Pazar Milliyetçi hassasiyetler fazlasıyla vurgulanıyor

Milliyetçi hassasiyetler fazlasıyla vurgulanıyor

18.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seçimlerin yapılacağı 1 Kasım Pazar gününde Ay, ülkemizin yükselen burcu olan Yengeç burcunda ilerliyor olacak. Bu durum halkın önemli katılımını ve milliyetçi hassasiyetleri fazlasıyla vurguluyor

Milliyetçi hassasiyetler fazlasıyla vurgulanıyor

Bu yazımda liderlerin ve ülkemizin astrolojik haritalarına bakarak yaklaşan seçimlerle ilgili bazı değerlendirmeler yaptım. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin doğum tarihi belirsiz olduğu için onu bu çalışmaya dahil edememekle birlikte ülkemizin haritasından giderek bazı değerlendirmelere ulaşmaya çalıştım.

Haberin Devamı

29 Ekim doğumlu ülkemizin yıllık haritasında bu yıl dengeyi, diplomasiyi ve ortak kararları anlatan Terazi burcu yükseliyor. Dolayısıyla olası bir koalisyon konusu ülke gündeminde önemli bir yer tutabilir. Toprağa, vatana ait konular yine dikkat çekerken, özellikle komşulardan, doğal olarak Ortadoğu’dan kaynaklanan ve aynı zamanda uluslararası ölçekte gelişmelerin ön planda kalacağı görülüyor.

Belirsizlik ve çift durumlar

Yıllık haritada kontrol edilmesi zor ve gizli alanda kalan gezegenler süregelen koşulların en erken mart-nisan aylarına kadar devam edebileceğini gösteriyor. Yine ülkemizin ilerletilmiş haritasında Akrep burcunun tam ortasında ilerleyen Ay şiddet, huzursuzluk ve yıpratıcı unsurlar taşıyan olayların bu dönemde daha büyük bir yoğunluk gösterdiğini açıklıyor.

Haberin Devamı

Kısa vadede bu süreçte, 30 Ağustos’tan beri belirsizlik ve çift durumlar görülüyor.
14 Aralık’tan sonraki dönemde ise ekonomik koşullara ve iç duruma ait konular öncelik kazanıyor. Ayrıca 25 Kasım’a kadar olan sürede de iç hassasiyetler, milliyetçi temalar devam ediyor.

Seçimlerin yapılacağı 1 Kasım’da Ay ülkemizin yükselen burcu olan Yengeç’te ilerliyor olacak. Bu durum halkın önemli katılımını ve milliyetçi hassasiyetleri fazlasıyla vurguluyor. Aylık temalara baktığımızda da ikilik ve çift durumlar yaratabilen koşullar ve aynı zamanda denge, koalisyon görüntüsü verebilecek unsurlar yer alıyor. Bu dönemde halkı etkileyen propaganda ve hayal üreten koşullar var.

Seçimlerin gerçekleştiği günün hemen ertesinde, 2 Kasım’da Merkür Akrep burcuna ilerliyor. Bu durum seçim sonuçlarını etkileyebilecek bazı gizli koşullara, sıkışıklıklara işaret edebilir. Seçim günü 29 derece ilerleyen Merkür, sonuçlar, hesaplamalar ve ölçümler açısından kriz içeren durumlar getirebilir. Seçimden çıkacak koşullara göre ayrıca 8 Kasım tarihi civarı dikkat çekici olacak.

Liderlerin durumu

RECEP TAYYİP ERDOĞAN (Cumhurbaşkanı)

Politik vizyonunu gözden geçirebilir

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile aynı günde (26 Şubat) doğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu dönemde test edici koşullar altında olduğu görülüyor. Kasım ayında aktif hale gelmeye başlayan Satürn-Neptün karesi, haritasındaki Güneş’i etkilerken, politik vizyonunu da gerçekçi biçimde gözden geçirmesi gerekebilir.
Bu süreçte pek çok belirsizlikler ve karmaşalar dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

AHMET DAVUTOĞLU (Başbakan)

Hayallerle gerçekler arasında

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun astrolojik göstergeleri uzlaşı, denge ve ilişkiler üzerinde çalışması gerektiğini anlatıyor. Bu dönemde hayatında tek başına hareket edemediği koşullar hakim. Balık burcunda ilerleyen Neptün ve Kasım ayında yaklaşan Satürn transiti karmaşa, belirsizlik ve güçlü bir hayal kırıklığına uğrama riskine işaret ediyor. Güçlü kişilerin desteğini almakla birlikte, bu seçimlerde tam istediğini almakta pek şanslı görünmüyor.

Yaklaşan astrolojik göstergeler denge ve uyum geliştirmesini öneriyor. Ancak 14 Aralık’tan sonra nispeten daha olumlu koşullar içinde. Her durumda, Başbakan Davutoğlu 2016 yılında da 6 Mart’la başlayan bir dönemde, 17 Nisan-30 Haziran arasında oldukça stresli ve mücadele getiren koşullar içinde olabilir. Bu gelişen koşullar onun siyasi diplomasi ve uyum kapasitesini, politik ilişkilerini yakından test edeceğe benziyor.

Haberin Devamı

KEMAL KILIÇDAROĞLU (CHP Genel Başkanı)

Orta vadede kontrol kendisinde değil

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yay burcunda doğmuş olması ve sorumluluklar, yükler ve ciddiyet getiren Satürn’ün de bu dönemde Yay burcunda ilerliyor olması, onu daha gerçekçi hareket etmeye ve sorumluluk almaya davet ediyor. Seçim döneminde cesaret ve liderlik içeren vurgular ve daha iyi bir sonuç almasına yardımcı olacak faktörler var. İlerletilmiş haritasında Satürn’ün düzgün harekete dönmüş olması da yine olumlu bir gösterge.

Yaklaşan 2015-2016 döneminde gücü ve otoritesiyle ilgili alanlarda test edileceğini fark ediyoruz. 8 Kasım civarındaki gelişmeler dikkat çekici olabilir. Orta vadede kontrol kendisinde değil. Kılıçdaroğlu ancak 2018 sonrasında hayatına daha sağlam bir düzen verebilir.

Haberin Devamı

MHP’NİN DURUMU

Performansı önemli

Seçim günü milliyetçi temaları ve halkın hassasiyetlerini anlatan Yengeç burcunda ilerleyen Ay, MHP’nin performansını değerli kılıyor. Ülkemizin içinden geçtiği bu hassas dönem, halkın koşullarındaki yıpranmalar orta vadede 2016 kasımına kadar devam ediyor.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ (HDP Eş Genel Başkanı)

Gelecek vâdediyor

Selahattin Demirtaş’ın haritasında bu dönemde onun Koç burcundaki Güneş’i üzerinde ilerleyen Uranüs önemli fırsatlar, heyecan ve artan bir dinamizm getiriyor. İlerletilmiş haritasında Saka burcuna ilerleyen Ay da bu olumlu eğilimleri güçlendiriyor. Seçim döneminde ise önemli ayarlamalar yapmak durumunda. Elde edeceği başarı sayesinde ilerlemesini sürdürebilir. 2016 mayısı sonrasında sözlerine daha çok dikkat etmeli.