Pazar Hakan Şükür sürekli müşteri

Hakan Şükür sürekli müşteri

25.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hakan Şükür sürekli müşteri

Hakan Şükür sürekli müşteri





Etiler'deki Yüzevler, yemekleri dumanları tüte tüte yapan, yemeğe gittiğinizde üstünüze koku sinmeden çıkamadığınız kebapçılardan çok farklı. Eski Fly Inn'in bulunduğu binada hizmet veren mekan şık bir Fransız restoranı havasında.
İlk Yüzevler kebapçısı 1992 yılında Adana'da Selahattin Aydoğdu tarafından açıldı. Aydoğdular dokuz kardeş. İki kız kardeşleri dışında hepsi "mutfağında pişerek" bu işe başlamışlar. Konuştuğumuz Mehmet Aydoğdu "Ben de Adana'da çok eski bir kebap ustasının yanında çırak olarak başladım" diyor. "Günde üç çuval soğan, sarmısak soyardım. İlk önce en büyük abim başladı, biz de sırayla bu işe girdik. Abim 1991 yılında Almanya'ya gitti. Döndüğünde 50 milyon lira para getirdi ve o parayla kendi kebapçımızı açtık. İlk dükkanımız çok küçüktü. Sonradan yedi dükkanı birleştirdik. Adana'da adım başı kebapçı vardır ama sivrilmemiz bütün işleri bizim yapmamızdan kaynaklanıyor. Mesela abilerimin biri Göztepe'de, diğeri Adana'da mutfaktadır. Ben ve büyük abim işletmede dururuz. Sonra da yer değiştiririz. Her kebapçımızda aileden biri mutlaka bulunur. Farkımız çekirdekten gelmemiz. Bir gün ustalar gelmese biz bütün dükkanı çekip çevirebiliriz."
Aydoğdu kardeşler İstanbul'daki mekanlarında da komilerinden ustalarına kadar Adanalılarla çalışıyorlar. "Kebap da bir sanattır ve bu da bizim sanatımız" diyor Mehmet Aydoğdu. "Etimizin bekletme süresinden, alımından, karışımından dolayı diğerlerinden farklı oluyor bizim kebabımız. Dışarıdan birini getirsek, bizim usulümüzle şiş yapamaz. Etleri şişe saramaz."
Mekanın popülerliğinin bir başka nedeni de yıllardır bu işi yapan ailenin, eti "sırrımız" dedikleri kendi usulleriyle pişirmesi. Mehmet beye göre iyi kebabın ölçütü "çatalı vurduğunuz zaman dağılacak kadar yumuşak olması".

"Etiler olduğu için lüks"
Etiler'deki Yüzevler'in merdivenlerinden çıktığınızda kapıyı görevililer açıyor. Sonra büyük bir bekleme odasına giriyorsunuz. Bekleme odasının içinde bir bar var. İsterseniz yemek öncesi içkinizi burada içip içeriye öyle girebiliyorsunuz. Mekan 150 kişilik fakat hiç sıkışık değil. Tam tersine gayet ferah. Yemek yenilen bölümün üstü camlarla kapatılmış. Yazın bu camları kalıdararak salonu bahçeyle birleştirmeyi düşünüyorlar. Mehmet Aydoğdu'ya buranın neden bu kadar lüks olduğunu sorduğumuzda şöyle yanıtlıyor: "Etiler olunca böyle yapma ihtiyacı hissettik. Özel bir dekoratörle çalışmadık. Çok yakın bir aile dostumuzun eşi yaptı dekorasyonu."
Mekandan kişi başı 35-40 milyon liraya kalkılabiliyor. Gözünüze çok fazla görünmesin çünkü burada her yemek iki porsiyona yakın geliyor. Yani bir Adana istediğinizde gelen kebap normalde iki porsiyonl için kullanılan malzemeyi içeriyor. Saat 12.00'de servis başlıyor ve mekan son müşteri gidene kadar da açık kalıyor.
Tel: (0212) 287 01 01

Yüzevler kebapçıları kebapsever ünlülerin de uğrak yeri. Bu ünlülerin çoğu da spor dünyasından gelme. Mesela Mehmet Aydoğdu'nun dediğine göre Hakan Şükür her gün orada. Aydoğdu "Spor camiası bizi çok sever" diyor. "Sadece takım arkadaşlarıyla değil eşleriyle de gelirler. Özellikle Galatasaraylılar hep buradadır. Adana'daki dükkanımıza gelmeyen kalmadı neredeyse. Mesela Sakıp Sabancı sürekli gelirdi. Bunun dışında Koç ve Eczacıbaşı aileleri de müşterimizdi. Bütün yemeklerin tadına baktırırız ama herkesin favorisi Adana kebabı."