Pazar “Ne yaptım ne ettiysem olduramadım”

“Ne yaptım ne ettiysem olduramadım”

13.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Onlar ünlü insanlar... Twitter’da, Instagram’da on binlerce, yüz binlerce takipçileri var. Ama orada hayat hep güllük gülistanlık gitmiyor. Ne zaman ki ülkemizde bir problem, bir acı yaşansa yaptıkları ya da yapmadıkları yüzünden sosyal medyada onların canlarına okunuyor. Ne şerefsizlikleri kalıyor ne yalancılıkları... Bugünlerde de yedikleri küfürün, bedduanın bini bir para...

“Ne yaptım ne ettiysem olduramadım”

Kimse ölmesin” diyor, küfürü yiyor. Hiçbir şey demiyor, “Bugünlerde nasıl böyle susarsın? Yazıklar olsun” diye paparayı yiyor. Yok eğer “acı” derse, ekran karartırsa, bu sefer yalancı oluyor.

Haberin Devamı


Tek kabahatleri ünlü olmak. Ne deseler olmuyor, ne demeseler olmuyor. Küfürler, tehditler, beddualar... Ne hainlikleri kalıyor

ne yalancılıkları... Kimileri onlara laf öğretiyor, kimileri de direkt “şerefsiz” diye giriyor.


Belki karşılarında olsalar imza isteyecek ya da en azından ağzını açamayacak adamlar, kadınlar klavye başında onlara “geçirdikçe geçiriyor”. Çünkü siz hangi fikirde, taraftaysanız o tarafta olup mutlaka bunları sosyal medyadan bağırmak zorundalar.

Yoksa...


Ünlü isimlerin Instagram sayfalarındaki binlerce mesaj arasından seçim yaparken en adaplı, küfürsüz olanlarını seçmeye çalıştık. Yoksa neler neler var. Bir de onlara karşılık verenler, sanatçıyı koruyanlar... Zaten bir süre sonra kendi aralarında uzun bir tartışmaya, kavgaya dönüşüyor iş.

Haberin Devamı


Bu yazıda bazı ünlü isimlerin özellikle son dönemde sosyal medyada yaşadıklarını okuyacaksınız. Kimileri komik, kimileri dikkate bile değer değil ama bazıları gerçekten korkutucu, düşündürücü ve acıklı. Hele Bergüzar Korel’in çocuğu için yazılanlar... Eğer temenni işe yarıyorsa, biz de çocuğu için temenni edelim, analı babalı, uzun ve mutlu bir ömrü olsun diyelim.

Çocuğuna beddua ettiler, çileden çıkardılar

BERGÜZAR KOREL

Bergüzar Korel Instagram’da siyah ekran paylaşarak “Acıdan tükenmek” yazdı. Adı yalancıya çıktı. “2 günde 27 sehit verdik, gerçekten tükendiniz mi? Yine yürüyüş yapın kocanızla da en azından inandırıcı olsun. Yani sonuçta ağaçlar şehitlerimizden daha önemli değil di mi?” diyen bir takipçisi ona inanmadığı gibi Gezi dönemindeki hal ve tavırlarına da kızdı. Bir başka takipçisi de “Yalandan kim ölmüş ki? Hadi çıkın meydana. Sahte ve yalandan acıdan tükenmek çok inandırıcı...” diye kendi kendine bağrındı.

“Ne fahişeliğim kaldı ne teröristliğim”

Ama Korel’i asıl çileden çıkartan belki de içindeki pek çok konuyla ilgili umudu yok eden mesaj “Kocanla ağaçlar kesiliyor diye en önden yürüyordunuz. Şimdi fidanlarımız, askerlerimiz gidiyor, sesiniz çıkmıyor. Sen de yetiştiriyorsun bir tane, Allah büyüktür” oldu. Bu yorumun fotoğrafını sayfasında paylaşarak isyan etti, bir de cevap verdi ki okunmaya değer:

“Yıllardır her türlü saldırılarınıza, iftiralarınıza karşı nezaketimi, saygımı, insanlığımı korudum. (...) Herhangi bir mecrada siyasi parti propagandası yapmamışken, ağzımdan siyasi hiçbir cümle çıkmamışken beni damgaladınız. Ne fahişeliğim kaldı, ne teröristliğim, ne şeytanlığım... Hayvan sevdim aşağıladınız, sadece çocuk olduğu için yapılanlara sesimi çıkardım, ‘kendi ülkenin çocukları için ne yapıyorsun’ diye hesap sordunuz! Zamanında çocuğun ölsün diye mesajlar attınız, çocuğum sokağa çıktığında mahalledeki çocuklar gelip ‘senin ölmeni istiyorlarmış, doğru mu’ diye sorduğunda yavrumu nasıl sakinleştireceğimi bilemedim! Ama bugünkü şu beddua kadar iğrenci olmamıştı hayatımda! Bir anneden, beni tanımayan bir insandan böylesine bir beddua aldığımdan beri, artık beni hiçbir şey şaşırtamaz derken, ellerimin titremesine mani olamıyor, bu yazıyı yazmakta zorlanıyorum! Ey kadın! Bu mu vatan sevgisi? Kalbin çocuğumu kaybetme bedduası edecek kadar nasıl kararmış senin? Senin inandığın Allah değil mi benim inandığım? Sen insan mısın? Sen anne misin? Tez vakitte kalbindeki, içindeki o karanlıkta boğulmanı dilemek isterdim ama seni seven birileri de vardır muhakkak. Dilemem... Çocuğun için, ailen için dilemem! (...) Şimdi sen düşün kafanı yastığa koyduğunda, ettiğin bedduanın hesabını
nasıl vereceksin nefes alırken?”

