü, peçetesi kaliteli olacak. Tabak çanak, bardak doğru dürüst olacak.Sonra da servis elemanları ilgili-bilgili ve güler yüzlü olacak.İnsanlar böyle yerlere karın doyurmaktan öte güzel vakit geçirmeye gidiyor. Mutfak iyi olmuş, yemekler lezzetli ama servis personeli suratsız, ilgisiz ve bilgisiz ise neye yarar?Yeniköy Yelken Lokantasında servisin başında Ali Acar var. İsmail Tazegül, Metin Ayhan, Mehmet Aslan, Mesut Aslan ise lokantanın servisinden sorumlu.Eskiden balık lokantalarında balık ile sadece rakı içilirdi. Günümüzde şarap rakının önüne geçmeye başladı. Ancak şarap fiyatları yüksek. Bir şişe şarap lokantalarda en aşağı 50-60 milyon liraya satılıyor. Şarap faturaya girince fatura da şişiyor. Bu nedenle lokantalarda kişi başına ödenen para, kişinin içki içip içmediğine, içki içiyor ise şarap mı yoksa rakı mı içtiğine bağlı.Yeniköy Yelken Lokantasında kişi başına ödeme 40-60 milyon lira arasında değişiyor. Bu boyutlarda ödeme günümüzde Boğazdaki balık lokantalarında alt sınır haline geldi. Keseniz elveriyor ise, Yeniköy Yelken Lokantasını tavsiye ederim. Memnun kalacaksınız. Sadece yemekler değil servis de çok önemli