Pazar İnternet için iftar vakti

İnternet için iftar vakti

22.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İnternet Ramazan’ı ayı için de kolaylıklar sunuyor. Artık iftar ve imsak vakitlerini öğrenmek için camilerin mahyalarını görmeye çalışmanıza veya top sesini duymak için uğraşmanıza gerek yok, Facebook’tan öğrenebiliyorsunuz.

İnternet için iftar vakti

Ayrıca Ramazan ayının geleneksel eğlencesi Karagöz ve Hacivat’ı da internette oynatmak mümkün. Tek yapmanız gereken uygulamayı bilgisayarınıza indirmek. Ramazan ayında mutfaklarda yaşanan o tatlı telaş da gittikçe azalıyor. “Sahura ne pişirsem, Ramazan’da kilo alır mıyım?” sorularının cevapları hem klasik hem de sağlıklı yemek tariflerinin olduğunu sitelerde sizi bekliyor.

Haberin Devamı

İftar ve sahur saatini Facebook’tan takip edin
Ülker Bizim Mutfak’ın internet sitesi yaklaşık
2 bin adet yemek tarifi var. Beslenme ve yemek pişirmeye dair ipuçlarının bulunduğu sitede videolu yemek tariflerini izleyip sofra düzeni hakkında bilgiler edinebiliyorsunuz.
Pratik kullanımı ile dikkat çeken sitenin en enteresan bölümlerinden biri de ne pişireceğine bir türlü karar veremeyenlere hitap eden “Tarif sihirbazı”. Buraya elinizdeki malzemeleri yazdığınızda onlarla yapabileceğiniz tarifleri öğreniyorsunuz. Sitede tiyatrocu Demet Akbağ’ın canlandırdığı ve firmanın yüzü
olan Nefaset karakterinin önerilerinden oluşan iftar ve sahur mönüleri de var.
Ayrıca Facebook’ta Bizim Mutfak’ın sayfasına girenler Marifet takvimi uygulamasını profillerine yükleyerek Ramazan boyunca istedikleri şehrin iftar ve imsak saatlerini öğrenebiliyorlar.

Haberin Devamı

Bizim Mutfak’ın en çok tıklanan iftar önerilerinden otlu patates salatası
Hazırlama Süresi:
30 dakika
Malzemeler:
700 gram taze patates
175 gram taze fasulye
Sos için:
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limon
4-5 dal taze nane
5-6 dal maydanoz
2 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı pul biber tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Patatesleri kaynayan tuzlu suda haşlayın.
* Fasulyeleri başka bir tencerede dört-beş dakika haşlayın.
* Diğer yanda sos için tüm malzemeyi karıştırın. Pişen patatesleri ve fasulyeleri süzün. Patateslerin kabuklarını soyup ikiye kesin. Fasulyeleri yarım parmak uzunluğunda doğrayıp patateslerle birlikte servis tabağına alın. Patatesler ve fasulyeler sıcakken sosu üzerine gezdirip harmanlayın.

Ramazan’da formunuz bozulmasın
Seçil Kenar’ın Ramazan’da sağlıklı beslenme hakkında verdiği ipuçlarını merak ediyorsanız Yudum Gıda’nın internet sitesi tıklayabilirsiniz. Sitede formuna dikkat edenler için düşük kalorili tarifler ve yemek pişirmeye dair püf noktalar da bulunuyor. En çok tık alan tarif ise sebzeli bulgur çorbası.

Karagöz ile Hacivat’ı siz oynatın
Profilo Dayanıklı Ev Aletleri geleneksel Ramazan’ın simgelerinden Karagöz ve Hacivat’ı internet ortamına taşıdı. Ay boyunca adresine tıklayanlar dijital hayal perdesinde onlara sunulan karakter ve dekor alternatiflerinden yararlanarak kendi maceralarını yaratabiliyorlar. Üstelik seslerini kayıt ederek oyunun diyaloglarını da oluşturabiliyorlar. Tüm bu eğlencenin sonunda bir de ödül var. Siteye girenlerin verecekleri oylara göre belirlenen ilk üç skeç sahibine sırasıyla ankastre seti, fırın ve mikrodalga fırın hediye edilecek.

Haberin Devamı

İndirimli iftar mönüleri
Sevdiklerinizle şık bir mekanda, zengin bir sofra başında iftar etmek ama çok da para harcamak istemiyorsanız göz atabilirsiniz. Şehir hayatıyla online alışverişi birleştiren site “İftarda nereye gitsem?” sorusuna farklı cevaplar sunuyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’daki mekanların indirimli iftar mönülerinin satışa sunulduğu sitedeki fırsatlardan haberdar olmanız için elektronik posta adresinizi girmeniz yeterli.

Sahur siparişinizi istediğiniz saat verin
Ne pişireceğinize bir türlü karar veremiyorsanız ya da hazırlık yapmak için yeterli zamanınız yoksa günün istediğiniz saatinde online olarak sahur ve iftar yemeğinizi sipariş edebilirsiniz. siparişi tam iftar ve sahur saaatinde teslim etme hizmeti bu Ramazan’da da devam ediyor.

Haberin Devamı

Sanal cami ziyareti
Farklı sektörlerden binaları Google Earth üzerinden 3 boyutlu olarak sergileyen 3DLocationEarth.com Ramazan ayına özel bir uygulama gerçekleştirdi ve Türkiye’nin birçok bölgesindeki önemli camiileri üçüncü boyuta taşıdı. İstanbul’daki Fatih, Süleymaniye ve Sultanahmet, Edirne’deki Selimiye ve Bursa’daki Yeşil Cami’yi internet üzerinden ziyaret etmek istiyorsanız adresine girip camiler linkini tıklamanız yeterli.