Pazar Kadın kahramanlara yer açın!

Kadın kahramanlara yer açın!

25.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marvel’ın kadın kahramanları kendi çizgi romanlarına kavuşuyor. New York’taki Comic-Con’da müjdeli haberi veren Marvel, çeşitlilik politikasını yeni bir boyuta taşıdı

Kadın kahramanlara yer açın

Geçtiğimiz haftalarda New York’ta düzenlenen çizgi roman fuarı Comic-Con’da Marvel, geleneksel “Women of Marvel” (Marvel Kadınları) seminerini gerçekleştirdi. Bu seminerden kadın çizgi roman kahramanlarını sevenler için sevindirici bir haber çıktı. Birkaç yıl öncesine kadar sadece 5 kadın kahraman için özel çizgi roman yayımlayan Marvel önümüzdeki yıllar içinde 17 kadın kahraman için özel seriler yayımlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

İlk açık kimlikli eşcinsel süper kahraman

Marvel yeni politikası gereği kahramanlarını çeşitlendiriyor. Pakistan asıllı Müslüman Ms. Marvel bu politikanın yeni kazanımlarından biri. Dahası da var. Marvel 2012’de “Astonishing X-Men” serisinin 51’inci sayısında ilk açık kimlikli eşcinsel süper kahramanı Northstar’ı evlendirmişti. Bu yıl “Spider Woman”Jessica Drew’ü de hamile olarak görmüştük. Kendilerine özel çizgi romanlara kavuşan kadın kahramanlar da Marvel’in bu politikasının yeni bir sonucu... İşte bu kahramanlardan birkaç örnek...

Kadın kahramanlara yer açın

Scarlet WItch

En tehlikeli mutantlardan

Gerçek adı:Wanda Maximoff

Boyu: 170 cm

Kilosu:56 kg

Güçleri:Gerçeklikle oynayabiliyor. İmkansız olayların gerçekleşmesini mümkün kılıyor fakat kendi gücü üzerinde tam bir kontrolü yok.

Haberin Devamı

Geçmişi:Quicksilver olarak bilinen Pietro Maximoff’un ikiz kardeşi. İlk başta Kötü Mutantlar Kardeşliği’nin üyesi olsalar da kardeşiyle birlikte daha sonradan Yenilmezler ekibine katıldı. Marvel evreninde Vision’ın eşidir.




Kadın kahramanlara yer açın
Kara Dul (Black WIdow)


KGB suikastçısıydı

Gerçek adı:Natalia Alianovna Romanova

Boyu:170 cm

Kilosu: 59.4 kg

Süper güçleri:Amerikan hükümeti tarafından yapılan tedaviler Kara Dul’un yaşlanmasını yavaşlattı. Bağışklık sistemi güçlendirilen Kara Dul’un dayanıklılığı artırıldı.

Geçmişi:Genç yaşta Sovyet istihbarat teşkilatı KGB’nin Red Room Academy adlı bölümü tarafından yetiştirildi. İlk zamanlarında Yenilmezler’in düşmanıydı. Daha sonra taraf değiştirdi ve S.H.I.E.L.D.’a katıldı. Marvel evreninde ilk kez “Tales of Suspence” serisinin 52’nci sayısında (1964) ortaya çıktı.

Ms. Marvel
Captain Marvel hayranıydı

Gerçek adı:Kamala Khan

Boyu:Değişken

Kilosu:Değişken

Süper güçleri:Şekil değiştirebiliyor. İyileştirme
gücü var.

Geçmişi:Pakistan asıllı bir Amerikalı Kamala Khan, Captain Marvel’in hayranıydı. Jersey City’de yaşayan Khan, Marvel evreninde Inhumas olarak bilinen ırkın güçlerini aldığı Terrigen Mist’e maruz kalarak kendinden geçer. Rüyasında Carol Danvers’ı gören Khan uyandığında şekilde değiştirebildiğini fark eder...

CaptaIn Marvel
Işık hızında uçabiliyor

Gerçek adı:Carol Danvers

Boyu:180 cm

Kilosu:74.8 kg

Süper güçleri:Captain Marvel ışık hızında uçabiliyor. Ellerinden enerji dalgaları fırlatabiliyor. Ayrıca her türlü enerji türünü emebiliyor.

Geçmişi:Captain Marvel, Air Force Academy’de pilotluk eğitimi alırken CIA’de çalışan Nick Fury ile tanışmıştı. Marvel evreninde The Kree olarak tanınan Alien ile temasa geçtikten sonra süper güçlerine kavuştu.

HELLCAT

Doğuştan çizgi roman kahramanı

Gerçek adı:Patricia Walker Baxter Hellstrom

Boyu: 173 cm

Kilosu: 61.2 kg

Süper güçleri:Yakın dövüş tekniklerini Captain America’dan öğrendi. Güçlü pençeleri var. Mistik enerjiye sahip objeleri ve eşyaları sezebiliyor.

Kadın kahramanlara yer açın
Geçmişi: Annesi bir çizgi roman yazarıydı. Arkadaşlarını ve kendisini bir çizgi roman serisine çeviren annesi tarafından geleceği şekillendirilmiş olsa da o bundan memnun olmaz. Yenilmezler’e katılmayı ummaktadır fakat Moondragon tarafından Titan’da eğitilmeye başlar.

Marvel’ın diğer kadınları

Önümüzdekiyıllarda kadın kahramanlar için birçok yeni çizgi roman yayımlamaya hazırlanan Marvel bu kahramanların hepsini sıfırdan yaratmadı. Bu kahramanların birkaç tanesi bildiğimiz süper güçlere sahip. Örneğin Odin’in oğlu olarak hem çizgi romanlardan hem de sinema filmlerinden tanıdığımız Thor’un dişi versiyonu için de bir çizgi roman yayımlanacak.

Örümcek Kadın bu kez hamile

Marvel daha öncede aynı taktiği uygulamıştı. Hulk olarak anılan Bruce Banner’ın kuzeni Jennifer Walters da She-Hulk olarak karşımıza çıktı örneğin. She-Hulk’un değişimi ise ağır yaralandıktan sonra kuzeni Banner’dan kan almasıyla başladı... Marvel yakın gelecekte She-Hulk’un yeni maceralarını da yayımlayacak. Bunlarla beraber hamile olarak karşımıza çıkan Spider-Women, dişi Wolverine, Silk, Medusa gibi karakterlerin de yeni çizgi romanlarını okuyacağız.