Pazar Hayatı oyuna çevirmek mümkün!

Hayatı oyuna çevirmek mümkün!

15.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2-5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek oyun fuarı Gaming Istanbul 2017, “aile boyu eğlence ve oyun” sloganıyla yola çıkıyor

Hayatı oyuna çevirmek mümkün

Bütün zamanını video oyunları oynayarak geçiren biri hakkında ilk izleniminiz ne olur? Vaktini boşa harcadığını düşünebilir, hatta asosyal olduğunu bile sanabilirsiniz. Gelgelelim günümüzde oyun oynamak giderek ciddi bir iş, hatta yaşam biçimi haline geliyor.

Haberin Devamı

Video oyunlarını tasarlayanlar yüksek maaşlarla kariyer yaparken, profesyonel oyuncular sadece oyun oynayarak yaşamlarını sürdürebiliyor. Global oyun ağlarına bağlanarak geniş çevre edinen; hatta eşini, sevgilisini oyunlarda bulanlar bile var. Üstelik kişisel gelişim uzmanları şimdilerde video oyunlarını yetişkinlere de önermeye başladı. Analitik zekayı, problem çözme becerilerini ve yaratıcılığı geliştiren, stresi azaltan, hatta Alzheimer’a bile faydalı olan oyunlar var.

Hayatı oyuna çevirmek mümkün

Fuarın yıldızları

İşin ciddiyetini anlamak için bu yıl ikincisi düzenlenen Gaming Istanbul (GIST) oyun fuarını mercek altına almak yeterli. GIST kısa sürede uluslararası ölçekte kabul gören renkli ve çok kapsamlı bir organizasyon haline geldi. 2-5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan GIST 2017, “aile boyu eğlence ve oyun” sloganıyla yola çıkıyor.

Haberin Devamı

Oyun dünyasına ilgi duyanların fuara katılmak için birden fazla sebebi var. Oyun, eğlence ve alışveriş alanları keyifli vakit geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Bir diğer taraftaysa “ciddi oyunculara” yönelik B2B stantları, oyun geliştirici konferansları ve seminerler yer alıyor. Fuarın yıldızlarından biri, PlayStation VR Sistemi’nin lansmanını GIST 2017’de yapacak olan Sony. PS4 platformundaki pek çok oyunu deneme şansı sunan Sony standında hediyeler kazanmak mümkün.

Fuarın diğer gözdeleriyse Star Wars: Air Force, MARVEL Future Fight, Paramanya ve Netmarble stantları. Bu alanlarda katılımcılar oyunları denerken hediyeler de kazanacak. “Lords Mobile”, “Castle Clash” gibi Türkiye’de önemli oyuncu kitlesine sahip oyunlar için fuarda özel oyun alanları açılacak ve en iyi oyuncular mücadele edecek. Yine Türkiye’de milyonlarca oyuncunun yer aldığı “WolfTeam” oyunu için düzenlenen özel turnuvanın da heyecanlı anlara sahne olması bekleniyor.

Oyun dünyasının en keyifli yönlerinden biri de kuşkusuz cosplay geleneği. Ünlü oyun karakterlerinin kostümleriyle yaratıcılığını sergileyen oyun tutkunları, GIST 2017’de Ödüllü Cosplay yarışmasında büyük ödülü kazanmak için mücadele verecek.

Haberin Devamı

Fuarın oyun sektörünü ileri taşıyan ve gençlere kapı açan yönüyse organizasyonu ülke adına anlamlı hale getiriyor. GIST Pazarlama ve İletişim Müdürü Meriç Eryürek, Türkiye’de oyun sektörünün çok hızlı geliştiğini anlatıyor: “Taleworlds, Gram Games, Peak Games gibi global pazarda güç haline gelmiş, listeleri zorlayan firmalarımız var. Oyun sektörü Türkiye’de genç ve yaşına göre dünya sıralamasında çok başarılı. Geçtiğimiz yıl 600’ün üzerinde yabancı yatırımcı, profesyonel ve basın geldi. Kesinlikle başarımızın farkındalar.”

Ajandanıza not edin

Eryürek’e göre fuar bağımsız oyun geliştiricilerine kendini gösterme fırsatı sunuyor: “Türkiye’den ve dünyadan yatırımcısı olmayan indie (bağımsız) oyun geliştiricilere ücretsiz yer sağlıyoruz. Indie ekipler fuarımızda oyunlarını yerli-yabancı yatırımcılar ve endüstri profesyonelleriyle, ziyaretçilerle buluşturuyor.”

Fuarın ilgi çekici bir istatistiği de kadın katılımcı oranı. Geçtiğimiz yılki 46 bin 800 ziyaretçinin yüzde 28’i kadınmış. Eryürek gittikleri hiçbir oyun fuarında bu kadar yüksek bir oran görmediklerini belirtiyor.

Haberin Devamı

Günlük hayatın ciddi gerçekliğinden sıyrılıp fantastik ve eğlenceli bir dünyaya boyut sıçraması yapmak isterseniz GIST 2017’yi mutlaka ajandanıza alın.

“Game of Thrones”un Türk tasarımcısı fuarda

“Game of Thrones”daki White Walker karakterlerini tasarlayan Onur Can Çaylı, bu yıl geliştirici konferansının ilk konuşmacısı olacak ve dinleyicilere mesleğinin, başarısının sırlarını anlatacak. Fuarda dünya oyun sektörünün geleceğini etkileyebileceği söylenen bir gelişme de yaşanacak. İsmi açıklanmayan oyun devlerinden biri, mobil cihazlar üzerinde PC / video oyunu deneyimi sağlayan yeni nesil bir oyunu dünyaya ilk kez GIST’te tanıtacak. Ayrıca tüm dünyada yıllardır beklenen bir oyun da ilk kez GIST’te oynanacak.