Pazar Oscar modası

Oscar modası

31.03.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Oscar ödül törenleri aynı zamanda yılın en büyük moda şovu gibidir. Bu yılın en zarif ve şık kadını Halle Berry, en kötü giyineni ise Hollywood’un stiliyle tanınan kadını Gwyneth Paltrow’du

Oscar modası

Oscar modası

Oscar ödül törenleri aynı zamanda yılın en büyük moda şovu gibidir. Bu yılın en zarif ve şık kadını Halle Berry, en kötü giyineni ise Hollywood’un stiliyle tanınan kadını Gwyneth Paltrow’du

Oscar modası
Kazanmak ya da kaybetmek önemli değildir. Önemli olan yarış sırasında nasıl gözüktüğündür" diye çok eski bir söz vardır. Oscar törenleri için söylenmiş olmalı. Çünkü her yıl törenlerin ardından kimlerin ödülü kazandığı kadar, kimlerin ne giydiği de konuşuluyor. Bu yıl Cher ve Björk ortalıkta olmadığından "moda kurbanı" ünlülerin sayısında bir düşüş vardı. Belki de 11 Eylül saldırılarının gölgesi düştüğünden 74. Oscar ödül töreninde kıyafetlerde siyah, beyaz ve şampanya rengi hakimdi. Saçlar ve takılar da iddialı değildi.
Herkes en iyi ve en kötü giyinen kadında hemfikirdi. Hollywoood’un en şık kadını Gwyneth Paltrow bu yıl çok kötü görünüyordu. Etkileyici Oscar konuşmasıyla adından çok söz ettiren Halle Berry ise kuşkusuz gecenin en zarif kadınıydı.
İşin ilginci bu yıl erkekler de çok özenliydi. Yaşlarına rağmen en iyi görünenler Sidney Poitier ve Robert Redford’dı. Her zaman dağınıklığıyla tanınan Woody Allen bile çok şıktı. Zaten bu "Allen’ın Gwyneth Paltrow’dan daha iyi göründüğü bir yerde çok garip şeyler olabilir" esprilerine yol açtı.

Halle Berry
En iyi giyinen aktris de Berry!
En İyi Aktris ödüllü Halle Berry Hollywood’un en güzel kadınlarından biri olarak biliniyordu. Ama o gece kendisinden beklenmeyen cüretkarlıkta bir gece elbisesiyle katıldı törene ve gecenin en şık kadını oldu. Elie Saab tasarımı elbisesinin şeffaf üst tarafına stratejik olarak yerleştirilmiş çiçek ve yapraklar gereken yerleri kapatıyordu. İki parça halindeki elbisenin bakır
rengi kuyruklu eteği de çok etkileyiciydi. Modacılar dünyada
hiçbir kadının bu elbiseyi bu kadar güzel taşıyamayacağında hemfikirler.
Halle Berry artık Hollywood’un yeni
stil ikonlarından.

Jennifer Lopez
Gwyneth Paltrow’la birlikte bu yılın en kötü giyineni seçildi Lopez. Saçları da, pembe Versace elbisesi de gereğinden fazla kabarıktı. 2000’lerin ünlü bir sinema yıldızından başka her şeye, 50’lerin pin-up kızlarına, eski Barbie bebeklerine ve Barbarella’ya benziyordu. İnsanlar ilk kez kalçalarının değil, saçlarının "büyüklüğünden" bahsettiler. Parmağındaki 5 milyon dolarlık kocaman Harry Winston elmasını ise pek fark eden olmadı.

Jennifer Connelly
En İyi Yardımcı Aktris seçilen Connelly de ödül törenlerinin en güzel giyinen kadınlarından biri olarak bilinir. Oscar’larda giydiği Balenciaga’dan Nicolas Ghesquiere tasarımı bej şifondan straplez elbisesi sade, kentli şıklığı temsil ediyordu. Bu kıyafetteki tek parıltı Connelly’nin güzelliğiydi. Uzun bir eşarp atmıştı boynuna. Hollywood moda eleştirmenleri, daha önceki kıyafetlerini gözönüne alarak, her zaman çok şık olan Connelly’nin bu son kıyafetini yeterince "başarılı" bulmadılar.

Kate Winslet
Her yıl bir aktris riske girerek mutlaka baştan aşağıya kırmızıya bürünür. Bu yıl sorumluluğu "Titanik"in İngiliz yıldızı Kate Winslet aldı. Geçmişte pek çok kez en kötü giyinenler listelerine giren Winslet bu kez modacıları etkiledi. Kadife çiçeklerden yapılmış tek bir askının tuttuğu Ben de Lisi elbisesiyle Yunan tanrıçaları gibi zarif görünüyordu.

Renee Zellweger
Zellweger güzelliğiyle modacıların ilham kaynağı olan kadınlardan. Tüm modacılar yeni tasarımlarını ona giydirmek için yarışır. Zellweger bu yılki törende siyah, straplez bir Carolina Herrera elbise giydi. Elbisenin hem üst tarafı hem de kuyruklu eteği çok sadeydi. Ama Zellweger büyük elmas küpeleri ve romantik saçlarının da yardımıyla gecenin en şık ve zarif kadınlarındandı.

Gwyneth Paltrow
Hollywood’un en şık kadını bu yıl en kötü giyinendi. Üç yıl önce Oscar aldığında giydiği pembe Ralph Lauren balo elbisesi hâlâ konuşuluyor. Ama bu yıl seçtiği şeffaf siyah Alexander McQueen bluzu, büzgülü eteği ve siyah göz makyajı ile ortama uyum sağlayamamış bir punk prensesi gibiydi. Eleştirmenler bu gotik tarzıyla Paltrow’u gecenin moda kurbanı seçtiler.

Sandra Bullock
Oscar’larda olmasa da moda konusunda hep kazananlandan biri de Sandra Bullock. Yine şıktı. İspanyol etkileri taşıyan siyah Valentino balo elbisesi böyle bir gece için biçilmiş kaftandı. Parlak teni, siyah kadife bir çiçekle hafif toplanmış dalgalı romantik saçları da şıklığını tamamladı.

Sharon Stone
Sharon Stone muhteşem kesimli siyah elbisesiyle çok etkileyici, seksi ve hatta sevimli görünüyordu. Asimetrik sırt dekoltesi muhteşemdi. Hatta onunla birlikte ödül sunmak için sahneye çıkan John Travolta sırt dekoltesini göstermesi için onunla küçük bir dans yaptı. Bu arada Stone’un hayli kilo vermiş olmasının da güzelliğindeki payı büyüktü.

Cameron Diaz
Daimi moda kurbanı Diaz elbisesi için "Bunu giymek pijamayla dışarı çıkmak gibi" dedi. Kimono benzeri bu Emanuel Ungaro elbisesi aslında gösterişli bir bornoz gibi. Ama o muhteşem gülümsemesi ve vücuduyla bir tek Diaz bu bornozu böyle şık gösterebilir. Boynundaki eşarp ve kolyeden bozma kemeriyle kafaları iyice karıştırdı. Doğrusu bu kıyafet Oscar’lardan çok bir müzik ödülü törenine giderdi.

Julia Roberts
Koltukaltlarını ve sırtını açıkta bırakan son derece cesur bir kıyafet seçmişti Roberts. Hangi kadının en çok göstermek istediği yeri koltukaltları olabilir ki? Bazı modacılar Roberts’ı siyah jarseden Armani elbisesiyle sıkıcı buldu ama bu onun en iyi giyindiği törendi.




PAZAR