Pazar Göz çevreniz yaşınızı ele vermesin

Göz çevreniz yaşınızı ele vermesin

11.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yüze yorgun ve üzgün bir ifade veren düşük göz kapaklarını ve göz altı torbalarını yeniden canlandırmak ve gençleştirmek mümkün.

Göz çevreniz yaşınızı ele vermesin

Son yıllarda sıkça yapılan göz ve göz kapağı estetiğini Veni Vidi Göz Sağlığı Grubu’ndan Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Gökdere anlattı. Gökdere: “Göz kapağı estetiğinin yaşı yok, görmeyi engelleyen her durumda yapılabilir. Ancak estetik amaçlı yapılıyorsa 16 yaş üstüne yapmayı öneriyoruz” diyor. Göz çevresi estetiğinde uzman doktor seçiminin önemine de vurgu yapan Gökdere, ameliyat olmaktan korkan hastalar için erken müdahalelerin ileri dönemdeki cerrahi gerekliliği azalttığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Ameliyatsız göz estetiği

Uygulama yapılacak alan cerrahi operasyona gerek kalmadan ve çevre dokulara zarar vermeden sadece buharlaştırılarak ortalama 20 ile 40 dakikada tedavi ediliyor. Ameliyattan korkanlar, bu yöntemle hiçbir şekilde kesi olmadan, ameliyatsız, kansız, dikişsiz düşük göz kapağı şikayetinden kurtulabiliyor. Muayane sırasında kaş düşüklüğü de tespit edilebiliyor. Kaş düşüklüğünü ameliyatsız iple kaş asma tekniğiyle çözümleyerek, daha taze ve genç bakışlara kavuşmak mümkün. Lokal anestezi altında uygulanan işlem 15 dakika gibi kısa sürede tamamlanıyor. Bu yöntemde bir kesi olmayacağı için herhangi bir iz de kalmıyor.

Badem göz estetiği

Günümüzde kadınların birçoğu göz dış kenarlarının yukarıya doğru çekik olmasını arzu ediyor. Saçı şakaklardan çekerek gözleri ve kaşları yukarı kaldırmak, bazı makyaj hilelerini uygulamak, belirgin göz kalemleri sürmek, kalıcı veya geçici dövmeler yaptırmak sıkça başvurulan yöntemler. Ancak bunların hepsi geçici. Artık ünlülerin de sıkça tercih ettiği badem göz estetiğini acısız ve kısa sürede yaptırmak mümkün. Lokal anesteziyle ağrı acı hissetmeden istenilen görüntüye kavuşmak mümkün olabiliyor.