Pazar Her rolün kadını

Her rolün kadını

13.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sandra Bullock cuma günü gösterime giren “Yerçekimi” ile gündemde. Her rolün kadınıyım dercesine romantik komedilerden sanat filmlerine geniş bir yelpazeye sahip oyuncu son filminde zor şartlara göğüs geriyor

Her rolün kadını

Ünlü oyuncu Sandra Bullock adının başına gelen ünlü sıfatını “Hız Tuzağı / Speed” filmiyle kazandı diyebiliriz. Hani şu belli bir hızın üstüne çıkarsa patlayacak olan, içi masum vatandaşlarla dolu otobüs filmi...

Haberin Devamı

Her rolün kadını


Kariyeri boyunca romantik filmlerde de rol aldı, korku filmlerinde de komedi ya da sanat filmi tabir edilen daha “dişe dokunur” işlerde de... 2010 yılında en iyi kadın oyuncu dalında Oscar ödülünü havaya kaldırmasını sağlayan “Kör Nokta / The Blind Side” ise en çok övgü aldığı işlerden şüphesiz. Adayların arasında Meryl Streep’in de olması bu ödülü çok daha anlamlı kıldı onun için.
Meryl Streep, Sandra Bullock ve ödül demişken aynı yılın başında yaşanan eğlenceli olayı da es geçmek olmaz. Critics’ Choice Movie Awards’ta Meryl Streep ile en iyi kadın oyuncu ödülünü paylaştı. Sahnede önce “şakadan” birbirine kızmış gibi yaptı iki oyuncu. Sonra Bullock bir anda Streep’in dudaklarına yapıştı.
Bugüne geldiğimizde ise Bullock bir Alfonso Cuaron filmi ile karşımızda: “Yerçekimi / Gravity”. Film oyunculuk performansı açısından da oldukça zorlayıcı; neredeyse bütün ağırlığı Bullock’un üzerinde. Uzayda bir kaza sonucu uzay boşluğunda kalakalan
bir mühendisi canlandırdığı film Bullock için tam bir meydan okuma. Çünkü 2000 yılında geçirdiği uçak kazası nedeniyle uçmaktan ölümüne korkuyor. Yine de Cuaron’un yerçekimsiz ortamı stimüle eden bir jet uçağında çekim yapmayı planladığını bile bile bu rolü kabul etti.

“Evren korkularımı yenmemi söyledi”
Bullock bu rolü evrenin ona yolladığı bir mesaj olarak gördüğünü söylüyor: “Kendimi bunun evrenin bana korkumu yenmemi söyleme şekli olduğuna ikna ettim. Elbette bu fikre bayılmadım ama bunu yapacağım dedim.”
Sonuç olarak belki de evren Bullock’a kıyamadı ve bu jet fikrinden vazgeçildi. Ama belli ki çekecek çilesi varmış kadersiz Bullock’un çünkü filmin çekimleri için küçücük karanlık bir kutunun içinde, korkunç bir uzay giyisinin içine sıkışmış bir şekilde saatlerce tek başına kaldı. Bu esnada robot bir kola bağlanan kamera etrafında daireler çizdi. Böylece boşluğunda süzülüyormuş gibi göründü.
O sahneleri şöyle anatıyor Bullock: “Günde 10 saat boyunca neredeyse hiçbir şey yapmadan duruyordum. Dışarısıyla tek bağlantımı kulaklık sayesinde Alfonso ile kuruyordum. rahatlamak için kulaklıkla Radiohead, balina sesleri, garip metal sesleri dinliyordum.”
Yine aynı filmin bir sahnesinin çekimi sırasında hiç kıpırdamadan durması gerekiyordu bu kez ünü oyuncunun. Buraya kadar bir sorun yok ama Bullock hiç kıpırdamadan dururken bir kamera saatte 40 kilometre hızla ona doğru ilerliyor ve tam burnunun dibine gelene kadar durmuyordu dersek durumun vahameti anlaşılır sanıyoruz.

Haberin Devamı

Her rolün kadını

Haberin Devamı

Vogue dergisinin Amerikan edisyonu bu ay ünlü oyuncuyu kapağına taşıdı (solda).
Meryl Streep ile meşhur öpücük.

Sandra ile ilgili gerçekler

* Her Hollywood yıldızı gibi Bullock’un da sapıkları var elbette. 2007 yılında, o zaman evli olduğu Jesse James, evlerinin önünde yatan bir kadın bulur. Sonradan Bullock’un takıntılı bir hayranı olduğu ortaya çıkan bu kadın yakalandığını anlayınca arabasına kaçarak James’i ezmeye çalışır. Bir diğer sapık Thomas James Weldon ise ünlü oyuncuyu çeşitli eyaletlerde takip eder. Sonunda Bullock mahkemeden uzaklaştırma kararı çıkarmak zorunda kalır.
* Bullock aynı zamanda hayırsever bir yıldız. Amerika’nın Kızılay’ı American Red Cross’a birkaç kez 1 milyon dolarlık
bağış yaptı.
* Bullock bir rekortmen de... Guinness Rekorlar Kitabı’nın
2012 baskısında 56 milyon dolarla en yüksek ücreti kazanan kadın oyuncu olarak yer aldı.
* Köpekleri Ruby ve Poppy arabada güvenle seyahat edebilsinler diye onlar için özel emniyet kemeri yaptırdı.
* Müzikallerden nefret ediyor ve bir müzikalde rol almamaya yeminli.
* Oscar kazandığı “Kör Nokta” filmiyle endüstrisinde bir ilke imza attı. Bullock afişte filmin adının üzerinde ismi tek başına yazan ilk ve tek kadın oyuncu.
* 2010 yılında hem Akademi Ödülleri’nde en iyi kadın oyuncu Oscar’ını hem de Razzie Ödülleri’nde en kötü kadın oyuncu ödülünü kazanan sayılı kadın oyunculardan biri oldu.