Pazar “Harika bir sofra olmadan olmaz”

“Harika bir sofra olmadan olmaz”

25.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni yıl için bir araya geldiğimiz Ayşe Tolga: “Yılbaşında evde ailece huzurlu bir gece geçiriyoruz. Harika ve sağlıklı bir sofra da olmazsa olmazımız”

“Harika bir sofra olmadan olmaz”

Bir hafta sonra koskoca bir yılı daha ardımızda bırakıyoruz. Şimdiden heyecanı sardı bile herkesi. Her şeye rağmen yeni umutlar, beklentiler ve dileklerle karşılayacağız 2017’yi. Biz de yeni yıl yaklaşırken güzel bir anne kızla, Ayşe Tolga ve kızı Can Yael ile bir araya geldik. Onların yılbaşı heyecanına, yeni yılı nasıl kutladıklarına ortak olduk.

Haberin Devamı

Yeni yıl yaklaşırken aklınıza gelen ilk şey genelde ne olur?

Zihnim beni hep çocukluğumdaki yeni yıllara götürüyor. Ne kadar heyecanla kar yağmasını beklerdik. Kar yağınca sevinçten havalara uçardık. Yağmazsa da hayal kırıklığına uğrardık. Ayrıca yeni yıl öncesi çoğumuz sanırım yılbaşı ağacı alıp süslemeye koyuluyoruz. Yeni yıl ağacının ışıltısını ve enerjisini evimizde hissetmek hepimize iyi geliyor. Birbirimize hediyeler almak da ayrı bir yeni yıl heyecanı yaşatıyor. Çocukken yaptığımız yeni yıl çekilişlerini hatırlıyorum. Şimdi de kızımla,ailemle, çok sevdiğim arkadaşlarımla birbirimize küçük hediyeler alıp yeni yıl hediye ritüelimize devam ediyoruz.

“Harika bir sofra olmadan olmaz”

Yılbaşı alışverişinde kızımla çok eğleniyoruz”

Haberin Devamı

Yeni yıla nasıl girmeyi tercih ediyorsunuz genellikle?

Yeni yılda kızım, ailem ve arkadaşlarımla olmayı tercih ediyorum. Evde ailece mutlu, huzurlu, keyifli bir gece geçiriyoruz. Harika ve tabii sağlıklı bir yeni yıl sofrası olmazsa olmazımız. Bol müzik, birbirimize aldığımız sürpriz hediyeler, seneye görüşürüz esprileri ve gece saat tam 00.00’ı vurduğunda birbirimize sarılışımız, bol iyi dilekler ve gelecek yıla dair umutlar evimizi kaplıyor.

Can Yael doğduktan sonra yılbaşı günleri daha farklı geçmeye başladı mı?

Can doğduktan sonra onunla olduğum her gün daha özeldi. O büyüdükçe onunla birlikte vakit geçirmek, onun büyümesine şahit olmak anlatılamaz bir duygu. Her yeni yıl onunla birlikte ben de büyüyorum.

Kızınız için ne ifade ediyor yılbaşı? Durumun ne kadar farkında?

Onun için arkadaşlarıyla geçirdiği eğlenceli zaman olarak nitelendirebiliriz. Yılbaşı ağacı alıp süslediğimiz, arkadaşlarıyla oyunlar oynadığı, keyifli vakit geçirdiği bir gün.

Evinizin düzeninde yılbaşı için değişiklikler yapar mısınız?

Yılbaşı demek yeni bir yıl, yeni heyecanlar, yeni umutlar, beklentiler, hayaller, yenilikler demek. Biz de kızımla her yıl yılbaşı ağacı alır süsleriz, evde de bazı değişiklikler yapabiliyoruz. Kokina ve renkli mumlar mesela vazgeçilmezimizdir. Güzel yemek ve tatlılar hazırlarız. Yeni yıla yeniliklerle girmeyi seviyoruz.

Haberin Devamı

Yılbaşı alışverişine çıkar mısınız?

Can’la birlikte önceden alışverişe çıkıyoruz. Alışveriş esnasında ikimiz de çok eğleniyoruz. Hem evimizle ilgili hem de yeni yıl konseptli şirin aksesuarlar alıp birbirimize ve arkadaşlarımıza hediye etmeyi çok seviyoruz.

“Çocukların güldüğü bir yıl olsun”

“Seksenler”de rol almaya devam ediyorsunuz bu arada. Dizi 200 bölümü geçti nasıl gidiyor?

“Seksenler”de kendimi çocukluğuma dönmüş gibi hissediyorum. Çünkü 1980’lerde çocukluğunu yaşamış herkesin o günlere özlemi olduğunu düşünüyorum ki onlardan biri de benim. Ne mutlu çocuklardık. O günlere özlemin ve çocukluğumuza dair izler aradığımızın bir göstergesi olarak dizimiz de 200 bölümü geçtiği halde hâlâ ilk günkü kadar çok seviliyor.

Dizi haricinde sinema ya da tiyatro gibi başka projeler yapmayı düşünüyor musunuz?

Dizinin yanı sıra iyi yaşam konusunda yaptığım çalışmalar ve aromaterapi markam, tabii kızım ve kendime ayırdığım vakitler hayatımı çok yoğun yaşamama neden oluyor. Çok fazla eğitim, seminer, sunuculuk işlerim oluyor. İyi yaşam adına, sağlık ve beslenme adına iyi şeyler yapmak istiyorum. Ama yeni olan her şeye her zaman açığım.

Haberin Devamı

Nasıl geçti sizce bu yıl? Yeni yıl için bir dileğiniz var mı?

Bu yıl yaşananlar hepimizi üzdü. Ülke olarak çok ciddi sorunlar yaşadık ve derinden etkilendik. Bu yaşanan olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum öncelikle. 2017 yılı hepimiz için barış ve huzur yılı olsun. Gelen her yeni yıl hepimiz için yeni umutlar, yeni başlangıçlar demek. Tüm dünyayı etkisi altına alan huzursuzluk, savaş ortamı ve mutsuzluk yeni yılda yerini güzel günlere bıraksın dilerim. Çocukların güldüğü, insanların tedirginlik ve gelecek kaygısı içinde olmadığı bir yıl gelsin.

“Oyunculuğu severek yapıyorum”

Kızınız da sizinle birlikte çekimlerinize gelir mi genelde, ileride oyuncu olmak gibi bir düşüncesi var mı? Ne olmak istiyor?

Ben oyunculuğu çok genç yaşlarımdan beri severek yapıyorum. Kızımın da yapmasını isterim tabii ki, ama kendi kararı. Öncelikle çok iyi bir eğitim almasını, ardından meslek seçimine kendisinin karar vermesini isterim. Keşke hepimiz onların penceresinden bakabilsek hayata.