Pazar İzmirde Avusturya usulü kafe

İzmirde Avusturya usulü kafe

21.09.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

İzmirde Avusturya usulü kafe

Ege Palas (maalesef) İkinci Kordonda dar bir sokak üzerinde ama 22 katlı olduğundan lokanta ve toplantı salonlarından sonraki tüm misafir katlarından bakınca, öndeki binaların üzerinden Körfezi görmek mümkün. Hem de konumu itibarıyla çok geniş bir açıdan deniz ve Kordon ayaklar altında kalıyor.İzmirde genelde balık dışında yiyecek bulmak güç. Hemen her lokantada "balık" esaslı yemekler var. Ege Palasın giriş katındaki Salzburg Kahve, bu bakımdan insanı etkiliyor. Dekoru ile, Avusturya giysileri içindeki servis personeli ile, mönüsü ile farklı bir kahve. Kahvenin de ötesinde bir lokanta.Her gün 08.00-23.00 arasında açık. Sabahları kahvaltı ile başlıyor. Sonra gün boyu pasta-çay servisi yanında çok farklı yiyeceklerle sürüyor.Mönüyü mutfak şefi Ünal Sermet hazırlamış. Ünal Sermet dört kuşak aşçı bir aileden geliyor. Muğlalı. Karşıyakada Muharremin Yerinde aşçılık yapmış. Etap Otelinden sonra Ege Palasa geçmiş. Mutfakta 16 yardımcısı ile farklı yemekler deniyor.Ben "Salzburg spesiyal" isimli çorbayı tattım. Bizim lokantalarımızda genelde sıcak bir çorba içemezsiniz. Halbuki yurtdışında çorba dediğiniz "ağzın içini yakacak kadar kaynamış" olarak servis edilir. Ege Palasta çorbayı masaya sıcak sıcak getiriyorlar. Lahana, sebze püresi, piliç suyu, çok az piliç eti ile hazırlanan çorbanın tadı pek güzel.Salzburg Kahvenin soğuk ve sıcak salataları 3 milyon lira ile 6 milyon lira arasında. Ton balıklı, taze fasulyeli, patatesli, yumurtalı, jambonlu, yeşil marullu "Nisuaz salatası"; biftekli, patatesli, marullu, bebe enginarlı "Roozbeef salatası;" pane piliçli, marullu, kırmızı kuru fasulyeli, pançolu, avokadolu, mısırlı "Fiesta Salatası"; ızgara mevsim sebzeleri ile yapılan "Belcekız salatası" hem lezzetleri hem sunuşları ile farklı salatalar.Değişik makarnalar, pizzalar 3 milyon lira ile 5 milyon lira arasında. Burger sandviçler yanında kulüp, baget, somon fümeli sandviçleri çavdar ekmeğinde İtalyan salataları, Salzburg usulü kanepeleri var.Pilici değişik şekillerde hazırlıyorlar. Winner şinitzel, roast beef ve beef stragonof özel ana yemekleri.Salzburg Kahvenin tatlıları, özellikle çikolatalı pastaları, Sacher pastası, truffu ve sıcak çikolatalı pastası çok lezzetli.Salzburg Kahvenin servis şefi Sibel Enyüce. Mevlüde Öktem, Selin Yazıoğlu, Süleyman Akgün servise yardım ediyor.Masaların üzerindeki "plate mat" denilen kağıt tabak altlıklarındaki yazı dikkati çekiyor. "Zaman sadece bir kadran üzerinde sonsuza ilerleyen akrep ve yelkovan değildir. Zaman, bir akreple yelkovan arasını dolduran her şeydir. Zamanınızın bir bölümünü bu kahvede geçirdiğiniz için teşekkür ederiz." Salzburg Kahve, Ege Palas Oteli, Cumhuriyet Bulvarı 210, İzmir. Fuarda Milliyet okuyucuları ile söyleşiye gittiğimizde, İzmirin "renkli işadamları"ndan Mazhar Zorlunun Ege Palas Otelinde kaldık. Zorlunun Ege Yıldız Plastik ve Egepen isimli sanayi kuruluşlarını oğlu yönetiyor. Otelin sorumluluğunu da gelini Semra Zorlu taşıyormuş. Telefon: (0232) 463 90 91