Pazar Önce kahvaltı sonra müze

Önce kahvaltı sonra müze

19.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hafta sonunda güne Karaköy, Beyoğlu ya da Emirgan’da güzel bir kahvaltıyla başlayabilir, ardından da civardaki müzeleri ziyaret edip buradaki sergileri gezebilirsiniz

Önce kahvaltı sonra müze

Yaz bitti diye pazar kahvaltılarımızı eve taşıyacağız diye bir şey yok. Aksine yeni sezonla birlikte dışarıda kahvaltı yapmak için neden daha çok. Bunlardan biri de hafta sonunda lezzet ve kültür sanatı buluşturmak, iyi bir kahvaltı sonrası kısa bir yürüyüşle müzeye gitmek. Ne de olsa yeni sergiler açılıyor, görülmesi gerekenler gittikçe artıyor. İstanbul’da yaşayanlar bu konuda çok şanslı çünkü gerçekten iyi sergilerin görülebileceği büyük müzelerin etrafında hatta içlerinde aynı zamanda iyi kahvaltı yapılacak yerler bulmak mümkün. İşte üç semtte üç müze ve kahvaltı seçenekleri...

Haberin Devamı

Naif’ten sonra istikamet İstanbul Modern müzesi

İstanbul Modern 10 yıldır Karaköy’de sanatsever ziyaretçilerini mutlu ediyor. Şu anda Türk sinemasının 100’üncü yılı nedeniyle devam eden sergi “Yüzyıllık Aşk”ta Yeşilçam’dan pek çok parça ve afişi görebilirsiniz. 4 Ocak 2015’e kadar sürecek bu sergi dışında ayrıca 9 Kasım’a kadar açık olan “Yolda: Nar Photos Arşivinden Türkiye Fotoğrafları” sergisi ile 27 Kasım’a kadar izleyebileceğiniz “Çok Sesli” sergisi de seçenekleriniz arasında.

Malum, Karaköy son yıllarda İstanbul’un gözdelerinden. Birbiri ardına açılan kafeler ve restoranlar yeme-içme konusunda zengin seçenekler sunuyor. O yüzden İstanbul Modern’e uğramadan önce kahvaltı etmek için seçeneğiniz bol. Örneğin Naif semtin en çok talep gören kafelerinden. Malzeme alışverişini küçük esnaftan yapan, her zaman doğal ve taze ürünler kullanan Naif’te hafta içi 8.00-12.00 arası, hafta sonlarında ise tüm gün kahvaltı yapabilirsiniz. Burada iki kişilik kahvaltı tabağı 29 lira.

Haberin Devamı

Diğer bir şansınız da doğrudan müzeye gitmek ve orada yemek. Çünkü İstanbul Modern’in kendi restoranı da manzarasıyla ünlü. Normalde 10.00-12.00 saatleri arasındaki kahvaltı pazar günleri 13.00’e kadar uzuyor. Tek kişilik kahvaltı tabağı 29 lira. Tostlar 15-19, menemenler ise 16-22 lira arasında değişiyor.

Beyoğlu’nda gezerim, kahvaltımı da ederim

Yakınız, Beyoğlu’na geçelim. Pera Müzesi zaten “Kaplumbağa Terbiyecisi”nin de olduğu Osman Hamdi köşesi ve kalıcı sergileri ile her zaman ilgi çekici. 24’ünde yani bu cuma ise müzenin yeni süreli sergisi “Polonya Sanatında Oryantalizm” başlıyor.

Müze öncesi nerede yenecek? Beyoğlu zaten şehrin merkezi. Saray’ından Ara Kafe’sine kahvaltılık yer çok. İyi bir seçenek de ilk bakışta bir pastaneyi andıran ünlü şef Didem Şenol’un Gram Pera’sı. Ne yazık ki mekan pazarları kapalı ama bu da cumartesi kahvaltısı olsun. Gram Pera’da cumartesileri kahvaltı 10.00’da başlıyor ve kahvaltı tabağı 17 lira.

İstiklal’deki House Cafe de dünyanın kahvaltısını sunuyor. İsteyene pancake, scrambled eggs gibi daha “Amerikan” isteyene köy gözlemesi, menemen gibi daha bizden lezzetler var. Paniniler ve tostlara yumurta çeşitleri eşlik ediyor. 8.00’de açılan mekanda yörük peyniri, poşe yumurta, ev yapımı köy salçası gibi lezzetlerin de olduğu iki kişilik kahvaltı tabağı 36, güveçte kahvaltı 21, pancake 28, mozzarellalı ve fesleğenli tost 24, menemen 18 lira.

Haberin Devamı

Boğaz’a uzanın, Emirgan’da soluklanın

“Kahvaltı üstü müze” için üçüncü seçenek de Emirgan’a gitmek. Boğaz’daki bu semtimiz zaten kahvaltılarıyla ünlü. Müzesi ise şu anda Joan Miro sergisiyle her gün binlerce sanatseveri ağırlayan S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi. Miro’nun “Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar” sergisi 1 Şubat 2015’e kadar devam edecek.

Çocukların da çok seveceği bu sergiye girmeden önce Emirgan’da yine çocuklarla kahvaltı edebileceğiniz yer çok. Çınaraltı Çay Bahçesi en eski ve klasik. Sütiş ise en kalabalık. Her gün 24 saat açık olan Çınaraltı’nda klasik kahvaltı tabağı 25, menemen ve tost çeşitleri 10 lira. Kaymağını, yoğurdunu kendi üreten Sütiş’te ise her gün saat 6.00’dan itibaren kahvaltı yapmak mümkün. Yumurtadan böreğe, serpme kahvaltı çeşitlerine kendinize mükellef bir kahvaltı sofrası kurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Boğaz manzarası eşliğinde 9.00-17.00 arasında kahvaltı bulabileceğiniz La Boom da Emirgan’ın kahvaltıcılarından. Açık büfe 65, serpme kahvaltı ise 40 lira.

Amaç SSM’ye gidip Miro’yu görmek olduğuna göre aslında en güzeli müzenin içindeki Müzedechanga’da yemek. Boğaz manzaralı bu şık restoranda hafta sonları kahvaltı 10.30-15.00 saatleri arasında. Kahvaltı tabaklarının fiyatı ise 50 lira.