Pazar Game of Thrones’ta beklenen buluşmalar

Game of Thrones’ta beklenen buluşmalar

07.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

“Game of Thrones”un (Taht Oyunları) 14 Nisan’da gösterime girecek olan sekizinci sezonu öncesinde tüm dünyada nefesler tutuldu. Geçen ay yayınlanan ve yeni sezondan görüntüler içeren ilk fragman, efsanevi dizinin son altı bölümünde uzun zamandır beklediğimiz buluşmaların gerçekleşeceğinin sinyalini veriyor.

Game of Thrones’ta beklenen buluşmalar

Kış sonunda geldi. “Game of Thrones”un sekizinci sezonu için “Heyecanla bekleniyor” demek, her anlamda yetersiz kalır. Bütün dünyada izlenme rekorları kıran dizinin 2017’de yayınlanan yedinci sezon finalinden beri devam eden bekleyiş nihayet son buluyor. Dizinin yayıncısı HBO’nun yayınlandığı ilk uzun fragmandan yola çıkarak bizi nelerin beklediğine dair ipuçlarının izini sürdük.

Haberin Devamı

Arya kimden kaçıyor?

Fragmanda dikkatleri çeken ilk şey, kuşkusuz Arya’nın korku içinde kaçtığı sahneler. Westeros’un en azılı suikastçılarından birini ne korkutmuş olabilir? Bununla ilgili en sık öne sürülen teoriler arasında Arya’nın Kışyarı mahzenlerinde yer alan ve yeniden canlanan ölü Starklardan kaçtığı, sanıldığının aksine geçen sezon ölmemiş olan Serçeparmak’ın Arya’yı kovaladığı veya Arya’nın aslında Kışyarı’nda değil de Cersei’yi öldürmek üzere Kızıl Kale’de bulunduğu görüşleri yer alıyor. Tabii bahsi geçen dizi “Game of Thrones” olduğu için ne olacağını ekranlarda görünceye kadar tam anlamıyla tahmin etmek mümkün değil.

Game of Thrones’ta beklenen buluşmalar

Büyük savaş kapıda

Yüzümüzü güldüren bir diğer görüntü de şu noktada Özgür Halk’ı tek başına temsil eden Tormund Giantsbane’in ve kankası Myrli Thoros’un geçen sezon vefatından sonra, artık ölürse geri getirilemeyecek olan Beric Dondarrion’un, Jon’un öldürülüp diriltilmesinden sonra Gece Gözcüleri’nin başına geçen Dolorous Edd ile bir arada olmaları. Geçen sezonun sonunda Gece Kralı’nın yeniden canlandırdığı ejderha Viserion yardımıyla Duvar’ı yerle bir ettiği esnada orada bulunmalarına rağmen Tormund ve Beric’in hâlâ hayatta olmaları, bu ikilinin büyük savaşta önemli rol oynayacağına işaret ediyor. Hem Brienne, Podrick, Jaime, Davos ve Gendry gibi sevdiğimiz karakterlerin hem de Lekesizler, Vadi Şövalyeleri ve (her ne kadar fragmanda yer almasalar da) Dothraki ordularının nihayet kuzeyde buluştuğunu gösteren fragmanın belki de en can alıcı noktası, Kışyarı üzerinde uçan ejderhaları görmek. Bu sahne, diziye yedi sezon boyunca gönül vermiş seyirciler için fazlasıyla tatmin edici bir an.

Haberin Devamı

Rhaegal’e kim binecek?

Bu sezonun kuşkusuz en çok beklenen buluşması, Daenerys’in ejderhaları Drogon ve Rhaegal’ın Gece Kralı’nın kontrolündeki masmavi gözlü kardeşleri Viserion’la savaşması olacak. Hatta fragmanda Drogon ve Rhaegal’ın önlerinde görülen kemiklerin Viserion’a ait olduğu görüşünü şimdiden savunanlar bile var. Tabii bu noktada sormamız gereken önemli bir soru, Rhaegal’a kimin bineceği. Bu kişi, geçen sezon kendisinin aslında Rhaegar Targaryen ile Lyanna Stark’ın oğlu olduğunu öğrendiğimiz Jon Snow olabilir mi?

Haberin Devamı

Daenerys ne tepki verecek?

Jon Snow hakkında merak edilenlerden biri, geçen sezon sonunda bir hayli yakınlaştığı Daenerys’in halası olduğunu öğrenmenin ikiliyi nasıl etkileyeceği. Esas Targaryen veliahdının Jon olması fikri, kendini her zaman “En son Targaryen” olarak niteleyen Daenerys için kabullenmesi zor bir gerçek olabilir. Jon’un gerçek ebeveyninin kim olduğu ortaya çıktığında kuzeydeki diğer lordlar ne tepki verecek? Peki ya altıncı sezondan beri görmediğimiz Hayalet, bu epik savaşta Jon’a destek olmak için çıkıp gelecek mi?

Jon Arya’yı nasıl bulacak?

Heyecanla beklenen buluşmalar arasında en üst sıralarda yer alanlardan biri de Jon ile Arya ikilisi. Jon, bir zamanlar “İğne” adında bir kılıç hediye ettiği küçük kardeşinin yıllarca Yüzsüz Adam olarak eğitildiğini öğrenince nasıl tepki verecek? Bu sezon Arya’yı bekleyen bir diğer buluşma da arkadaşı Gendry ile gerçekleşecek. En son üçüncü sezonda Melisandre’nın Gendry’i Sancaksız Kardeşlik’ten alması üzerine yolları ayrılan ikili, önümüzdeki bölümlerde Gece Kralı ve Ölüler Ordusu’na karşı tekrar kuvvetlerini birleştirebilir.

Haberin Devamı

Jaime camdan attığı

Bran’e ne diyecek?

Çoğu seyircinin bir nebze gerginlikle beklediği bir diğer sahne ise Jaime ve Bran’in tekrar buluşması. Bildiğiniz üzere bu ikili, en son birinci sezonda Jaime Bran’i camdan attığında karşılaşmıştı. O günden beri ikisinin de hayatında yaşadığı öngörülemez değişiklikler, bakalım bu karakterleri nasıl bir diyaloğa itecek?

Cersei doğuracak mı?

Jaime’den bahsetmişken, dizinin çoğu hayranı bu karakterin bir noktada Cersei ile yeniden buluşacağını düşünüyor. Jaime’nin kuzeye gidişinin ardından Kral Toprakları’nda Qyburn ve “Dağ” olarak bilinen Gregor Clegane’in zombisiyle yapayalnız kalan Cersei’nin geçen sezon hamile olduğunu duyurması üzerine fragmanda gözleri yaşlı bir hâlde şarap içerken görülmesi, birçok izleyicinin kafasında soru işaretleri oluşturdu.