Pazar Japon stili tasarım: Cocodema

Japon stili tasarım: Cocodema

13.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Japon stili bitki tasarımı yapan Sibel Gürcüoğlu’nun kurduğu Cocodema yeşili tasarımla buluşturuyor.

Japon stili tasarım: Cocodema

Yeni meslekler bizi yeni kelimelerle de tanıştırıyor. Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan “Plantfluencer” dilimize bitki tasarımcılığı olarak uyarlayabileceğimiz yeni dünyanın gözde meslekleri arasında gösteriliyor. New York’ta 2017 yılında Sibel Gürcüoğlu tarafından kurulan Cocodema, bitki yetiştiriciliğini tasarımla birleştiriyor. Cocodema’nın manifestosunu Gürcüoğlu “Görmekten mutluluk duyacağınız bitkileri, Karadeniz’in Şimşir Ormanları’ndan toplanan ağaç yosunlarıyla buluşturarak çok sevdiğimiz yağmur ve toprak kokusunu şehre taşımayı amaçladık” diye anlatıyor.

Haberin Devamı

Yeşile dair tüm detaylar

Cocodema, adı bir Japon sanatı olan Koke (yosun) ile dama (top) kelimesinden geliyor. Japon kültürünün sadeliğinden yola çıkan Cocodema Atölyesi, başlangıçta yalnızca Japon saksılama yöntemi olan kokedamayı kullansa da bugün yeşil bitkilere dair tüm detayları bünyesinde barındırıyor.

Japon stili tasarım: Cocodema

New York’ta bitki tasarımcılığı konusunda eğitim alan Gürcüoğlu yeşilin insan ve ilişkiler üzerindeki olumlu etkilerini şöyle tanımlıyor:”Standart bir odada orta boydaki bir yeşil bile, yüzde 25 oranında toksin temizleyerek daha rahat nefes almanızı ve daha güçlü iletişim kurmanızı sağlıyor. Düşünün... Hayatınızda kendinizi en huzurlu ve dengede hissettiğiniz anlar, aslında hep doğaya yakın olduğunuz anlardır. Çıktığınız bir orman yürüyüşünde, sahilde yosun kokusuyla birlikte gezinirken ya da ofis masanıza sevdiğiniz birinden gelen bitkiyi gördüğünüzde... Aslında bu doğanın mükemmel dengesinin size yansımasıdır. Sizinle birlikte yaşayacak bitkileri de bu anlardan ilham alarak tasarlamak gerekir.”