Pazar Nişantaşı’nın Türkçe müzik çalan yeni barı

Nişantaşı’nın Türkçe müzik çalan yeni barı

08.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugünlerde gece kulübü deyince herkes Sess’ten söz ediyor. Aralık başında Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde, Niş’in eski yerine açılan Sess’in adına hem magazin sayfalarında hem de gazete köşelerinde sıkça rastlamaya başladık.

Nişantaşı’nın Türkçe müzik çalan yeni barı

Mekanın nasıl bu kadar kısa sürede bu kadar çok müdavimi olduğunu araştırınca karşınıza çıkan isim her şeyi açıklıyor. Mekanın işletmecisi 25 yıldır gece kulübü işletmeciliği yapan ve Emre Ergani başta olmak üzere gece hayatının sırlarını bilen isimlerle birlikte çalışan Nedim Binler. Binler’le Sess’in sakin saatlerinde buluşup yeni mekanının ayrıntılarını konuştuk.

Haberin Devamı

* Sess için neden Nişantaşı’nı tercih ettiniz?

Ortağım Emre beyin de (Ergani) benim de evimiz burada. İkimiz de ilk işlerimizi burada açtık. Nişantaşı’nın ikimizin de hayatında önemli bir yeri var. Türkçe yeniden popüler hale geldi son iki senedir. Biz de Türkçe müziğin iyi bir lokasyonda, şık bir mekanda, daha kaliteli biçimde sunulmasını istedik. Türkçe müzik çalan mekanları daha çok Taksim’de, Harbiye’de görüyorduk. Nişantaşı’nda niye olmasın dedik. Hitap ettiğimiz misafir portresi zaten Nişantaşı’na gelmeyi seviyor. Fakat ben Türkçe müziği bu kadar özlediklerini ve sevdiklerini unutmuşum biraz. Burada onu tekrar gördük. Nişantaşı’nda bir hareket hep vardı. Akşamüstü barları, kafeler, restoranlar... Bir tek kulüp eksikti. O eksiği kapattığımızı düşünüyoruz. Atiye Sokak’la 10 metre aramız. Akşam 8’de geliyorlar. Atiye’de yemeklerini yiyorlar. 10 buçuk gibi oradan çıkıp yürüyerek mekanımıza geliyorlar.

* Mekanınızın adına hem magazin sayfalarında sıkça rastlıyoruz, bu durumdan rahatsız oluyor musunuz?

Mekanın adının magazin sayfalarında anılması gayet doğal. Ünlüler çok rahat ettikleri için burayı tercih ediyorlar. Otomatikman onlar geldiği zaman da magazincilerin haberi oluyor. Gece hayatının doğal bir döngüsü bu. Hiçbir şikayetimiz yok. Magazincilerle zaten
20 senedir dostuz. Onlara olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Magazin ve gece hayatı hep iç içe, biri olmadan diğeri yaşayamaz zaten.

* Hangi dönemden şarkılar çalıyor daha çok?

Yüzde 90 pop ağırlıklı, eski-yeni ayrımımız hiç yok. Disk jokeyimizin o anki atmosfere göre, içerideki kişilere göre hem hareketli hem slow Türkçe şarkılar çalıyor.

* Sadece içki mi servis ediliyor?

Sadece içki servisi yapıyoruz. Lokantamız yok. Atıştırmalık da pek yok. Sadece çerez ve meyve. Özel davetler aldığımızda yanda kendi işletmelerimiz var. Oralardan istediğimiz catering servisi alabiliyoruz.

Haberin Devamı


* Sess’i başka bir yerde de açmayı düşünüyor musunuz?

Misafirlerimize hitap eden iki yer geliyor akla; Çeşme veya Bodrum. Benim için hiçbir farkı yok. Yazın Sess’i bu iki yerden birine taşıyacağız.