“Gülben hanım, Gülben hanım...”

GÜLBEN ERGEN

Gülben Ergen Instagram sayfasında gündeme yönelik tepkilerini sıklıkla paylaşan ünlülerden. Son olarak “Umuda yolculuk için Bodrum’un Akyarlar mahallesinden Yunanistan’ın Kos adasına geçmeye çalışırken botları batan ve cansız bedenleri sahile vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi ve annesinin cenazeleri memleketleri Kobani’de toprağa verildi. Aylan’ın cenazesinde ağlayan bir genç kızın fotoğrafını paylaştım ey kendisiyle kavgası bitmeyen insan kılığında gezenler!!! Hakaretlerinizin ve küfürlerinizin içinde boğulacaksınız! Bana insan sevgisi öğretmeyin, bana insan ayrımı öğretmeyin de kendinize bakın! #Acı #Cenaze #Saygı” yazarak tepki gösteren takipçilerine cevap verdi.

Bu yorumuna da “Gülben hanım böyle şeyler atacağınıza, biz zaten şehidimiz olduğunu biliyoruz, onun yerine para uğruna çıktınız o canlı yayına, yasımız var deyip çıkmayacaksınız. Üç beş foto atmakla olmuyor, orada analar kan ağlarken sizler para için eğleniyorsunuz. O zaman gösterin büyüklüğünüzü bakalım, para mı yoksa şehitlerimizin
yası mı?” gibi cevaplar geldi.

“Hâlâ program yapıyorsunuz”

ESRA EROL

-Sunucu Esra Erol, son yaşanan olaylarla ilgili üzüntüsünü Instagram’dan paylaşmış olmasına rağmen tepki alanlardan: “Ülke bu haldeyken siz televizyoncular hâlâ program, eğlence peşindesiniz. Şu an ülkenin tek derdi ve eksiği evlenmeye çalışan insanlar zaten. Sonra kalkıp yazılar, Türk bayrakları paylaşıyorsunuz ama hiç inandırıcı olamıyorsunuz, üzgünüm.”

“Gay’leri korudun, askeri unuttun” sitemi

BEREN SAAT

Salı günkü “Teröre Lanet” yürüyüşlerindeki en ilginç görüntülerden biri de HDP’ye oy verdiği iddia edilen Beren Saat’i protesto etmek isteyen bir grubun “Aşk-ı Memnu” dizisinin çekildiği köşkün önünde buluşması oldu. Tabii Beren Saat’in sosyal medya hesapları da birçok ünlü gibi ilginç mesajlarla dolu.

Örneğin Saat, BBC News’den Türkiye’deki LGBTİ yürüyüşüne ait bir görseli paylaşmış, “Tüm dünyada kutlamalar yapıldı ama Türkiye’de... Bazen biraz durup kendine dışarıdan bakmak gerek, ülken için demokrasi vardır demeden önce, özgürlüğü hazmetmiş gözlerden kendini bir görmek gerek. Sonu gelmeyen şiddet haberleri utanç veriyor artık. Bir derin nefes alıp özeleştiri yapmak gerek!” diye yazmıştı. Takipçileri bu paylaşımına halen mesaj atarak kendisini kınıyorlar “İnsan değilsiniz... Şehitlerimize niye tepki vermiyorsun. Çünkü kanın bozuk...” diye faşizan yaklaşanlar da, “N’oldu gay’ler ölümü hak etmiyor ama sen rahat yaşa diye sınırda askerlik yapan gencecik insanlar ölümü hak ediyor di mi? Onların anaları babaları ağlamayı, üzülmeyi hak ediyor di mi? Zavallısın sen...” diye konuyu alakasız bir yerden yakalayan da oldu, aynı sorunun tersinin kendisine sorulabileceğini hesaplamadan.

“Karı koca tık yok, yazıklar olsun”

KENAN DOĞULU

Kenan Doğulu’nun son paylaşımının 30 Ağustos’ta, Zafer Bayramı’na yönelik olması, bu paylaşımın altına tepkiler gelmesine yol açtı:

-“... arayarak bu hainlerin reklamlarını görmek istemiyorum diyerek şikayet edin. Bunların bu vatandan ekmek yemesini önleyin!”

-“İkiniz de TR Cumhuriyeti’nde yaşamayı hak etmiyorsunuz. Neler neler oluyor Türkiye’de. Şurada bir tavrınızı koymuyorsunuz şehitlerimiz için, Türkiye’nin acısı için. Bir kelime yazamadınız karın da sen de, demek ki bayağı hoşunuza gidiyor bu durum.”

