Pazar Ofis hastalıklarına ofiste tedavi

Ofis hastalıklarına ofiste tedavi

08.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilgisayar, masa ve sandalye üçlüsüyle fazla vakit geçirmekten dolayı gelişen fiziksel sorunlarınız varsa bu haberimiz sizin için. Siz vakit bulup fizik tedaviye gidemiyorsanız uzmanlar mesai saatleriniz içinde ofisinize geliyor

Ofis hastalıklarına ofiste tedavi

Yapılan araştırmalara göre özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve çalışan insanlar günün minimum sekiz saatini ofislerinde, masa başında geçiriyor. Hal böyle olunca da boyun düzleşmesi, bel fıtığı gibi çağın getirdiği hastalıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Peki ne yapacağız? Önemli olan hastalığı ilk seviyede yakalamak olsa da doktorlar bu tip durumlarda fizik tedaviyi öneriyor. Fakat yine kurumsal hayatın şartları işin içine giriyor ve bir türlü fizik tedaviye gidecek zaman bulamıyoruz.

Haberin Devamı

İşte tam da bu noktada Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yeni bir uygulamayla çalışanlara kolaylık sağlıyor. Adı ofiste fizik tedavi hizmeti. Siz e-postalarınıza cevap vermeye devam ederken, Romatem’in uzman ekibi maksimum bir saat içinde size tedavinizi uygulamış oluyor. Uygulamanın detaylarını öğrenmek için Romatem Grup Hastaneleri CEO’su Leyla İlhan Pamukçu’yla konuştuk ve uzman ekibiyle birlikte ofiste fizik tedavinin nasıl gerçekleştiğini deneyimledik.

- Gün içinde en çok ofislerde ve masa başında vakit geçiriyoruz. Bu durumun uzun vadede insanlara zararı ne oluyor?

Günlük yaşantımızın minimum sekiz saati ofislerde geçiyor. Biz bu durumu bilgisayar, masa ve sandalye üçlüsü olarak tanımlıyoruz. Bu üçlüyle geçirilen uzun vakitlere bir de çalışma hayatının getirdiği stresler eklenince çalışanlar bel, boyun hastalıkları ve omurga eğrilikleriyle tanışıyorlar. Bu hastalıklar da tedavi edilmezse bir süre sonra vücutta dönüşü olmayan deformasyonlara sebep oluyor.

Haberin Devamı

“Teşhis için röntgen de kişinin ofisinde çekiliyor”

Ofis hastalıklarına ofiste tedavi

- Peki, ofiste fizik tedavi hizmeti verme fikri nasıl doğdu?

İnsanlar yoğun çalıştıkları ve kurumlarından çıkamadıkları için tedaviye gidemiyor. İstanbul trafiği de bu etkenlerden biri aslına bakarsanız. Bildiğiniz gibi fizik tedavi merkezleri akşam açık olmuyor. Bu durumda iş çıkışı gitmek isteyen hastalar maalesef tedavi olamıyor. Bunlar üç-beş seans sonra bitecek tedaviler olmadığı için devamlılık istiyor. Organı bozmak kolaydır ama onarmak zor ve uzun bir süreçtir. Bizim buradaki amacımız insanların ağrıları başladığı anda tespit edip hastalık evresine geçmeden engellemek. Hastalık başladıysa da durdurabileceğimiz yeri tespit etmek. Bu kilit noktada devreye biz giriyoruz. Ofisinizde bize ayıracağınız yarım saatlik bir vaktiniz varsa, biz gelip ağrılarınızın ne durumda olduğunu teşhis ediyoruz ve nasıl bir tedavi uygulanması gerektiğine karar veriyoruz.

- İlk teşhisi ofiste mi koyuyorsunuz? Bunun için röntgen gerekmez mi?

Elbette gerekir. Taşınabilir cihazlarımızı da yanımızda götürüyoruz. Doktorumuz geliyor ve genel bir muayenenizi yapıp, ön tespitlerde bulunup bundan sonraki süreçte nasıl bir tedavi uygulanması gerektiğine karar veriyor. Röntgenlerinizi çekip tanınızı önünüze koyarak, oluşan bir sorun varsa çözmek ya da oluşmak üzere olanı engellemeyi hedefliyoruz.

Haberin Devamı

- Teşhis konduktan sonra nasıl devam ediyor tedavi süreci?

Diğer seanslarda uzman ekibimiz siz çalışmaya devam ederken size fizik tedavi uyguluyor. Cihazın kurulması, tedavinin yapılması maksimum bir saatinizi alıyor. Bahsettiğimiz üçlü ve insan arasında olması gereken en sağlıklı ergonominin danışmanlığını da veriyoruz. Oturma şekli, bilgisayar düzeni, bilgisayara bakış seviyesi, dışarıdan vuran ışıktan faydalanmak gibi tekniklerle vücuda doğru pozisyonlamayı sağlıyoruz. Yani kişinin ergonomisini analiz ediyoruz.

“Ofiste tedavi için ücret farkı almıyoruz”

- Ofiste tedavi olamayacak kadar ileri seviyede rahatsızlığı olan kişiler için çözüm öneriniz ne oluyor?

Akşam iş çıkışı yani 6’dan sonra hastaya uyan bir saatte kendisini bulunduğu yerden özel transfer araçlarımızla alıp hastanemize transferini gerçekleştirebiliyoruz. Yine çalışması gerekiyorsa hastanemizde tüm ofis imkanları sağlanıyor.

Haberin Devamı

- Ofiste tedaviyle hastanenizde tedavi olmanın arasında ücret farkı oluyor mu?

Amacımız Türkiye’de fizik tedavi anlamında sıkıntı yaşayan her hastaya ulaşabilmek. Dolayısıyla hastalarımızın ofislerine gitmemizle onların buraya gelmesi arasında hiç bir ücret farkı yok. Biz bu uygulamayı tamamen hastalarımıza hizmet vermek için gerçekleştiriyoruz.