Pazar Neşeli limonlar artık Trump Cadde’de

Neşeli limonlar artık Trump Cadde’de

20.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nişantaşı ve Etiler’den sonra Limonata restoran ve bar zinciri şimdi de Trump Towers’daki Cadde’de şube açtı. Tek bir farkla, sizi şehrin yoğunluğundan kurtaracak çiçeklerle dolu rengarenk terasıyla...

Neşeli limonlar artık Trump Cadde’de

İzzet Çapa’nın Nişantaşı Teşvikiye’de ve franchising olarak Etiler Nispetiye’de faaliyet gösteren Limonata kafe ve restoran zincirinin son şubesi üç hafta önce Mecidiyeköy Trump Towers Alışveriş Merkezi’ndeki Cadde’de hizmet vermeye başladı. Her şubesinde menüsünü ve dekorasyonunu koruyan mekanın Cadde şubesinin diğerlerinden bir farkı var; terası. Limonata Teras’ın çiçeklerle dolu havadar terası şehrin yoğunluğundan kaçmak, iş çıkışı lezzetli bir şeyler yiyip içmek isteyenlerin uğrak noktası olmaya aday.

Eski ve yeni bir arada
Limonata’nın kapısına gelince tıpkı diğerlerindeki gibi sizi sepetin içinde, yüzlerinde gülücüklerle neşeli limonlar karşılıyor. İçeriye girince duvarlarda eğlenceli çizimlerin olduğu, kırmızı ve sarının ağırlıklı olduğu renklerin ahşapla birlikte kullanıldığı, üzerinde renkli sakız kavanozlarının yer aldığı masalarla donatılmış bir ortam göze çarpıyor.
Eskiyle yeninin bir arada kullanıldığı dekorasyonda ilgi çeken diğer detaylar ise raflara yerleştirilen vintage bavullar, anneannelerin fiskos köşesini andıran oturma bölümleri oluyor. İç mekanda bir de şarap kavının olduğu bar ile iştah kabartan rengarenk bir tatlı köşesi de var.
Limonata Teras’ın sarmaşıklar, mazı ağaçları, duvarlardan sarkan renkli bitkiler ve bonzailerle dolu terasına çıktığınızda evinizin bahçesine adım atıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Pop-art desenlerinin de yer yer kullanıldığı terasın en güzel yanı ise şehrin kaosundan insanı uzaklaştırıp içini açan huzurlu atmosferi.
“Nutellalı beni ye” tatlısı Mekanın adı Limonata olunca haliyle akla yazın içilen buz gibi içecek geliyor. Burada klasik limonatanın yanı sıra küçük kulplu kavanozlarda sunulan çilekli, salatalıklı limonataları ya da ev yapımı, limonlu, şeftalili, çilekli soğuk çayları deneyebilirsiniz. Yerli-yabancı şaraplardan oluşan kava sahip mekanda tekila, şampanya kokteylleri ile Nutella Malibu, Pinky Shot, Baby Shower gibi tek içimlik içkiler de bulabilirsiniz.
Eren Kesimer ve Efe Anıl Çetin’in imzasını taşıyan ana yemek menüsünde et şinitzel, cafe de paris soslu biftek, ızgara somon, Limonata antrikotun yanı sıra
İspir kuru fasulye, yoğurtlu kebap gibi geleneksel lezzetler var. Bu yemeklerin dışında köfte&piyaz burger, Apartment burger, cevizli peynirli ev makarnası, köz patlıcanlı ve Hatay peynirli rizotto, kokoreç pizza, avokadolu salata, sumaklı naneli çılbır ve mantı da Limonata’nın sunduğu tatlardan. Tatlı severler içinse kendini cheesecake zanneden irmik tatlısı, nutellalı beni ye gibi ilginç seçenekler öne çıkıyor.
Sonuç olarak Nişantaşı’nda rengarenk, Etiler’de cıvıl cıvıl, Trump Towers’da kocaman teraslı Limonata’lardan biri sizi de yaz günlerinde ferahlatabilir.