Pazar “Füzyon mutfağına merak sardım”

“Füzyon mutfağına merak sardım”

22.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İyi yemek yaptığını söyleyen oyuncu Neslihan Atagül Doğulu: “Osmanlı mutfağını yapabiliyorum. Şu sıralar füzyon mutfağına merak sardım. Yapıp yapıp Kadir’e denetiyorum”

“Füzyon mutfağına merak sardım”

Neslihan Atagül Doğulu’yu Star TV’deki “Kara Sevda”da izliyoruz. “Haftanın beş günü birlikteyiz. Mutlu mesut ‘Kara Sevda’yı çekiyoruz” diye anlatıyor set ortamını. Bir yandan da yeni çıkan reklam filminin heyecanını yaşıyor. Ekranda göründüğünden daha güzel, başka bir enerjisi var. Atagül’le projelerini, evliliğini ve güzellik sırlarını konuştuk.

Haberin Devamı

“Kara Sevda” iki sezondur başarıyla devam ediyor. Siz nasıl yorumluyorsunuz karakterinizi?

Çok zor şeyler yaşadı, yaşamaya devam ediyor Nihan. Güçlü bir psikolojisinin olduğuna inanıyorum çünkü normal şeyler yaşamıyor. Bir de Nihan’ın kriz yönetimi sıfır. Biraz da bu yüzden başına böyle şeylerin geldiğini düşünüyorum. Yeni heyecanlar var, bakalım neler olacak...

Minik bir rol arkadaşınız var bu sezon. Annelik pratiği oluyordur size de.

Gayet iyi aramız. Çok uyumlu bir bebek. Ekipçe çok dikkat ediyoruz sette bebek olduğu için. Herkesin göz bebeği. 1.5 yaşında yeğenim var, onunla pratik kazanmıştım zaten. Çocuk isteriz ama zamanı var, daha çok yeniyiz.

Küçük yaşta oyunculuğa başladınız siz de. Hedefleriniz ne?

Haberin Devamı

13 yaşında başladım. 11 yıl olmuş sektöre gireli. Hayal ettiğim doğrultuda ilerliyor. Her yaptığım işin üstüne koyarak devam etmeyi tercih ediyorum. Bundan 20 yıl sonra arkama baktığımda pişman olacağım şeyler yapmak istemiyorum. O yüzden iş seçerken ince eleyip sık dokuyorum, gerekirse bekliyorum.

Yemek yapmayı seviyormuşsunuz. Favoriniz ne?

Yemek yapmayı seviyorum. Güzel yemek yapıyorum. Balığı güzel yaparım, Osmanlı mutfağını yapabiliyorum. Şu sıralar biraz füzyon mutfağına merak sardım. Yapıp yapıp Kadir’e denetiyorum. O yaptığım her yemeği seviyor. Ben patates aşığı olduğum için patates yemeğini çok seviyorum. Ama annemin yaptığını... Annemden de Kadir’in annesinden de tarifler, tüyolar alıyorum.

Hayalinizin bir aslana sarılmak olduğunu söylemiştiniz.

O hissi çok merak ediyorum. Çok rahatlayacakmışım gibi hissettiriyor. Aslında köklerden ve ruhani bir şeyden bahsediyorum aslana sarılmak derken, özünü bulmak gibi. Zaten aslanı çok seviyorum. Burcum da Aslan.

Yakında tatil planınız var mı? Aslanların yanına mesela?

Düşünüyoruz, yazın olabilir. Kuzey ışıklarını görmeyi istiyorum bir de. Her gün hava durumuna bakıyorum İzlanda’nın, gitmek istediğim, sevdiğim yerlerin...

Modayla ilişkiniz nasıl?

Olmazsa olmazım gözlüktür. Deri ceket severim. Bot, kovboy çizmeler kullanırım yaz-kış. Aksesuarla da aram iyidir. Çok cesur olduğum söylenemez ama kendime yakıştırdıklarımı deniyorum.

Haberin Devamı

“Resim yapıyorum, deneme yazıyorum”

Boş vakitlerinizde neler yapıyorsunuz?