-“Karı koca olarak örnek çiftliğinizi bu zorlu günlerde düşüncenizi, tepkilerinizi ülkemle paylaşarak da keşke gösterseydiniz. E bir de üzüntünüzü, tabii üzüntünüz varsa.”

-“Şerefsiz köpekler, karın da sen de yürüyün gidin bu ülkeden, hainler.”

-“Karı koca tık yok, yazıklar olsun size... Size prim verip bu günlere getirdiğimiz için bize de yazıklar olsun.
Vatan hainleri”.

-“Şehitlerimiz ölüyor, sesin yok mu? Ülkemizde para kazanıp sizi koruyan aslanlarımızı umursamıyorsunuz. İnşallah
o sesin bir daha çıkmaz”.

-“Yazıklar olsun size. Bunca yıl bu halkın sevgisini kazanıp kandırdınız, ekmeğini yediniz, şimdi evlatlarımızın acısını bile paylaşamıyorsunuz. Sizin insanlığınıza yazık. Bu millet seni ve karını affetmeyecek Kenan bey...”

-“Kenan Doğulu seni demek ki Türkiye yanlış tanımış, yazık. 2 günde 30 şehit var ve sen duyarsız mı kaldın. Acının tarifi anlatılamaz ama sen Türk bayrağı bile paylaşmamışsın. Sen Türk evladı değil misin? Bundan sonra senin tek bir şarkını dinlemiyorum. Almayacağım, aldırmayacağım. Yazıklar olsun.”

-“Yazık ya, bir Türk bayrağı koymamak için çırpınıyorsunuz. Her türlü şeyin resmini koyuyorsunuz, her şeye duyarlısınız da kendi vatanınız kan ağlarken bir bayrak koymak mı ağır geliyor? Çok yazık.”

-“Al karını evinde oturt, namussuzu karı diye almışsın, kessin çenesini”

“Hadi görelim vatanseverliğini”

HALİT ERGENÇ

Korel’in eşi Halit Ergenç de sosyal medyada pataklananlardan. “Terörden ve ölümden beslenen her zihniyete lanet olsun... Gencecik canlardan, yaşamaktan, umuttan ve barıştan daha kıymetli ne var ki öldürüyorsunuz... Ne var?” diye not paylaşmasına rağmen yetmedi! “Halitçim arkadaşlarını toplayıp Gezi’deki gibi ne zaman karakolların önünde nöbet tutacaksın, hadi görelim vatanseverliğini”, “Neden yoksunuz şimdi, neden şehidine sahip çık yürüyüşlerinde yoksunuz? Neden ülkenin sanatçısı, oyuncusu, şarkıcısı çıkıp destek için kol kola yürümüyorsunuz? Neredesiniz, nerede? Siyasi olay çıktığında meydanlara inen sizler neden şehitlerimize sahip çıkmıyorsunuz? Bir iki kelime yazmakla mı destek olacaksınız?” diye meydanlara çağrıldı.

“Politiği seven insansın diye bilirdim”

RIZA KOCAOĞLU

-Rıza Kocaoğlu hiçbir şey yapmadan tepki alanlardan. Yeni filminin karesini paylaşınca yedi azarı o da. Yazılan hakaret içerikli yorumları sonradan silse de “Kaç gündür onlarca şehit veriliyor, nerelerdesiniz? Sanırım tatiliniz bitmedi, nasıl, eğleniyor musunuz? Belki de şu an havuzda viskinizi yudumluyorsunuz ama şunu unutmayın bunların hesabı hem bu dünyada hem öbür dünyada sorulacak...” diye uyarıldı. “İki ağaç için Türkiye’yi ayağa kaldıran insancıklar, şimdi göremiyoruz hiçbirinizi? Bir ağacın yerine yenisi dikilir ama bir şehit anasının oğlu geri gelmez!” diye Gezi üzerinden eleştirildi. Kimileri de hayal kırıklığına uğradı: “Rıza seni politiği seven insansın diye bilirdim, hiçbir tepkini göremiyorum.”

Gerard Deperdieu dA nasİbİnİ aldı

“Şerefsiz Gerard, seni bu millet sanatçı yaptı”

-Özel bir televizyon kanalına konuşan 66 yaşındaki ünlü Fransız oyuncu Gerard Depardieu, birkaç gün önce artık Fransa ile bütün bağlarını koparmak istediğini açıklamıştı. Bize ne mi? Olur mu? Bir gazetenin internet sitesi “Ünlü oyuncudan şok sözler: Bu ülkeden çekip gitmek istiyorum” başlığıyla haberi paylaştı ama fotoğraf buzlanmıştı. Kim olduğuna bakmadan yapılan yorumlardan -küfür dozu en düşük- birkaç örnek: “Hemen git de bir pislik eksilsin”, “Seni tutan mı var. Git. Hem sanatçı olmuşsan da bu milletin, bu ülkenin sayesinde, şerefsiz”, “Durduğun hata, ne duruyorsun, bu ülke Müslüman Türkiye.”