Pazar “Işınla bizi Scotty!”

“Işınla bizi Scotty!”

28.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trafikte zaman kaybetmeden, motorla güvenli ve ekonomik yolculuğun yeni adı Scotty. Uygulamayı, deneyimledikten sonra sürücüleri ve kurucularından dinledik

“Işınla bizi Scotty”

Siz de İstanbul trafiğinde sıkışıp kaldığınızda yanınızdan geçen motosikletlilere hayran hayran bakanlardan mısınız? Zaman zaman arabanızı satıp bir motosiklet almayı düşünüyor musunuz? Ya da hâlâ ışınlanabilmek için yeterli teknolojinin geliştirilemediğine dair sitemleriniz mi mevcut? Artık tüm bunları unutturacak, İstanbul trafiğinde sizi toplantınıza, evinize, arkadaş buluşmasına, hatta acil bir ameliyata yetiştirecek bir uygulama var. Adı Scotty. Evet, o meşhur “Uzay Yolu / Star Trek” filmindeki kaptan Kirk’ün “Işınla beni Scotty” repliğinin ta kendisinden alıyor ismini. İstanbul’da yaşayan scooter tipi motosiklet sürücüleri, sizi bulunduğunuz yerden alıp gideceğiniz yere bırakıyor. Kilometresi 1 liraya denk gelen hem ekonomik hem de hızlı bir yolculuk gerçekleştiriyorsunuz.

Haberin Devamı

Yapmanız gereken uygulamayı akıllı telefonunuza indirip bulunduğunuz konumu ve gideceğiniz yeri belirlemek. Civarınızdaki bir Scotty sürücüsüyle eşleşiyorsunuz ve yolculuğunuz başlıyor.

Güvenlik ve hijyen hassasiyeti

Fikir şahane, peki ya güvenlik ve Scotty sürücüsü olma kuralları neler? Uygulamanın kurucusu Tarkan Anlar ve pazarlama yöneticisi Cenk Kaya’yla buluşup tüm detaylara vakıf olduk. Fotoğraf çekimi için ise İstanbul trafiğine çelme takıp Çağlayan’dan Rumeli Hisarı’na 10 dakikada vardık. Çağlayan’dan beni Scotty’nin ilk kadın sürücüsü avukat Derya Karaosmanoğlu aldı. Motorun arkasına binmeden önce kaskımı ve kaskımı takmadan önce bonemi verdi. Onlar için güvenlik kadar hijyen de önemli.

Haberin Devamı

Buluşma yerine vardığımızda bizi üç sürücü daha bekliyordu. Hepsi başka başka mesleklerden olan bu sürücüler, gündüz çalışan, sabah ve akşam işine giderken yolculuğunu Scotty kullanıcılarıyla paylaşan kişiler.

Özetle Scotty için bir paylaşım uygulaması diyebiliriz. Sürücüler istedikleri zaman uygulamayı açıyor ve kullanıcılarla birlikte yolculuğunu paylaşıyor. Freelance çalışanlar gibi daha çok yolculuk yapanlar arasında iyi para kazanıp motorunu yenileyenler var. Uygulamanın amacı motosiklet kültürünü İstanbul gibi köklü bir tarihe sahip şehirde daha çok yaşatmak ve bir topluluk oluşturmak. Motor kullanmayanları da bu topluluğa dahil etmek.

Yolculuk paylaşınca güzel

Şu an için 200 aktif sürücüsü ve 10 bin aktif kullanıcısı olan bu uygulamanın ileriki dönemlerde kullanıcı ve sürücüleri bir araya getirecek etkinlikler düzenleyeceğinin müjdesini verebilirim. Scotty uygulaması en çok sabah işe gidiş ve akşam iş çıkış saatlerinde yoğun oluyor. Oranlara bakıldığında kullanıcıları arasında kadınlar ön plana çıkıyor.

Uygulama şu ana kadar 6 milyon değerleme ile 600 bin dolar yatırım almış. Yatırımcıların en büyüklerinden biri Silikon Vadisi’nden Justin Kan. Hedefleri global bir firma olup birçok ülkede kendine yer bulabilmek. İstanbul’dan sonra diğer büyük şehirler için çalışmalar ise devam ediyor.

Haberin Devamı

“Işınla bizi Scotty”

Sürücü olarak uygulamayı nasıl kullanırım?

Uygulamayı yükledikten sonra formu doldurarak başvuru yapıyorsunuz. Sonra ehliyet, ruhsat ve sigorta bilgilerinizle birlikte motor deneyimlerinizi Scotty ailesine beyan ediyorsunuz. Eğer şartlarınız uygunsa, güvenli sürüş eğitmenleri sizinle bir araya gelip bir görüşme ve deneme yolculuğu yapıyor. Onay alır almaz da Scotty ailesinin yeni üyesi oluyorsunuz.

Scotty için sürücü yorumları

“Işınla bizi Scotty”

- Semih Doğu: Motorumla her gün çıkıp gezintiler yapan birisi olarak bu gezintilerimi neden birisiyle paylaşarak hem yeni insanlar tanıyıp hem sosyalleşip hem daha ekonomik yolculuk yapmayayım ki dedim ve Scotty ailesine katıldım. Öyle olumlu yorumlar alıyorum ki kendi yaptığım bir uygulama gibi heyecanlanıyorum.

- İrfan İlter: Kullanıcılardan Efe beyden çağrı geldi, yanına gittiğimde doktor olduğunu öğrendim. Ameliyata yetişmesi gerektiğini söyledi. Hem hızlı gitmeliydim hem de kurallara uymalıydım. Yapacağım bir hata hayat kurtaran birine zarar vererek yardımdan çok zarara neden olabilirdi. Onu ameliyatına yetiştirip bir can kurtarmasına vesile olmak ise mutluluğun adı.

Haberin Devamı

- Derya Karaosmanoğlu: Yaklaşık 10 yıldır motor kullanıyorum. Bu sayede sosyalleşmeyi çok seviyorum. Kullanıcı olarak deneyimledikten sonra sürücü olarak Scotty ailesine dahil oldum. Yolculuğumu paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Kadınların her alanda iyi olabildiklerini göstermek ve erkeklerin bize güvenmesini sağlamaktan dolayı
mutlu oluyorum.

https://www.usescotty.com'dan başvuru yapabilirsiniz...