Pazar Elvis Presley 75 yaşında

Elvis Presley 75 yaşında

25.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

2010 “Kral” Elvis Presley’in 75’inci doğum yılı. Elvis Is In Istanbul Now Resmi Fan Kulübü çeşitli kutlama partileri düzenliyor. Bu etkinliklerin başrolünde de “Elvis Arif” olarak tanınan ve sahnedeki performansı ile kendisini izleyen herkesi coşturan emekli astsubay Arif Kavaklı var

Elvis Presley 75 yaşında

Türkiye’de Elvis Presley’le ilgili pek çok hayran grubu ya da internet sitesi var ancak Elvis Is In Istanbul Now, kurucusu olan Kemal Öznoyan’ın söylediklerine göre Türkiye’deki tek resmi Elvis fan kulübü; yani Elvis Presley’in kızı Lisa Marie Presley’in ABD’deki şirketinden onay almış tek kulüp. Aynı zamanda kulübün başkanı olan iç mimar Öznoyan, sıkı bir Elvis hayranı, ciddi bir Elvis koleksiyonuna sahip, hatta Elvis’in amcası Vester Presley ile bile tanışmış.
1999’da kurulan kulübün yaklaşık 3 bin üyesi var. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Elvis’i yaşatmak için çeşitli etkinlikler, festivaller ve partiler düzenleniyor. Başkan yardımcısı Menderes Karaküçük “Bu yıl Elvis’in 75’inci doğum yıldönümü. Düzenlediğimiz partilerde Elvis parçaları çalınıyor, videolar gösteriliyor, Elvis kostümleriyle özel performanslar sergileniyor. Partilerimiz ise emekliler buluşması gibi bir şey değil. Elvis hayranlarının yaklaşık yüzde 80’i Elvis öldükten sonra doğanlar. Yani gençler ağırlıkta. Bu, Elvis’in ölümsüzlüğünü gösteriyor” diyor.
Partilerin vazgeçilmez isimlerinden biri ise
49 yaşındaki emekli astsubay Arif Kavaklı. Yaptığı muhteşem Elvis performanslarıyla izleyenleri 60’lı ve 70’li yıllara götüren Kavaklı, Elvis’e eskiden beri hayran olduğunu söylüyor: “Bana askeriyedeyken de ‘Elvis Arif’ derlerdi. 2003’ten beri bu kulübe üyeyim. Tabii ki Elvis olmaya çalışmıyorum. Ancak onu en iyi şekilde canlandırmak için uğraşıyorum. Elvis’i canlandırmak için bazı özel hareketleri bilmek lazım. Ayrıca olmazsa olmaz aksesuarları var. Kostümlerde geniş paça, kemer, gözlük ya da yüzük çok önemli. Diktirdiğim dört kostümüm var, aksesuarları ise Amerika’dan getirtiyorum. İyi bir kostümün fiyatı yaklaşık 5-6 bin dolar.”