Pazar Mukaddes dinlerin başkenti

Mukaddes dinlerin başkenti

17.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Üç büyük dinin kutsal mekanı , büyüleyici Kudüs... İhtişamı, saçtığı ruhani enerji ve kutsallığı onu paylaşılamayan şehir yaptı. Selahaddin Eyyübi’den bu yana gözyaşı dinmedi. Betlehem, Mescid-i Aksa, Harem-üş Şerif, Ağlama Duvarı gibi ilahi dinler için birçok değer taşıması bu şehri merkezi konuma taşıdı. Fotoğrafta Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve avlusundaki çocuklar görülüyor. “Mescid-i Aksa özgürleşsin” dercesine uçurtmalar uçuran çocuklar tarihin en anlamlı mesajlarından birini veriyor.

Mukaddes dinlerin başkenti

Kadrolu köpekler

Haberin Devamı

- Ankara, Gölbaşı’ndaki Köpek Eğitim Merkezi (KEM) Şube Müdürlüğü’nde eğitilen bu sevimli detektör köpekler güvenlik güçlerinin en büyük destekçisi. Birçok alanda güvenlik güçleriyle görev yapan köpekler formda kalmaları için her gün eğitimden geçiyor.

Mukaddes dinlerin başkenti

İstanbul’da Bangladeş rüzgarı

- Bangladeş, Güney Asya’nın en renkli ülkelerinden... Halk oyunları, yöresel kıyafetleri ve zarif dansçılarıyla öne çıkıyor. Bangladeş’in İstanbul Başkonsolosluğu geçtiğimiz hafta 46’ncı zafer yılı kutlamalarını Mimar Sinan Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Davetliler dansçıların gösterileriyle büyülendi.

Mukaddes dinlerin başkenti

Yerli malı, yurdun malı

- Ülkemizin yerli ürünlerini teşvik etmek uzun zamandır öncelikli ticari politikamız. 1946’da “Yerli Malı Haftası”, 1983’te “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak anılan “Yerli Malı Haftası” her yıl 12-18 Aralık’ta kutlanıyor. Milliyet arşivinden aldığımız fotoğraf, 1986’da yerli ürünlerin satıldığı Sümerbank mağazalarından birinde çekilmiş.

Haberin Devamı

Mukaddes dinlerin başkenti

Taze akşam simidi

- “İstanbul denince akla ilk gelen çay ve simittir… Bir de yanında hoş bir sohbet…” demiş dizelerinde şair. Fotomuhabiri Dağhan Kozanoğlu da bu dizelere öykünmüş olacak ki Tarihi Kız Kulesi fonunda yatmış pusuya, tam da simitçi geçerken basmış deklanşöre.

Mukaddes dinlerin başkenti

Kırmızı kasaba

- Havana’ya 3.5 saatlik mesafede olan Vinales’te oldukça sakin ve geleneksel bir hayat akıp gidiyor. Tütün çiftlikleriyle çevrelenmiş bu sakin kasabanın puroları ise dünya çapında ün yapmış. Ve tabii “Küba” denince akla gelen eski model Amerikan otomobilleri Vinales sokaklarında fotoğrafçının ilgisini çekmiş.

Mukaddes dinlerin başkenti

Kuleli’de sabah

- Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan olta balıkçıları çarşaf gibi durgun Boğaz’ın serin sularına olta atıyor. Yeni günün hengamesi başlamadan az önce çekilen bu fotoğrafta estetik mimarisiyle öne çıkan Kuleli Askeri Lisesi de kompozisyona eklenmiş.

Mukaddes dinlerin başkenti

Acılara rağmen gülümsemek

- Savaşlar, doğal afetler ve yoklukla geçen bir ömrün derin izleri yüzündeki her kıvrıma işlemiş. Afganistan’nın başkenti Kabil’in çevre köylerinden birinde, yöresel başlığı pakolla fotomuhabire doğru poz veriyor yaşlı adam. Fotoğrafının çekilmesi hoşuna gitmiş olmalı ki gülümsüyor.

Haberin Devamı

Mukaddes dinlerin başkenti