Pazar Kadir’in Ağaç Evleri

Kadir’in Ağaç Evleri

19.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugün, Türkiye’nin en özgün, en otantik tatil köyüne gideceğiz. Gerçek köy havasında doğal yaşamın keyfini çıkaracağız

Kadir’in Ağaç Evleri

Olympos’taki Kadir’in Ağaç Evleri’nin kimi çam ağaçlarının tepesinde, kimi 700 yıllık bir ağacın kuruyan gövdesine tünemiş gibi durur. Bazılarının ayağı yere basar. Bazıları iki katlıdır. Salaş gibi dursalar da sıcak sudan klimaya her konforları vardır.

Haberin Devamı

Korkmayın kaçmaz

Ağaç evlerde günün her saati eğlenceli geçer. Burasının her şeyi gibi kahvaltısı da başlı başına bir keyiftir. Bir defa, “Eyvah geç kalktım, yoksa aç mı kaldım?” diye bir telaşa gerek yoktur. Servis, sabahın köründe başlar, neredeyse öğlene kadar sürer. Omleti ve omletçisi meşhurdur; aşçıbaşı İlyas bugüne kadar iki milyondan fazla yumurta kırmıştır.

Aktivite merkezi

Kahvaltıdan sonra hareket başlar. Yüzmek için sahile inenler, tekne turu için Adrasan’a gidenler, bisikletten kaya tırmanışına, su kayağından dalmaya diğer aktivitelere katılanlar... Sonuçta öğlene doğru ortalık iyice tenhalaşır. Olympos’un en kapsamlı aktivite merkezi ve tek dalış okulu buradadır. Ağaç evler aynı zamanda Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) ve Tatil Kurdu’nun batı Antalya’daki operasyon merkezidir.

Haberin Devamı

Pizza seviyorsanIZ

Kadir’de gündüz acıkırsanız veya gece disko çıkışı çorba içecekseniz adresiniz Snack Bar’dır. İşletmecisi Satır Osman iyi bir pizzacıdır. Nitekim millet kuyruktadır.

Gözleme seviyorsanız Yaba Daba Du hemen tesisin alt köşesindedir. Eli gibi çenesi de kuvvetli Kapari Ramazan ve hanımı birlikte döktürürler. Nitekim burada da kuyruk oluşur.

Kadir’de akşam yemekleri de başka yerlerdekine benzemez; nitekim bir süre sonra eğlenceye dönüşür. Yemek servisinin otantiği olur mu? Burada olur. Yemekler sebze, balık, tavuk ağırlıklıdır. Alakart yemek isterseniz kalamardan ıstakoza ne ararsanız bulursunuz.

BEĞEN BEĞEN OTUR

Yemeğinizi yediniz, karnınızı bir güzel doyurdunuz. Şimdi sıra, Hangar’ın arka tarafında yanan ateşin başında keyif yapmaya gelir. Burada belirli bir program yoktur. Ama konaklayanlar arasında, ille de eli enstrüman tutan veya sesi akortlu birkaç kişi bulunur. Zaman zaman ortaya müthiş doğaçlamalar çıkar. Hangar’da iki bar vardır. Alt kattaki gün boyu, üst kattaki ise geceleri açıktır. Yemek sonrası hayli kalabalık olur. Yılbaşı gibi özel günlerde ise bırakın oturmayı, ayakta duracak yer bile bulmakta zorlanırsınız. Üst Kat Bar’ın yayla gibi koltukları, gündüzleri kitabını yayıla yayıla okumak isteyenler için de iyi bir seçenektir.

Haberin Devamı

Gece yarısına doğru, kalan kurtlarınızı dökmek için buranın diskosu Bull Bar’a yönelirsiniz. Kadir’in Ağaç Evleri gibi Bull Bar da dünyaca ünlüdür. Çevre destinasyonlardaki otellerin, geceleri Bull Bar’a tur düzenleyip müşterilerini taşımaları bundandır.

Odyssey ile başladı

Burası sadece tatilcilerin değil, yerli yabancı sinemacıların, reklamcıların, defile düzenleyen modacıların da gözdesidir. Film çekimi geleneği çeyrek asır önce “Odyssey” ile başladı. Kadir’in Bull Bar’ı adını, filmin çekimi sırasında kullanılan boğa heykelinden aldı. Ekip giderken heykeli Kadir’e hediye etti ve görkemli öküz uzun seneler disko barın girişinde yer aldı.

Böyle gidilir

Antalya-Kumluca yolu üzerinden aracınızla geliyorsanız Olympos sapağından saparsınız. Sekizinci kilometrede bir dörtyol ağzına (İtfaiye Meydanı) gelirsiniz. Buradan sola saparsınız. Vadi girişinde 200-300 metre sonra Kadir’in Ağaç Evleri’ni görürsünüz. Otobüsle geliyorsanız, anayolda Olympos sapağında inersiniz. Buradan kalkan minibüslerle ulaşırsınız. Kadir’in Olympos ve Adrasan’da birer şubesi daha vardır. Tel: (0242) 892 12 50, internet adresi:
www.kadirstreehouses.com

Haberin Devamı

Turizm elçisi Kadir

Kadir’in Ağaç Evleri


Kadir Kaya bugüne kadar 200’e yakın yurt dışı fuarda stant açtı. 50 bin kitap, 100 binlerce broşür dağıttı. Her şeyi devletten beklemekle vakit kaybetmedi. Sadece Olympos’u değil, tüm Antalya’yı ve dolayısıyla Türkiye’yi dünyaya tanıtmak uğruna cebinden binlerce dolar harcadı.

Her yıl onlarca yabancı gazete, dergi, televizyon burayı konu alan programlar hazırlar. Ödüller yağmur gibi yağar. Örneğin, başta Los Angeles Times, The Washington Post, The Guardian olmak üzere pek çok yabancı yayın kuruluşu Kadir’in yerini “dünyanın en iyi ağaç evleri” seçmiştir. Dünyanın beşinci büyük turizm fuarı organizasyonu Emitt, “Türkiye’yi yurt dışında en iyi tanıtım” ödülünü Kadir’e vermiştir.

O kadar mı? Bugün Asya’nın ve dünyanın en yüksek dağı Everest’e, Afrika’nın en yüksek dağı Tanzanya’daki Kilimanjaro’ya, Avrupa’nın en yüksek dağı Mont Blanc’a kimin yolu düşerse, zirvede Kadir’in flamasının dalgalandığını görür.

Kriz dönemlerinde herkes ağlarken Kadir’in yüzünün gülmesi bu kişisel çabalarındandır. Darısı diğer turizmcilerin başına...