Pazar Gönüllüler görme engelliler için kitap okuyup kaydediyor

Gönüllüler görme engelliler için kitap okuyup kaydediyor

11.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Görme Özürlüler Derneği’nin kitap seslendirme stüdyoları gönüllü okuyucuların görmeyenler için kitap kaydı yapabilmelerine olanak sağlıyor

Gönüllüler görme engelliler için kitap okuyup kaydediyor

Görme Özürlüler Derneği’nin (GÖZDER) Bakırköy ve Ataköy binalarında, gönüllü okuyucuların görme engelliler için kitap kayıtları yapacakları kitap seslendirme stüdyoları açıldı. Stüdyolarda gönüllü kitap kaydı yapmak isteyenler derneğin açık olduğu 9.00 ile 18.00 saatleri arasında derneği arayarak uygun oldukları saatleri belirtiyor ve gidip stüdyoda kayıt yapıyorlar. Daha sonra bu kayıtlar, kitabı talep eden görme engelli okuyucuların flaş belleklerine yüklenerek onlara veriliyor.

Haberin Devamı

Ücretsiz bilgisayar, yabancı dil ve el sanatları kursu

Ataköy’de açılan stüdyo ise profesyonel müzik kayıtları yapılmasına da imkan sağlıyor. GÖZDER Başkanı Ali Varlık açılıştan itibaren gönüllülerden kayıtları almaya başladıklarını, şimdiden 55 tane gönüllüleri olduğunu söylüyor. Dernek ayrıca görme engelliler için ücretsiz olarak bilgisayar, yabancı dil, el sanatları ve beyaz baston kullanımı konularında sertifikalı kurslar da sunuyor.