Pazar Erkekler, hadi yine iyisiniz!

Erkekler, hadi yine iyisiniz!

17.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erkeklere iyi bir haberimiz var. Bu yaz plajda göbekleri içinize çekmenize gerek kalmadı çünkü trend baklavaların, göğüs kaslarının ve geniş omuzların olmadığı “baba vücudu” denen vücut tipi

Erkekler, hadi yine iyisiniz

Gerçek dışı vücut ölçüleri, medya/eğlence sektörü tarafından dayatılan güzellik standartları, seksizmin sınırlarında dolaşan reklamlar... Bunlar sadece kadınların başının belası mı sanıyorsunuz? Elbette değil. Erkekler de devamlı geniş omuzlu, bol karın kaslı olmaları gerektiği yönünde “baskılara” maruz kalıyor. Neyse ki onların da imdadına yetişen bir trend dolaşıyor sosyal medyada: “Dad bod” yani baba vücudu.

Haberin Devamı

Erkekler, hadi yine iyisiniz

Peki nedir bu dad bod? Adından da anlaşılacağı üzere baba deyince aklınıza gelen, hiçbir iddiası olmayan, normal vücut işte. Karın, göğüs kası, geniş omuz gibi özelliklerden mümkün olduğunca uzak, hafif göbekli, biraz da aşk tutacaklı... Böyle anlatınca hiç çekici gelmediğinin farkındayım. Hangimiz istemeyiz ki şöyle baklavalar, geniş omuzlar, Davut heykeli gibi duran bir adam? Ama bir saniye durup düşünün, öyle bir adam karşısında/yanında kendinizi iyi ya da güvende hisseder misiniz?

Bu vücut baba gibi güven veriyor

İşte bu yüzden kadınlara çekici geliyor bu erkekler. Tabii kadınların babaları gibi olan adamlara ilgisini de unutmamak lazım. Her kadının hayatının bir döneminde baba gibi güven veren, sahiplenici erkek modeli olmuştur.
E “baba”nın bu güzel özelliklerini isteyen kadınlar vücudunu da olduğu gibi kabullenmeli.

Haberin Devamı

Bu yeni vücut tipi adında baba kelimesi olmasına rağmen sadece babalara özgü değil. Hatta özellikle genç erkekler tarafından benimsenmiş durumda. Malum genç nesil rahatına pek düşkün, hareket etmeyi pek sevmiyor. Dolayısıyla spor salonuna gidip vücut yapmaya çalışan ve bunun ekmeğini yeme peşinde bir erkek değilse kişi, bu yeni akıma kapılmaması için hiçbir sebep yok. Hareket etmeyi sevmiyor demişken şunu da not düşmekte fayda var; dad bod erkekleri hareket etmeye o kadar uzaklar ki bu yeni akımın “dad bod movement” yani “baba vücudu hareketi” olarak adlandırılmasına bile karşılar!

“Yıllar sonra ilk kez vücudumla gurur duydum”

Dad bod ifadesi bir süredir internet ortamlarında kabul gören bir kavram aslında. Ama internet fenomenlerinden birine dönüşmesi Mackenzie Pearson isimli 19 yaşında bir üniversite öğrencisinin kaleme aldığı makaleyle oldu. Psikoloji bölümünde okuyan ve hobi olarak yazılar yazan Pearson’ın dad bod tanımı şöyle: Nadiren spor salonuna giden, hafta sonları bolca içen ve canı sekiz dilim pizza yemek istediğinde bundan imtina etmeyen erkek. Bu vücut tipine sahip erkeklerin çekici gelmesini ise daha insani ve doğal görünümlerine bağlıyor.

Haberin Devamı

Makalesinin bu kadar ilgi çekmiş olmasından çok memnun, Amerika’da sabah programlarına bile davet ediliyor bu konuyu konuşmak için. Peki kendi babası? Yazıya bayıldığını söylüyor, hatta çevresindeki arkadaşları da çok sevmiş, “Kızın sayesinde yıllar sonra ilk kez vücudumla gurur duydum” diyorlarmış.

Instagram’da hesap bile açtılar

Erkekler moda olan bu yeni vücut tipine o kadar bayılmış olmalı ki bunun için bir Instagram hesabı bile açtılar: CollegeDadBods. Üniversite öğrencisi gençlerin bira göbeklerini gururla sergiledikleri bu hesabın 21 binin üzerinde takipçisi var. Sloganları ise “Baba vücudu dünyayı değiştirmeyecek ama bu vücuda sahip erkekler değiştirecek.” Peki model erkeklerin Instagram hesabını takip etmek yerine neden bu kıllı ve göbekli erkekleri takibe almalısınız? Çünkü doğallar; az önce bir heykeltıraşın oyduğu bir mermer gibi durmuyorlar ve çok komikler.