Pazar Otel tasarlamak moda oldu

Otel tasarlamak moda oldu

10.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Giorgio Armani ilk kez adını da verdiği bir otel tasarladı.

Otel tasarlamak moda oldu

Dubai’deki Burj Halife’nin iki katı Armani Oteli’ne ait. Armani bir otele sahip ilk modacı değil. Daha önce Versace, Oscar de la Renta, Ralph Lauren ve Christian de Lacroix da otelciliğe giren isimlerden. Versace Avustralya’daki otelinden sonra Dubai’de ikincisini açacak. Armani Hotel mart ayında ilk müşterilerini ağırlamaya başlayacak.


Armani Oteli 38’inci katta
Dünyanın en yüksek binası Burj Halife’de 18 Mart’ta açılacak Armani Hotel, ünlü modacının ilk oteli. Gökdelenin 38 ve 39’uncu katında bulunan oteldeki bütün oda ve süitlerin tasarım ile dekorasyonu da ona ait. Sadece Armani Hotel’deki odalar değil, Burj Halife gökdeleninde bulunan 160 lüks rezidansta da Armani’nin imzası var. Bu lüks odalar, süitler ve rezidanslar için özel bir koleksiyon hazırlayan modacı, Armani Casa tasarımı mobilyalar kullandı. Burada bir stüdyo daire almanın bedeli 4 milyon, iki odalı dairenin fiyatı ise 7,7 milyon dolar. Armani bununla yetinmeyi düşünmüyor, sırada Milano, Marakeş, New York, Tokyo, Şanghay ve Londra’da oteller açmak var.


Ralph Lauren tatil için gittiği otele ortak oldu
1952’de açılan ve o dönemden beri pek çok ünlüyü ağırlayan, Jamaika’daki Round Hill’i 20 yılı aşkın süre boyunca düzenli ziyaret eden Ralph Lauren sonunda “Burada kendimi evimde gibi hissediyorum”u bir adım öteye götürüp ortak oldu. 400 dönüm alana yayılan otele 6 milyon dolar para harcayan modacı, odaları kendi zevki doğrultusunda markasının ürünleriyle yeniledi.

Lacroix’nın otel odalarında sıcak renkler
17. yüzyıl başında inşa edilen ve bir zamanlar Paris’in en eski fırınının bulunduğu bu bina, şimdi Christian Lacroix imzalı bir otel. Hotel du Petit Moulin Monmarte’ta yer alan bir butik otel. Sonuç: 17 odanın hepsi modacının kendine has stilinde tasarlanmış. Üç odada ise Lacroix’nın eskiz defterinden çıkan helezonik desenleri var. Otelin her yerinde modacının sıcak renkleri hissediliyor.

Versace’nin saray oteli
Palazzo Versace’lerden ilki 2000 yılında Avustralya’da açıldı. Zincirin ikinci halkası bu yıl içinde Dubai’de hizmete girecek. Böylece Armani rekabeti bambaşka bir alana daha taşınmış olacak. Palazzo Versace 130 bin metrekareye yayılacak 217 oda ve suitli yeni tesisin hazırlıkları sürüyor, 100’den fazla uzman süsleme ve desenler için çalışıyor.