Pazar “İstanbul’un yeni eğlence merkezi olacak”

“İstanbul’un yeni eğlence merkezi olacak”

27.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Arena’ya adının yanı sıra teknolojik altyapısını da veren Vodafone’un Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk bize statta kullanılan teknolojileri anlattı

“İstanbul’un yeni eğlence merkezi olacak”

- Vodafone Arena’yı akıllı yapan özellikler nelerdir?

Haberin Devamı

Vodafone Arena’ya dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kurduk. 50 bin ziyaretçinin ihtiyacını karşılayacak, yüksek bant genişlikli WiFi, 2G, 3G ve 4.5G geçişine hazır ağ bağlantıları mevcut. Özellikle 1 Nisan’da hayata geçecek olan 4.5G mobil internet şebekesini abonelerimize ilk günden itibaren en hızlı ve en kolay şekilde ulaştırmak üzere altyapımız hazır. Şimdiden 5G deneyimini yaşatmak için de çalışmalara başladık. Farklı noktalarda konumlandırdığımız ve her birinde farklı içerik yayını yapabildiğimiz dijital ekranlarla ileri yayın teknolojisinin tüm olanaklarından faydalanıyoruz. İnteraktif ekranlarla seyirciye sadece kendi gördüğünü değil, göremediklerini de sunarak futbol deneyimini zenginleştirmeyi amaçlıyoruz.

Haberin Devamı

“Vodafone Arena’yı evimiz gibi gördük”

- İnönü Stadı’nda 3G teknolojisi sıkıntı yaşıyordu. Bu sorununun da önüne geçilebilecek sanırım…

Tüm sistem ve ekipmanların 4.5G teknolojisini destekleyecek şekilde tasarlandığı Vodafone Arena’da, 150 Mbps’ye varan hızlarda 4.5G bağlantısı sunulacak. Toplam 41 bin 903 koltuk kapasiteli Vodafone Arena’da çatıya ve kapalı alanlara kurulacak son derece yüksek veri aktarımı kapasitesine sahip antenler kapsama sorunu yaşanmamasını sağlayacak. 11 Nisan’daki maçta Vodafone Arena, 4.5G için en iyi nokta olacak.

- Vodafone Arena’da maç dışında başka ne tür hizmetler sunulacak?

Vodafone Arena yalnızca bir stadyum değil, bir eğlence merkezi: Konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak konumlandırıldı. İçerisinde Moda/Balo Alanı, Beşiktaş JK Müzesi, Divan Restoranı ve Büfeleri, Vodafone Red Lounge, Vodafone Freezone Müzik Stüdyosu, Vodafone Cep Merkezi, Kartal Yuvası ve kurumsal etkinlikler için lounge alanları yer alacak. Ünlü sanatçıların konserleri, dünyaca tanınmış tasarımcıların defileleri de Vodafone Arena’da kendine yer bulacak.

- Bu stada adınızı vermeniz için sizi ikna eden ne oldu?

Başkan Fikret Orman’dan Beşiktaş stadyumunun yenileneceğini duyduğumuzda burada bir “dijital dönüşüm abidesi” yaratma fırsatı gördük. Türkiye’nin ve İstanbul’un merkezinde Vodafone Arena ismini verebilmek ve teknolojik altyapısıyla hayalini kurduğumuz dijital Türkiye’nin bir örneğini yapabilmek amacıyla işbirliğimizi başlattık. Vodafone Arena’yı her zaman kendi evimiz gibi gördük; heyecanla bekledik. -