Haftada iki-üç gün spor yapmaya çalışıyorum. Kadir’le Kilyos’a falan köpeklerimizi gezdirmeye götürüyoruz. Onlar alabildiğince koşuyor, bize de çok iyi geliyor. Film izliyoruz. Bol bol evimde vakit geçirmeye çalışıyorum aslında, çalışırken çok özlüyorum evimi.

Stresten uzaklaşmak istediğinizde ne yaparsınız?

Yogaya başladım. Biraz da felsefesini öğrenmek istiyorum. Vücuduna iyi gelen şeyin ruhuna da iyi gelmesi önemli bir şey, çok iyi geliyor. Seyahat etmeyi seviyorum öyle zamanlarda. Araba yolculuğu yapmayı çok severim; müziği açıp dura kalka... Arkadaşlarımızla gideriz bazen.

Sanatın diğer alanlarına da ilginiz var mı?

Resim yapıyorum. Altı ay eğitim almıştım. Öğrendiklerimi pekiştirmeye çalışıyorum. Canım biraz sıkkın olduğunda odama geçip bir şeyler çiziyorum. Yağlı boya, akrilik yapıyorum daha çok. Yazılar yazıyorum. Denemeler, aforizmalar... Hikayelerim de var ama şu an çok üstüne düştüğüm bir şey değil.

Haberin Devamı

Evlilik hayatı nasıl gidiyor? Aynı meslekten olmanın faydası da oluyordur sanırım.

Güzel gidiyor, her şey yolunda. İki oyuncu olmanın avantajı var tabii. Birbirimizi hem teknik hem duygusal olarak çok iyi anlıyoruz. Ekstra bir efor sarf etmemize gerek kalmıyor. Tek bir cümlede birbirimizi anlıyoruz. Artık daha sık görüşebiliyoruz, bu da bizi daha çok motive ediyor. Birbirimize fikirlerimizi söyleriz, eleştiririz de. Diyaloğumuz çok sağlam. Aynı frekanstan konuşabiliyoruz, bu da çok rahatlatıcı bir şey.

“En iyi güzellik sırrı kaliteli yaşamak”

Cilt ve saç bakımı tüyolarınız ne?

Ayda bir cilt bakımına gidiyorum. Cilt temizliğime önem veriyorum. Güneş koruyuculu nemlendiriciler kullanıyorum. Saç bakım kreminin önemini bilmiyordum. Pantene sayesinde öğrendim. Bu arada göz torbalarımı aldırdığıma dair haberler çıkıyor. Öyle bir şey yok. Estetiğe karşı değilim ama şu an beni rahatsız eden bir şey yok.

Haberin Devamı

Şu ana kadar aldığınız en iyi güzelik tavsiyesi neydi?

Kaliteli yaşamak. Kaliteli yaşamak derken çok para harcamaktan bahsetmiyorum. Domatesi zamanında yemekten, bol su tüketmekten, düzgün uyumaktan bahsediyorum. Zaten bunları yapınca sadece bir nemlendirici de kullansan yetiyor. Bu en iyi güzellik sırrı olabilir.

“Füzyon mutfağına merak sardım”

“Kadir’le çok eğleniyoruz”

Düğününüz çok konuşuldu. Gelin ve damadın bu kadar eğlendiği az düğün vardır herhalde.

Onu amaçladık. Bizim düğünümüz, zaten biz eğlenirsek herkes eğlenir dedik. Biz Kadir’le çok eğlenebilen insanlarız. O yüzden rahat olalım istedik. Zaten 200 kişilik düğün ve herkes çok sevdiğimiz insanlar. Hiç gerilmeye, kasılmaya gerek yok, tadını çıkardık.

Ruh ikizinizi bulduğunuzu düşünüyor musunuz?

Bence ruh ikizi birbirini olumlu yönde tamamlayan demek değil. Karşındakinin eksiğini tamamlamak için ona “Senin bir eksiğin var” diyen ve bunu olumlu karşılayan insanlar ruh ikizi oluyor. Kadir’le hayatı paylaşırken aynı zamanda işle, sanatla, aileyle, her şeyle ilgili fikir alışverişimiz var. Bu da ruh ikizine çıkıyor...