Pazar İstanbul’daki Meksikalı

İstanbul’daki Meksikalı

14.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

42 Maslak’ta iki ay önce açılan Taco Department, taco’dan nachos’a Meksika lezzetleri sunuyor

İstanbul’daki Meksikalı

Son iki aydır yeni bir mekana ev sahipliği yapıyor 42 Maslak. Adı Taco Department. İşe karavanla başlayan ekip artık sürekli durabilecekleri bir yer olsun isteğiyle yerleşik düzene geçmiş. Mekanın şefi, aynı zamanda üç kurucu ortaktan biri olan Ralph Sason. Sason gastronomi eğitimi almış ve menüyü de kendisi belirlemiş.

Menülerinde etli, tavuklu, balıklı ve vejetaryen olak üzere dört çeşit taco, etli veya tavuklu burrito, nachos ve çikolata ya da süt reçeliyle servis ettikleri churros var. Burritoyu ayrıca kasede de sunabiliyorlar. Bir de kendi salatanı yarat diye bir konsept oluşturmuşlar. Beybi ıspanak, roka, Akdeniz yeşilliği, somon füme, kuşkonmaz gibi tatlardan dilediğinizi seçip salatanızı oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca mutfak ekibinin üyeleri her hafta özel bir lezzet çıkarıyor. Mesela kokoreçli taco. Yıl sonunda bu özel lezzetlerden en çok satanı da menülerine koyacaklar.

İki haftada bir de “Thursday Drinks” adı altında happy hour düzenliyorlar. Müzik olarak kendi playlist’leri var hatta Spotify’dan Taco Department adı altında takip edilebiliyor. Mekanda içecek olarak bira, Margharita ve tekila shot bulabileceğinizi de ekleyeyim.

Hayalleri marka olmak

Sundukları tüm ürünlerin; soslar, taco için baharat karışımları ve burritoların lavaşları dahil el yapımı ve günlük olduğunu belirtelim. Hatta yaptıkları sos ve baharat karışımlarının markette satılıp marka haline gelmesi gibi bir hayalleri var. Bir diğer hayalleri de markayı zincir halinde yurt dışına taşımak.

Mekanın bir farklılığı da self servis çalışmaları. Başta müşterilere zor gelmiş ama alışmışlar. Hafta içi saat 11.00-22.00 arası hizmet veriyorlar ama mutfak 9.00’da açıldığı için daha erken gelseniz de sizi çevirmiyorlar. Hafta sonu
12.00-22.00 arası açıklar. Fiyatlar ise 15-25 lira arasında değişiyor.