Pazar İçinizi ısıtacak çaylar

İçinizi ısıtacak çaylar

10.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Soğuk havalarda miskinliğinize eşlik edecek sıcacık çay reçetelerini derledik

İçinizi ısıtacak çaylar

Çaylar, soğuk havaların vazgeçilmezleri... Biz de kışın en gözde çaylarını Dem İstanbul’un ortaklarından Eylül Görmüş’e sorduk. Görmüş, kış ayları boyunca en çok baharatlı çayların tüketildiğini söylüyor. Yıldız anason, tarçın, karanfil, kakule, zencefilli siyah ve yeşil çaylar favoriler arasında. Ayrıca matcha çayıyla hazırlanan latteler de sıklıkla tercih ediliyor.
“Klasikten şaşmamak gerek” diye düşünenlerin tercihi ıhlamurdan yana...

Haberin Devamı

Baharatlı sevenler için

Birer tatlı kaşığı kuru tane zencefil, anason tohumu, rezene tohumu, meyan kökü kurusu, limon otu, tane karabiber, papatya kurusu ve gül kurusunu karıştırın. Her bir fincan için bir çay kaşığı olacak şekilde hesaplayarak 100 derece su ile demleyin. Bitki çaylarının demlenmesi uzun sürdüğü için, 7-8 dakika demlenmesini beklemek gerekiyor.

Hindistan kökenli Chai

Dört kaşık siyah çayı bir kaşık küçük parçalara ayrılmış kabuk tarçın, bir çay kaşığı muskat, bir çay kaşığı toz zencefil, bir çay kaşığı kakule, yarım çay kaşığı karanfil ve bir adet küçük parçalara ayrılmış vanilya çubuğu ile karıştırıp yine bir fincan için bir çay kaşığı olacak şekilde kaynar suyla demleyebilirsiniz. Gerçek bir Chai hazırlamak istiyorsanız, 2/3 oranında su, 1/3 oranında sıcak süt koyarak çayınızı demlemelisiniz.